Champion za 6300 IP

Witam dochodzę do magicznej bariery 6.3k IP i zastanawiam się na jakimś fighterem . Myślałem O Skarnerze i Wukongu

Jakieś plusy i minusy ?

Dzięki za wszystko

Skorpion za bardzo im nie wyszedl, chodzi mi o to ze jest malo uzyteczny w teamfightach

Wu Kung dosyc dobra postac, nie mam nie wypowiem sie wiecej...

od siebie Polecam MALZAHAR'a

bardzo ciekawy mag, z dobrym pasywem. w lategame skladam ludzi na 1 combo i nara

skarner tank ? hahahahah to jest killer/jungler a co do wukonga to offtank z lee sinem się zgodzę świetny jungler też offtank ale może ładnie pojechać :D ,jednak na nocturna to dużo charów jest polecam bardzo talona

Skarner jungler? Buahaha, ta postać jest tak denna że do niczego się nie nadaje. Jedyna jego groźna rzecz to ulti jak stoisz blisko turreta i nie jesteś tankiem.

Bierz Wukonga, aczkolwiek bardziej polecam Irelie, Renektona czy nawet Yoricka.

Might Tay administratorzy lola napisali , że skarner to jungler , ale zgadzam się z tobą , że on jest denny do jungli ;p.Co do fighterów to polecam ci irelie jest teraz darmowa zagraj sobie nią i oceń :D.Polecę ci też lee sina bdb postać nawet po nerfie :o , a także z bariery 3150 jeśli nie masz udrya to radzę ci kup go kosi calą jugle i nie ma lepszego fightera od niego :P.

Ja bym na twoim miejscu brał riven postać dobra stun + wybicie,do tego średnie ulti i pod ad całkiem dobra postać.

Nocturne dobre ulti , fear , dobry do jungli , postać też dobra.

Lee sin może być ad może być tank ma parę pushy dobry w team fightach , b.dobry w last game postać b dobra.

Renekton dobre ulti każdy skill po 2 razy mniej więcej.

Na twoim miejscu zastanowił bym się między lee sinem albo riven.

Renektona Mam , Nocturna też , tak samo Talona . Grałem Riven jak była na rotacji i powiem że zawsze ludzi wybiegali mi z zasięgu Q , i przy okazji myliłem E z W

to pewnie przez brak wprawy . Myśle nad Lee Sinem I wukongiem

Z tych 2 polece ci lee sina sam go mam i ogarniety robi co chce z innym teamem

ja zaś polecam ci Wukonga. Silny i bardzo funny champ, bardzo dobrze sprawdzajacy się w grze solo i na lini z jakimkolwiek champem. Sam gram zawsze na lini z kumplem, ja używam małpy zaś kumpel alistara i niema mocnych na taki duet ;p

Jeżeli chodzi Ci o fightera jungle to Lee Sin jest absolutn MUST HAVE. Jeżeli preferujesz fightera solo mid (czytaj "tank" lub "off tank") to na pewno Irelia ewentualnie Yorick. Jeżeli grasz for fun i masz wyjechane na rankedy i ustawienie 1-1-2 to dla zabawy warto kupić Wukonga, Skarnera i ewentualnie Vladimira, który jest połączeniem fightera z magiem. Riven według uzniania.

1 Wydaje mnie się iż trochę offtopu: kolega napisał mieczy Wukongiem a Skarnerem - nie pytał o Malzahara czy Lee Sina...

2 Wracajac do tematu

Skarner

Plusy:

• AoE Slow
  • Ultimate wyciaganie z pod turreta/podciaganie pod team/powstrzymywanie carry
  • Dobre DMG (Trinity+Atma+Banshee)
  • Przezywalnosc

Minusy:

• Ciezka Postac
  • Bez LK jestes bezurzyteczny
  • Slabe Gang (jesli chodzi o jugnlowanie)

Wukong

Plusy:

• Dobry Esc. Mode
  • Darmowy Arm. Pene + Atk. Speed
  • Ultimate robiacy zacny DMG + CC
  • Postac tworzona (Atma+HP) - Dobra Przezywalnosc

Minusy:

• Ma tylko 1 CC
  • Oracle i Esc. Mode zostaje zniwelowany
  • Bez farmy nic nie zrobi

Osobiście polecam Skarnera, z racji większego DPG + Surrvie, lecz nie mowie ze jest lepszy od Wukonga, iż są to postacie na tym samym poziomi.

