Chciałbym zacząć grać w Tere Online, ale mam parę pytań:
1. Jak ze społecznością?
2. EU czy US?
3. END GAME jest, czy nie za bardzo?
4. Opłaca się w ogóle zaczynać, czy lepiej poczekać na jakieś lepsze MMO?
5. Gdzie gra najwięcej Polaków?
Chciałbym zacząć grać w Tere Online, ale mam parę pytań:
1. Jak ze społecznością?
2. EU czy US?
3. END GAME jest, czy nie za bardzo?
4. Opłaca się w ogóle zaczynać, czy lepiej poczekać na jakieś lepsze MMO?
5. Gdzie gra najwięcej Polaków?
1. społecznosc czy populacja? jesli chodzi o wersje USA, i to, i to daje rade
2. USA
3. Jest, inaczej nie robiliby Jump Eventa
4. Ta gra była prawie przez rok Pay2Play, wiec musiala byc w jakims stopniu DOBRA
5. Pewnie na EU, choc i na USA gra teraz ich sporo
Pobrałem na razie wersję EU. Na US po Jump Evencie nie będzie czasami wielkiej pustki na low-lvlowych obszarach? I dlaczego akurat US (pomijając Gameforge)?
Bo Gameforge Nie gram już jakiś czas, ale:
pierwsze patchowanie EU trwa od kilku do kilkunastu godzin i nie możesz zacząć grać, dopóki nie ściągniesz całej gry. Natomiast w wersji NA masz możliwość ściągnięcia kilkunastu procent gry i pobierania reszty już w trakcie rozgrywki. Nie wiem, jak u innych, ale u mnie klient EU rozpadał się po każdym większym patchu od jakiegoś czasu (do tego stopnia, że jeszcze potem 2 razy musiałam reinstalować i pobierać całą grę).
Jeśli szukasz serwerów zaludnionych, to wybieraj pv: EU-Killian, NA- Lake of Tears (podaję akurat ten, bo kilka miesięcy temu ludzie z tego forum mieli właśnie na nim grać).
Czy na NA będą pustki? O ile pamiętam jump event był jakoś w wakacje, więc nie powinno być aż tak źle.
Jakie są inne zalety wersji NA? częściej dostajesz kody na prezenty i są one "lepsze". W EU możesz dostać co najwyżej fajerwerki a Amerykanie na Halloween chyba dostali całkiem fajnego mounta na tydzień. No i co się jeszcze tyczy mountów - może to i niewielka różnica, ale w EU dostajesz mounta dopiero po wyjściu ze startowej lokacji i wbiciu 11 lvla a w NA mounta masz na dzień dobry, jak tylko wejdziesz do gry.
Engame standardowy: dużo dungeonów z różnymi stopniami trudności, battleground, nexusy... i tyle. Niby fajnie, ale dość szybko może się znudzić.
ALE! Ktoś na tym forum dobrze zwrócił uwagę, że przez sporą różnicę czasu może być problem z nexusami (dungeony-eventy startujące o określonych godzinach w dane dni). Więc są plusy, ale są także dość istotne z punktu end-game'u minusy.
Dzięki wielkie, zasysam wersję US. Z różnicą czasową problemu nie będzie bo zawsze gdy mam wolne to gram w nocy
Nie chciałem zaczynać nowego tematu więc zapytam się tutaj jaką możecie polecić gildie na Killianie dla nowego gracza ??
wybieraj EU, gra ma najlepsze F2P, więc nie patrz sie na IS, za to pingi będziesz miał eleganckie - pamiętaj, że ta gra to czyste PvP (no chyba ze chcesz grać na serwie PvE)
Gram na US i mam płynniejszą grę niż na tym od GF. Grałem przez 7 miesięcy od startu open bety w EU i podziękuję . Gdyby nie GF to bym grał dalej ale ta firma jest na tyle zj***na, że już nie da się tam normalnie grać. Gracze pisali już petycje w sprawie zmiany wydawcy i nic im to nie dało. Jeżeli ktoś grał od początku to wiedzą co mam na myśli i jakie ta firma sprawiała problemy w grze. Polecam US każdemu.
oświęć nas tymi problemami , o wielki, bo duża część tych co teraz graja na EU pewnie o nich z chęcią poczyta
Np. Próbując rozdać darmowe itemy serwery nie działały przez pół dnia. Chcieli zrobić event i zwiększyć dropa to do połowy instancji w ogólnie nie można było wejść przez tydzień. Niejednokrotnie wyłączali serwer bez powiadomienia graczy. Częste disconnecty i lagi a także ch*jowy support który nic nie potrafi zrobić. Większość miała już tego dość i postanowili napisać petycję o zmianę wydawcy.
ile to miesięcy temu było? z rok? teraz masz wszystko jak na tacy, na Kilianie roi się od ludu nawet w początkowych lokacjach (robię akurat alta), jedyny problem GF-a to taki, że powinien zmergować te serwery EN (3 pvp ? po kiego? jeden wielki styka, to samo z PVE), poza tym teraz nie masz żadnych bugów, nawet maintance często krócej trwają niż w zapowiadanym czasie
Dodać można jeszcze problem z fpsami w instancjach ( nawet u niektórych na kosmicznych maszynach ) gdzie w magiczny sposób po wyłączeniu UI zyskujemy z 30 fpsow przy włączonym UI potrafi ciąć jak skur.... GF zna ten problem ( bardzo długo są tego świadomi sam problem występuje od początku tery) i co ? i nic jest dalej tak jak było ( nie wszyscy maja ten problem ) wersja KR i US już dawno naprawione, nie wiem czy ten fail należy do tego samego błędu ale mając najwyższe ustawienia graficzne mamy np.30 fpsow po zmianie grafiki na najniższe zgadnij jaki jest fps.... dalej 30fpsow to tu na prawdę jest coś nie halo. A tak dodać można jeszcze problem z laucherem który ma problemy z ściąganiem patchy itp
ale wy jestescie madrzy....PRZECIEZ GF nie moze nic sam naprawiac tylk odostaje latki z korei. Zanim zaczniecie na cos narzekac to poczytajcie na jakich zasadach dzialaja gry-gf nie moze robic niz ani w TERZE ani w AIONIE
to na którym w końcu zacząć NA czy EU ;3
EU , Kilian, International PVP - ludu full, sporo Polaków, polskie gildie, generalnie wszyscy ostatnio imigrują z Zurasa i Ishary na ten serwer, na Isharze mam 2 postaci, ale tam są pustki obecnie (może ze 400 osó
ale wy jestescie madrzy....PRZECIEZ GF nie moze nic sam naprawiac tylk odostaje latki z korei. Zanim zaczniecie na cos narzekac to poczytajcie na jakich zasadach dzialaja gry-gf nie moze robic niz ani w TERZE ani w AIONIE
Ale ja wiem że GF nie może tego naprawić, boli to że oni nie robią nic aby coś z tym zrobić wersja z US stopniowo ma te błędy naprawiane więc ich wydawca coś robi tylko EU ma od premiery problemy wyżej wymienione co jest smutne.
Tez chyba zaczne grac na kilanie mozna sie zebrac w jakas grupke mam tam jaks postac ale raczej od nowa zaczne.
zacząłem grać na NA i nie żałuję
TERA na NA to troche moim zdaniem bez sensu ze wzgledu-lagi = 0 szans na pvp -non - target zalezy od pingu fpsu
Ja też zamierzam pograć, ale na EU.
Wcześniej grałem i było całkiem przyjemnie.
Narazie jednak walcze z problemem z launcherem i "applying patch"...