A co myślicie o zakładaniu czarnego T-Shirtu? A co myślicie o chodzeniu lewą stroną chodnika? Ludzie, błagam. Czy do zbioru norm moralnych musimy wdrażać takie za przeproszeniem pierdoły? Moim skromnym zdaniem jest to sprawa osobista, co, kto, gdzie i jak. Nie jest to czynnik wpływający negatywnie na żadną ze stron, dodatkowo pragnę wspomnieć, że paradoksem byłoby tutaj piętnowanie takich osób : ) Taka ciekawostka
Co myślicie o kolczykach u faceta?
To ty sobie teraz chyba kpisz. Wybrałbyś na przedstawiciela handlowego faceta z 10 kolczykami w ryju , który miałby reprezentować Twoją firmę? Oczywiście kwalifikacje również są ważne , ale aparycja też jest ważna , oczywiście zależy do jakiej pracy. Bo jak ktoś ma pracować np: w produkcji na hali czy w biurze to nie wymaga się od takiego pracownika takiej aparycji co od przedstawicieli handlowych, czy osób reprezentujących firmę.
Ja to najpierw bym zwracał uwagę na poprawną polszczyznę i stylistykę wypowiedzi kandydata, a dopiero później na piercing. A, no i znaki interpunkcyjne również, bo cóż to za kandydat, którego pisownia jest na poziomie podstawówki?
A byłbym zapomniał, prawdziwy mężczyzna - nie jakiś tam pedał/wykolczykowany dziwoląg/ciota - nie uwłacza sobie poprawnością językową. To taki purystyczny zwyczaj nienormalnych ludzi!
jeśli to do mnie, to prędzej żona, ew. córka. Ja wiem jaki jest średni poziom wieku (oraz IQ) na portalu, jednak ktoś musi zawyżać statystyki
Ja wiem, ze w internecie kazdy moze byc kim chce, ale serio nie obchodza mnie te kwalifikacje, 50 lat na karku bla bla. Wyrazilem swoje zdanie. Masz pierscien wielkosci reki w nosie? Wiec tak, moglbys byc krowa dla dla zony/corki. Jak to fajnie, ze zawyzasz ten poziom. Zmieniles moje zycie.
Kolczyk w uchu lub w innej części ciała? Śmiech na sali, u kobiety przejdzie ale nie u faceta...
Ja to najpierw bym zwracał uwagę na poprawną polszczyznę i stylistykę wypowiedzi kandydata, a dopiero później na piercing. A, no i znaki interpunkcyjne również, bo cóż to za kandydat, którego pisownia jest na poziomie podstawówki?
Panie redaktor, dziękuje za uwagę odnośnie mojej stylistyki , jednakże chciałbym Pana poinformować iż , nie czuję potrzeby pisania super poprawnie na tym forum, ponieważ mija się to z celem, a Pana zachęcam do wzięcia się do roboty i szukaniu informacji o nowinkach z świata MMORPG, a nie zwracanie uwagi na interpunkcje. Bo jak na moje oko, to z miesiąca na miesiąc jakoś newsów się pogarsza. Więc po wiejsku mówiąc,
" Nie wtykaj Pan nosa w swoje sprawy , i idź Pan do swojej roboty " OK?
Dziękuje
Oczywiście to jest rada, a nie pogarda
@Edit
Temat odbiega od założeń autora, warto wrócić do sedna
Podsumowując moje opinie, uważam że kolczyki w ciele faceta to dla mnie obciach.
Dziękuje.
@edit2
Jeśli ktoś ma do mnie uwagi, zapraszam na PW.
@Edit 3
Chciałbym zaznaczyć, iż moja wypowiedź nie miała na celu: obrażenia, poniżenia, podważenia stanowiska a jedynie jako uwaga, iż w ostatnim czasie spotykam się z gorszą jakością informacji i wieloma błędami , niedociągnięciami w wiadomościach na stronie głównej.
Ja wiem, ze w internecie kazdy moze byc kim chce, ale serio nie obchodza mnie te kwalifikacje, 50 lat na karku bla bla. Wyrazilem swoje zdanie. Masz pierscien wielkosci reki w nosie? Wiec tak, moglbys byc krowa dla dla zony/corki. Jak to fajnie, ze zawyzasz ten poziom. Zmieniles moje zycie.
Nie jesteś wcale tak elokwentny i dowcipny jak Ci się zdaje.
