Co byście zmienili w Tibii?

Denerwuje was niedoskonałość tibii? Mapa, Skille, Exp... W tym temacie spróbujcie pomyśleć co można zmienić w tej historycznej grze. Możecie dodać: przedmioty, nowe bicie lvla, pvp, pve, potwory, tekstury, komnaty, questy, mapy itd. Oprócz zmieniania grafik 3d, to tak jak z robieniem OTSu :-P

Zacznę pierwszy: Przydałoby się pozmieniać trochę w trybach Pvp i Pve.

• Gdy zabije nas gracz nie tracimy żadnych rzeczy i expa. Jeśli chcemy pojedynek z graczem również nic nie tracimy ale jest on możliwy tylko podczas party.

• W Pve gdy dedniemy nie tracimy nic oprócz expa, Na każdym levelu 30%.

Dodałbym jeszcze szkołę walki, w której za każdy poziom skilla danej broni płaci się gp, im większy poziom tym drożej kosztuje ulepszenie. Oprócz tego może jeszcze salon FastHands w każdym mieście. :mrgreen:

Napisałbym jednym słowem ale za to dostałbym warna.Jak juz nabiłem słówek to juz pisze co bym zmienił:WSZYSTKO!

W tym temacie spróbujcie pomyśleć co można zmienić w tej historycznej grze.

Dlaczego historycznej, pierwsze mmo istniały już pod koniec lat 70', a tibia bodajże od 97'

zrobiona przez jakiś szwabów..

Słyszałeś o ''Islands of Kesmai'', gra z 84 roku.

Neverwinter Nights jest już starsze, lepsze graficznie i bardziej popularne..

A ty nazywasz tibię grą historyczną bo nie masz pojęcia o żadnej innej..

Ale tak już jest, za 40 lat łebki będą nazywać 50 centa za początki hip-hopu..

A ja bym zmienił jedną rzecz...

Usunął bym tą grę i kazał wszytkim o tej "tragedii" zapomnieć...

Bo dopisać np. taki WoW i tibie do tego samego rodzaju gier, to krzywda dla WoW'a...takie moje rozumowanie tej sprawy proszę wybaczyć jeśli kogoś uraziłem.

Odpowiedz prosta, wszystko.

W tym temacie spróbujcie pomyśleć co można zmienić w tej historycznej grze.Dlaczego historycznej, pierwsze mmo istniały już pod koniec lat 70', a tibia bodajże od 97'zrobiona przez jakiś szwabów..Słyszałeś o ''Islands of Kesmai'', gra z 84 roku.Neverwinter Nights jest już starsze, lepsze graficznie i bardziej popularne..A ty nazywasz tibię grą historyczną bo nie masz pojęcia o żadnej innej.. Ale tak już jest, za 40 lat łebki będą nazywać 50 centa za początki hip-hopu..

Dylan troszke niescisłości wkradło sie w twojego posta, Gra którą wymieniasz , jak i liczne inne które zalixczasz do MMO to były MUD-y(Massive user Dungeon jak sie niemyle)i były to gry całkowicie textowe. Kolejna sprawa ,niedam sobie reki uciąć ale chyba 1mmo przynajmniej na rynku europejskim była Ultima online.Ostatnia rzeczto Nwn jest z 2002 roku ale to taki mały pięcioletni detalik:P

Neverwinter Nights jest o wiele starsze od tibii, to była pierwsza gra MUD z grafiką. Czyta się Clicka to sie wie :P

Dylan troszke niescisłości wkradło sie w twojego posta, Gra którą wymieniasz , jak i liczne inne które zalixczasz do MMO to były MUD-y(Massive user Dungeon jak sie niemyle)i były to gry całkowicie textowe. Kolejna sprawa ,niedam sobie reki uciąć ale chyba 1mmo przynajmniej na rynku europejskim była Ultima online.Ostatnia rzeczto Nwn jest z 2002 roku ale to taki mały pięcioletni detalik:P

MUD-y to rodzaj mmorpg, Pierwsze Neverwinter Nights było tworzone przez 2 ludzi, a twój detalik odbiega do licencji sprzedanych przez nich korporacji ''Atari''..

Pozatym że to nie była gra textowa tylko graficzna nadodatek płatna :idea:

Sprawdź następnym razem swoje informacje, jesteś w końcu redaktorem :idea:

Hobbit tezmiał grafike w postaci obrazków a co do NWN to faktycznie gafa :)

Dylan to było zironizowane ale pytam serio tych co chociaż doszli do maina, a nie spamerów zmieniających wszystko.

Ja bym zredukował liczbę graczy do zera .

Co do twoich propozycji to nie wiem czy dobrym pomysłem jest zmniejszanie poziomu trudności.. Gra najbardziej wkręca gdy jest trudna, gdy oprócz ciągłych zysków można stracić..

