Witam.
Mam takie pytanie, od nie dawna zacząłem grać w Aion'a i mam problem którą klase wybrać Clerica czy Chantera.
Gram solo, zależy mi na bardziej bojowej klasie.
Witam.
Mam takie pytanie, od nie dawna zacząłem grać w Aion'a i mam problem którą klase wybrać Clerica czy Chantera.
Gram solo, zależy mi na bardziej bojowej klasie.
Grasz solo, zależy Ci na bojowej klasie i wybrałeś supporta?
Chanter będzie lepszą opcją ze względu na buffy.
Grasz solo, zależy Ci na bojowej klasie i wybrałeś supporta? Chanter będzie lepszą opcją ze względu na buffy.
Wybrałem Priest'a ,ponieważ dużo osób polecało go do gry solo, mówiło również że grając nim nie trzeba być supportem.
Ja od siebie polecam chantera...Jest dobry solo i na pvp ponieważ :
Ma mega buffy
Duży dmg
a jeśli na max lvl dajesz wszystko w Crit Rate (manastone) to na pvp mogą Ci skoczyć i possać
Jeszcze jedno pytanie, słyszałem że Priest może używać chain mail, kiedy dostaje się skill który umożliwia noszenie takiej oto zbroi?
rowniez gram Klerykiem a kolczuga jakos po 10 levelu juz... dokladnie nie pamietam
Leman,
Grasz solo, zależy Ci na bojowej klasie i wybrałeś supporta?
Nie grałeś w aiona a wypowiadasz się na temat z wiedzą z innych gier. Klerykiem spokojnie można wysolować instancje, których się nie wysoluje chanterem, na 60lvl z dobrym setem jest to niezła maszynka do zarabiania kasiorki..
@PanKremator
Ta dasz wszystko w Critical+, poczym SM, albo SORC użyeje stuna i z braku MR zgarną cię pierwszym lepszym atakiem:P
Ja osobiście polecam Clerica, jeżeli zależy ci na dużym DMG to możesz nosić ciuszki typu Cloth, i zrobić build używając Manastonow +MB, oczywiście kosztem tego jest strata w obronie postaci, ale ludzie czasami tak grają. Oprócz tego Kleryk jest dość cięzki do zabicia (może stać w miejscu, przyjmiować DMG,healować się i tak bez końca). Jest on ponoć zdecydowanie lepszy do solowania.
Natomiast Chanter jest postacią, której jest najciężej w PVP, dobra może i ma swoje Mantry (Bufy) , ale tak naprawdę więcej one dają twoim towarzyszą w Party niż tobie samemu. Do 40 lvl nie ma on, żadnego zasięgowego pożądnego skilla, poźniej dostaje stuna na zasięg ale to wcale nie dużo. jego DMG jest najmniejszy w całej grze, jest to postać najbardziej zależna od uzbrojenia.
Wiem co mówię, sam nie mogłem się zdecydować kogo wybrać dlatego przeczytałem bardzo dużo na temat tych dwóch postaci. Chanter może być we wszystkim dobry, ale Kleryk może od niego we wszystkim lepszy.
Mój osobisty wybór padł na Chantera dlatego, że pomyślałem, iż gra tą postacią pomimo trudności będzie ciekawsza.
Tobie polecam Kleryka
Cler MB=Sorc ... A jesli zamierzasz grac chanterem to nie rob builda full crit tylko m acc...
Cleric będzie lepszy jednak z Chain armorem. Wszystcy tak noszą. I grając Clerem TRZEBA być supportem. Jeśli zrobisz siebie clera dpsa to ludzie będą na instach na ciebie bluzgać, wyzywać od noobów i nie będziesz miał życia.
nie trzeba byc supportem...kazda inst mozna zrobic bedac na clerze dpsie...w 4.0 to juz nie wiem,ale na EU jeszcze nie ma ; )
chyba te na 40-50 lvl ....jak masz pisac pierdoly to lepiej nie pisz nic.
Cleric=support a nie zaden dps i zawsze tak pozostanie-ogarniety cler jest praktycznie nie do zabicia , ale wymaga ogromnego wkladu w set i bron , kilka setow kazdy do czego innego
chanter- dobra postac obecnie nim gram i gra sie fajnie - clerem napewno szybciej sie lvluje (lepszy heal , mocniejsze skile ) chanter osiaga przydatnosc dopiero na instach na 60 lvlu wtedy jest na niego zapotrzebowanie- wczesniej kazdy woli clera
cler / chanter ? bojowa klasa ? ...chyba pomyliles klasy
co prawda to prawda chanter z dobrym gearemw odpowienich rekach to bardzo mocny przeciwnik
@Greg1990
+M ACC ??? Po jakie licho chanterowi m acc? Chanterowi potrzeba MR i ewentualnie Crt, żadnego M Acc.........
