Chillstep

Siemka,

mam pytanie:

Od dłuższego czasu (będzie gdzieś tak z 5 miesięcy) słucham takiego stylu muzyki (linki poniżej), i jestem przekonany, że jest to chillstep albo liquid dubstep, lecz ostatnio trochę w to zwątpiłem. Może jest tu jakiś specjalista, który słucha takiej muzyki trochę dłużej, i mógłby potwierdzić albo zaprzeczyć?

I jeżeli moglibyście, to podajcie jeszcze jakieś fajne nutki w tym stylu :)

[media=]

Jest tego oczywiście więcej, ale limit nie pozwala mi na dodanie większej liczby filmików :(

Więc oprócz tego to jeszcze:

Metric - Collect Call (Adventure Club Remix)

Adventure Club ft. Krewella - Rise & Fall

Adventure Club - Do I See Color

To jest rapstep, żebym znów nie dostał bana na 72h za offtop i pyerdolenie, to wrzucę Ci nutę ujoł maderfakerze.

Widzę, że nie tylko ja słucham chillstepu ;) Dzięki za pierwszą pozycję jest genialna, a drugą znam - klasyk ;)

Odemnie kilka pioseneczek:

Passion Pit - I'll Be Alright (Draper Remix)

- bardziej dubstep, ale nutka mmm...

A

Chyba na razie starczy, nie wszystkie mogą być czystymi chillstepami, ale mogą się podobać. Zawsze zwolennikem Dubstepu i hardstyle byłem, ale gdy usłyszałem jedną piosenkę, odrazu coś mnie tchnęło pod ten typ. Nie żałuje fajnie się słucha i podczas jazdy potrafi budzić wyobraźnie. Na pocieszenie humoru jest genialne. Jeżeli chcecie więcej nutek to wystarczy powiedzieć. W dziale ulubionym na moim kanale możecie spojrzeć. Mam tego od groma więcej i nie tylko chillstep.

@UP podałeś dubstep.

- bardziej dubstep' date=' ale nutka mmm...[/background']
Soł w czym problem? Chciał coś podobnego, więc o co chodzi kochanie? ;c

Aż serce się kraja jak widzę że nie tylko ja słucham takiej muzyki ;) . Dubstep , Chillsteap , Drum and Basse , Hardstyle i electro/progressive house !A od mnie(każda nutka na tym kanale jest epicka ) :

EDIT : Czy jestem muzycznym nołlajfem jak słyszałem już wcześniej wszystkie wymienione tytuły ;P ?(Mam na kompie ponad 1500 utworów z gatunków muzyki elektronicznej :P )

Edit2 : coś jeszcze z dzisiaj :

[media=]

Jestem ciekaw kiedy powstał chillstep. Zdaję się że nie dawno, bo dopiero od kilku miesięcy tak się ludzie zrzucili na niego :)

A ja bym chciał wam podziękować :)

Czyli jednak sporo osób tego słucha :)

Wolę chillstep od dubstepu, bo przy dubstepie raczej sobie nie pomarzysz, a przy takiej muzyce to można "odpłynąć" ;)

@kristal Crave You chyba nie da się nie znać, a ogólnie to polecam posłuchać Adventure Club, co prawda ostatnio idą w kierunku "czystego" dubstepu, ale niektóre remixy są genialne. Jak znajdę czas to posłucham tych nutek od ciebie, sporo tego dałeś :)

@vanziom Need Your Heart znam, a to drugie ciekawie się zapowiada :)

@TupakFoeva Eyes On Fire również słyszałem, raczej nie chillstep, ale dobry dubstep, tym również się jaram :D

http://www.youtube.com/watch?v=rMwCXhjmBkY

To też jest dobre, znałem to zanim to było modne ;/

Oryginał Lights lubię, ale remix jest jeszcze lepszy :)

Wiem, 2Paca, tzn. mnie też lubisz? Udzielając odpowiedzi na pytanie możesz wygrać bilet na mój pierwszy po latach koncert w Moscow ;) Zagram ze Skrileksem, którego potem rozstrzelam na scenie.

warn_ico.png
Warn za offtop. - crracked

Adventure club przesłuchałem chyba najwięcej razy. Nie jestem pewien czy od niego nie zacząłem słuchac chillstepu.

Tak Tupac, ciebie też lubię ^^

Póki co z listy kristala ogarnąłem She's The One i Gone, genialne :o

BTW, które z wyżej wymienionych mają damski 'wokal'?

3majcie to :D

[media=]

BTW ludzie jak możecie to z-uploadujcie dla mnie te chillstepy/dubstepy (oczywiście te które macie na kompie) i podeślicie priva, chętnie sobie obczaje.

Chillstep ostatnio coraz popularniejszy się staje. W gruncie nie ma co się dziwić, bo jest to naprawdę świetna muzyka ;) Tak się składa że słucham od dłuższego czasu i jest tego naprawdę sporo. Jeśli ktoś ma ochotę się trochę powymieniać, albo chce dłuższą listę zapraszam na pw lub gg :P

[media=]

Tupac, damski wokal mają (z tych moich) Collect Call, Rise & Fall, Youth i oczywiście Crave You :) + Fall Silently (to co podał vanziom).

To są moje subskrypcje na YT gdzie znajduje się wiele epickiej muzyki z gatunku Dubstep, Chillstep , DrumAndBasse i HardStyle . Mając to wszystko zasubskrybowane codziennie słucham 5-10 nowych piosenek :)

Lista(kolejność przypadkowa):

• 17tumba
  • BlackmillMusic
  • ClownDubstep
  • EpicNetworkMusic
  • EPIXXXDUBSTEP
  • HDdubRAVE3
  • HDmusicNexus
  • InfecteDubstep
  • JesusDiedForDubstep
  • KickassDubstepHD
  • Liquicity
  • MonstercatMedia
  • MrSuicideSheep
  • MusicMonsterMedia
  • NightcoreTrix
  • QuantumDNB
  • TheHardstyleNL
  • TheNetworkDNB
  • UKFDubstep
  • UKFDrumandBass
  • UndergroundDubstep
  • xDarkLegacyx2
  • xKazumix1

Ah, same klasyki tej muzyki tu wrzucacie. Ja wsłuchuję się czesto w takie "Chilstep Selection" [media=]http://www.youtube.com/watch?v=rv1o6Em9P7I

Ahhh Blackmill, kocham.