(posiadam obie postacie)

& Co do Lee Sina - szkoda mi iść nim w jungle myśląc ze tyle fragów ucieka mi przed nosem iż do 6 lvl jest pestka załapanie Killa.

Hmm podałeś według mnie 2 totalnie różne postacie ;P

Wukong jest łatwiejszy do zabicia zwykle ale łatwiejszy w graniu - ładny dps wbija, może ładnie uciec i ma fajne ulti ;)

Skarner ciężej się nim gra, bardziej wytrzymały nawet niezły sustain -> czyli musisz długo żyć coby faktycznie dmg ładny wklepać

Jeśli chcesz fajnego fightera to pomyśl jak już napisano wyżej o LeeSinie

a ja ci kolego Denvi powiem że kolega raczek35 później napisał

"Renektona Mam , Nocturna też , tak samo Talona . Grałem Riven jak była na rotacji i powiem że zawsze ludzi wybiegali mi z zasięgu Q , i przy okazji myliłem E z W

to pewnie przez brak wprawy . Myśle nad Lee Sinem I wukongiem "

Wukonga odradzam osobiście nie jest to dobra postać szybko ci się znudzi (postać nudząca się) lee sin to dobry wybór tylko musisz nauczyć się nim grać.

Ale nie chce ci nic wmuszać

A co sądzicie o Gravesie i Riven ? Warto się nad tą dwójką zastanowić

Riven nie jest za dobra, sam ją kupiłem i się zawiodłem, ale, no właśnie, ale kiedy ktoś Ci na feeduje riven na początku to już ma szanse zaistnieć w team fightach[riven], 1v1, osobiście odradzam Ci kupno riven, nigdy nie grałem Gravesem, więc nic na jego temat nie powiem ^^

Riven jest championem z fajnym ulti, krótkim stunem, tak krótkim, że po zakupieniu mercury treadsow to już nie jest stun, jej pierwszy spell jest nawet wygodny, ponieważ używając go masz 3 użycia, skok, drugi skok, trzeci skok, który jednocześnie podrzuca zadając dmg, coś ala xin, jej spell na [e] dash, przydatny w ucieczce, daje shielda, ulti ma dosyć dobre, ponieważ po użyciu masz jeden strzał z niego, ma duży zasięg, mały cooldown, przy użyciu tego ulta wzrasta Ci też zasięg spelli, więc przydaje się, przydaje, ogólnie tak jak wcześniej wspomniałem choć ma pare plusów, to i tak odradzam Ci jej kupno, to tyle.

Jeśli jest jakiś błąd ortograficzny, interpunkcyjny, to bardzo mi przykro, człowiek uczy się na błędach do końca swego życia.

Mam 5.7k IP , myśle nad Gravesem i Lee Sinem

Graves najprawdopodobniej w najbliższym czasie dostanie nerfa.Ja bym się wstrzymał...

"Kupilem za 6300 Nocturna i powiem szczerze ze na 1vs1 to nie ma mocnego o na niego xD"

Morgana

a moze poczekasz na nowa postac?

A ja Wukonga polecę. Owszem, taki Lee Sin to jeden z najlepszych wyborów obecnie, ale małpka z tego co widziałem potrafi całkiem nieźle poradzić sobie w grze. Widziałem niejednokrotnie jak mój znajomy grał kongiem i potrafił wprowadzić nieco zamieszania...