W pewnym stopniu wk***ia ale daje też jakiś realizm i zmienia grywalność.

Cóż nie jestem za tym żeby tracić wszystko przez jakiegoś idiotę PK bo tych coraz więcej nawet przy dp się zabijają co chwila. Ale specjalnie zrobili server w cs który ma podobno odstresować graczy, oczywiście na Steam. Aha i tibia nie jest trudna, tylko wymagająca czasu i stresu. Jest owszem kilka serverów non-pvp ale tam się z kolei nie można bić w ogóle, i bez względu na to ile ich powstanie, trzeba czekać w kolejce...

Dico ma rację Tibia to gra historyczna . Przy mmo , które przedstawiliście faktycznie jest młoda , ale powiedzcie czy w tamte gry jeszcze ktoś gra ? A Tibia jest grą , która jest wciąż grywalna i w którą wciąż gra masa osób.

Dodałbym więcej questów dla 10 - 30 lvl . Nowe bronie ( tu brak widać przy toporach mój 30 knight ciągle biega z barbarian axe ) . Ulepszyłbym też grafikę , ale nie tak jak mówi większość z 2D na 3D . Ja pozostałbym przy wciąż klimatycznym 2D poprawiając upiększając jedynie lokacje. Cipsoft wypuszcza jednego updata na pół roku , w którym zmienia zaledwie jedną , dwie lokacje ( ostatnio darashia ) , a można więcej i częściej. Myślicie ,że to trudne i pracochłonne zajęcie ? http://forum.otsoft.pl/forumdisplay.php?f=60 :)

//Tibijczyk, a jak mądrze pisze :) Jak widzicie nie tylko dzieci grają w Tibię :) - Mr. Hania

Ja zmienił bym grafike ,rzut bym pozostawił ale bym stworzył grafikę rodem ze starych 16-bitowych pc'tów i nie tylko ...

Dico ma rację Tibia to gra historyczna . Przy mmo , które przedstawiliście faktycznie jest młoda , ale powiedzcie czy w tamte gry jeszcze ktoś gra ? A Tibia jest grą , która jest wciąż grywalna i w którą wciąż gra masa osób.

Grywalna? Średnia wieku graczy to 5 lat.

Powiem tak zmienił bym grafikę i częstotliwość update. No ludzie raz na pół roku to trochę mało. Wiem że w niektórych innych grach także jest tak rzadko update, ale to nie znaczy, że to jest dobre.

WSZYSTKO?

Mimo iż nie trawie Tibii, nie zgadzam się z tą tezą. Grywalność(czyli np. questy) jest rozbudowana i moim zdaniem bardzo dobra(no jednak musi być jakiś powód tych uzależnień). No i jeśli by się dało zrobić coś z tymi n00bami to mi już byłoby fajnie. :D

Mój kumpel mówi że go uzależnia satysfakcja w grze. Ale gówno prawda że grają w to 5 latki wiem to z doświadczenia że średnia graczy to 11 do 18 lat. Zresztą nie przepadacie za tibią (większość) ja zresztą też ale chyba możecie się normalnie wypowiedzieć bez spamowania mojego tematu bo to trochę wku**ia.

Wprowadziłbym testy psychologiczne i rozmowę kwalifikacyjną by móc grać. Gra sama w sobie nie jest straszna, to ludzie ją zniszczyli :-)

Według badań przeprowadzanych przez Cipsoft ( nie mam odpowiedniego linka :( ) . W tibię grają osoby od 8 do 27 roku życia . Z tego możemy wywnioskować ,że większość jak to mówici " psujących grę n00bów "to 8 letnie dzieciaki , które mają mało zajęć więc grają w grę 30 h/24 po czym siedzą przy depo i ubijają każdego kto ma niższy lvl. Niestety nie da się sprawdzić ile naprawdę lat mają gracze aby emu zapobiec :/

Według mie nooby to w większości Polskie dzieci w wieku 8-11 lat a pozatym śmiać mi się chce jak widze ludzi którzy podbiegają i pierwsze co powiedzą to pl ? .Ja zazwyczaj odpowiadam no a on mi na to ''to fajnie ja tesz polak '' Ehh ale co zrobić ....A co do tego siekania niższego lvl'u to wkońcu denerwuje zabitego ale bez tego nie ma gry (od czego jest aol ? :-D )

Aoli już nie ma. Co do zmian... cóż grafika w 2d ale coś jak phoenix dynasty ( ale anima postaci jeszcze lepsza) lecz to pozbawi gry ludzi mających słabego neta. W tibie gra za DUUUUUUUUUUUUUUUUUŻO nobów w wieku przedszkolnym ( ach, gdyby dało się to zmienić...) Brak PACC nie powinien uniemożliwiać grania na całej mapie bo granie sorcem i druidem bez pacca nie ma sensu