@Greg1990+M ACC ??? Po jakie licho chanterowi m acc? Chanterowi potrzeba MR i ewentualnie M Crt, żadnego M Acc.........
jakiego m crita ?? wtf taka stat nie istnieje w Aionie
ludzie chanter to psyh attack a nie zaden magic...i tylko i wylacznie crit zwykle + set na mr
greg to juz w ogole , poczytal jakies pierdoly i wypisuje chociaz pewnie sam wbil 20 lvl chanterem.
do tego AIon nie jest casualowa gra w 4.0 dojdzie bardzo duza mapa praktycznie w calosci pvp wiec bedzie jeszcze lepiej
greg-kogo chcesz zrobic w bambuko tym ogloszeniem z 60 lvl i 2k platyny w rifcie??....bo za to konto mozna dostac 10 albo wiecej gp a nie 1 ....
@Greg1990+M ACC ??? Po jakie licho chanterowi m acc? Chanterowi potrzeba MR i ewentualnie M Crt, żadnego M Acc.........
Widac kto tu jest nie ogarem...nie wiecie co jest najlepsze dla chantera w pvp a gadacie ... M ACC chanterowi jest do przewrocen...ale co ja tam moge wiedziec majac full najlepsze itemy ...najpierw poczytajcie troche a pozniej mi gadajcie ,ze sie nie znam ;( a najepsza opcja to composite manastony m acc/crit ale to jest juz drogie w ch... niestety ;d
kyree nikogo,chce poprostu 1 gp za tamte konto...w d*pie mam rifta i nie gram juz w niego wiec po co ma sie zmarnowac?...ale jesli Ty chcesz dac mi za te konto 10 gp w aionie to sie nie obraze ale 1 mi starczy w zupelnosci...
a co do inst to kazda da sie przejsc bez support clera...nie gram w aiona 1 dzien to wiem...najtrudniejsza inst w aionie jest padma pozniej th i jakos obie robie(padme tylko 3x,bo trzeba miec key zeby wejsc a drop i tak jest do d*py) gdzie ZADEN cler nie jest na supporcie...
@kyree
Jezu pomyliłem się, miałem na myśli crt + , lol każdemu się zdarza
@Greg1990
M Acc w w ogóle jest niepotrzebne, jedyny skill ca ma szanse na stuna i zadaje magic dmg Infernal Blaze który dostajesz na 7 lvl
A stun skill z 40+ lvl to jest physical dmg
Prawda , chanter to tylko crit + mr nic wiecej macc nic nie daje chanterowi - napewno nic do przewracania xD to nie root czy silence
jak juz to acc -owszem
Ojj, ludzie... magical acc nic chanterowi nie daje? ehhhh, a potem chłopak się zrobi full pod crita i będzie płakał.
Chanter PvP:
Crit do 600 bez buffów i scrolla, reszta slotów macc i m res (żeby weszło CC i żeby samemu za dużo CC nie wyłapać).
Chanter PvE:
Crit do 600, reszta attack/hp
Obie klasy chętnie widziane w party, szczególnie kleryk ale mantrami nikt nie pogardzi. Jeśli masz kumpli z którymi grasz, graj klerem, jak grasz bardziej solo bierz chantera
Witam,
Obydwie klasy sa super ,zalezy jak na to patrzysz.
Grajac clerykiem praktycznie na instancjach zawsze bedziesz robil jako support nie ma opcjii ,abys zostal DPS bo jedynie co posiadasz to pare dot ktore tykaja na przeciwniku.
Granie solo? Czemu nie clerykiem ejstes w stanie zrobic wszystkie questy ,grupowe questy na elitach bez jakiegokolwiek problem ,ew problem to mana ktora bedzie ci uciekac masakrycznie.
pvp? Takze czemu nie. Cleryk jest jedna z trudniejszych klas do zabicia w solo pvp ,wiec nie masz co sie obawiac wchodzac na arene ze taki ranger czy sinek momentalnie cie zabija ,stukniesz im pare dot ,a potem sie leczysz + tarcza ktora pochlania damage.
Chanter :
Dosc nudna postac do 50 lvl-a.
(Mam chantera na 60)
Na poczatku te same mantry + 3 chainowe skille ktore sie zaczynaja nudzic kiedy w kolko jedno i to samo ,ale jesli wytrzymysz udreke zostaniesz nagrodzony.
Do PT kazdy cie wezmie bo masz potezne mantry + leczenie ktorym pomagasz clerykowi.
DPS? Dobry wyciagniesz ,ale napewno nie taki jak sin czy ranger.
w pvp tez sie sprawdza ,1v1 jest ciezki do zabicia ,a nawet 2v1.
Polecam wygrac Chantera jesli chcesz miec mozliwosc leczenia lub dpsowania chyba ze chcesz tylko leczyc polecam cleryka.
(Sorka za polskie znaki pisze z fona)
Pozdrawiam