Przeprowadziłem więcej rozmów kwalifikacyjnych (rekrutowałem do firmy IT w której pracowałem jak lider, do swojego zespołu) niż Ty masz lat i wybrałem do pracy więcej niż masz palców u ciała i wierz mi, że nigdy nie decydował wygląd kandydata, a zawsze kompetencje. Po kiego wała mi "facet z jajami" który nie potrafi wykonać swojej pracy? Kur*a, on nie ma mi się podobać, tylko dobrze wykonywać swoją pracę. Jeśli nie ma kontaktów z klientem, tylko np. siedzi przy biurku, to mam wylane na wygląd(ofc w granicach przyzwoitości).Profesjonalista potrafi wznieść się ponad jakieś powierzchowne uprzedzenia...Gdybyśmy prowadzili konkurencyjne firmy, to szybko zostałbyś ze swoimi uprzedzeniami w tyle
To ty sobie teraz chyba kpisz. Wybrałbyś na przedstawiciela handlowego faceta z 10 kolczykami w ryju , który miałby reprezentować Twoją firmę?
Oczywiście kwalifikacje również są ważne , ale aparycja też jest ważna , oczywiście zależy do jakiej pracy. Bo jak ktoś ma pracować np: w produkcji na hali czy w biurze to nie wymaga się od takiego pracownika takiej aparycji co od przedstawicieli handlowych, czy osób reprezentujących firmę.
@Edit
Nie wiem jak w Twoim regionie, ale w Kielcach jak daje ofertę pracy to mam około 200-1000 CV zależy od stanowiska, jest w czym wybierać. Rekrutacja w firmie trwa około 2 miesiące, potencjalni kandydaci przechodzą przez 2 rozmowy ( pierwsza ze mną , druga z przedstawicielem zarządu oraz kierownikami działów )
Ponieważ jeśli pracownik będzie miał odpowiednie kwalifikacje , aby pracować w innym dziale często oddzwaniamy do takich ludzi , w przypadku kiedy potrzebujemy ich na konkretnym dziale. Dlatego , nie uważam iż byłbym w tyle. Sprawa pewnie by wyglądała inaczej, gdybyśmy prowadzili ten sam biznes w tym samym mieście, wówczas trzeba się dostosować do aktualnego rynku pracowników, dlatego jestem taki wybredny w wyborze , bardziej niż ty ![:)]()