"Nie wtykaj Pan nosa w nieswoje sprawy i idź Pan do swojej roboty" - (poprawiłem dla Pana błędy w tym krótki zdaniu) - otóż to, doskonała puenta w temacie o wolności osobistej ubioru i wyglądu
Wybacz, strasznie bolą mnie przecinki stawiane "na pałę" w niewłaściwych miejscach. No i inne znaki interpunkcyjne w sumie również. Ot taka choroba zawodowa
A, i taka ciekawostka: nigdy nie zajmowałem i nie zajmuję się pisaniem newsów na portal (bo news =/= felieton/recenzja/komentarz itp.), od tego jest inny redaktor. Wszelkie zażalenia i skargi proszę kierować do niego : D
Jeśli jest to jakieś dziecko do 18 roku życia to Ok taki wiek że dzieci się buntują i muszą wyszaleć. Sam kiedyś miałem kolczyk w języku ale już z tego wyrosłem i kolczyk również wyjąłem. A u tych po 18 roku życia to po prostu pedalstwo. NO OFFENSE
Poza tym chyba więcej problemów to przynosi niż korzyści
w języku - psują się zęby
w brwi - dostaniesz jak to w naszym kraju bywa w pysk za darmo skleisz na kolczyk i masz już do szycia łuk brwiowy
w uszach - a co ty dziewczyną jesteś?
w nosie - UP?^
http://prntscr.com/5rkog0 temat taki popularny
a tak btw. serio niektórzy z was tacy powierzchowni są czy po prostu w necie wyszczekani? Większość osób które posiadają piercing pewnie rzadko sie spotyka z taką otwartą krytyka, boicie sie ich że nie powiecie im tego wprost?
Piercing dla mnie to żałosne i śmieszne szpecenie ciała, mające na celu zwrócić na siebie uwagę. To, że ludzie rezygnują z niego kiedy przejdzie im pewien okres życia również o czymś świadczy. Kolczyki zmieniają wygląd, są zauważalne i mówią coś o charakterze. U kobiety są w stanie podkreślić jej urodę, facet z kolczykiem nie kojarzy się z niczym dobrym, a najbardziej z nastoletnim buntem lub cwaniactwem.
Jeśli jest to jakieś dziecko do 18 roku życia to Ok taki wiek że dzieci się buntują i muszą wyszaleć.
Wybacz, ale ubawiło mnie to okrutnie, biorąc po uwagę że masz 23 lata
Zastanawiam się, po co ludzie się kłócą z kimś, kto jest po prostu zazdrosny o to, że nie może mieć kolczyków. Bo tego nie można nazwać nielubstwem.
Co do tematu to skoro autor otrzymał odpowiedź, to można go zamknąć.
Zastanawiam, po co ludzie się kłócą z kimś, kto jest po prostu zazdrosny o to, że nie może mieć kolczyków. Bo tego nie można nazwać, nielubstwem.Co do tematu to skoro autor otrzymał odpowiedź, to można go zamknąć.
Serio? Więc powiedziałem "nie lubię kolczyków u mężczyzn jak i ogólnie przekuwania sobie twarzy u obu płci", czy to jest podstawa do tego, by sądzić, że jestem zazdrosny? I dlaczego chcesz, by zamknąć ten temat? Przecież tyle ciekawych rzeczy wychodzi na jaw.
Temat można jeszcze zostawić może ktoś jeszcze wyrazi tu swoje zdanie Powiem tylko ze z pierwszych obserwacji sadze ze ludzie są bardziej tolerancyjni na takie rzeczy w Niemczech(Aktualne miejsce zamieszkania)
W Polsce tolerancja opiera się głównie na przemilczeniu, a potem obrobieniu przysłowiowej d*py.
Nie jesteś wcale tak elokwentny i dowcipny jak Ci się zdaje.
To nie mialo byc smieszne. Mialo wyrazic moje zazenowanie.
Temat można jeszcze zostawić może ktoś jeszcze wyrazi tu swoje zdanie Powiem tylko ze z pierwszych obserwacji sadze ze ludzie są bardziej tolerancyjni na takie rzeczy w Niemczech(Aktualne miejsce zamieszkania)
Polska, jest krajem bardzo zacofanym jeśli chodzi o takie tematy, ponieważ żyjemy stereotypami przekazanymi przez rodziców a my przekazujemy to dalej. Ma to swoje dobre i złe strony ponieważ , popatrzcie się na Francję, Anglię . Wychodząc na ulice można w ciągu 1 dnia zobaczyć ludzi wszelkiego pokroju , religii oraz narodowości. W Polsce mamy rasistowskie poglądy, dlatego u nas mało jest Muzułmanów, Turków , Arabów, ale również temat homo-seksualności też jest ciągle tematem tabu i potępianym społecznie co uważam za + , dlatego że, ludzie wg. mnie mają " za dużo w tyłku i im się w głowach poprzewracało "
Odbiegając od tematu przedniego, a bardziej do wypowiedzi kolegi z wyżej odnośnie " Tolerancyjności " , to gdyby Polacy nie byli tacy jacy są to byśmy mieli plagę turków, arabów, gejów itd. zobaczcie co się dzieje teraz w Paryżu w ostatnich dniach, albo w Londynie, manifestacja muzułmanów odnośnie usunięcia ze wszystkich sklepów alkoholu bo oni mają szariat. To się robi chore i niebezpieczne. Gdy mniejszości narodowe rosną w silę w późniejszym czasie nic z tym nie można już zrobić.
Tutaj dobrym przykładem jest Rosja. Jedna z grup religijnych zaczęła się domagać tam swoich praw, jednak Władimir powiedział krótko i jasno:
" Chcecie mieszkać w Rosji, to na Rosyjskich warunkach , a jak się nie podoba to won "
I tak powinno być wg mnie w Polsce, ponieważ to jest nasz kraj i my tutaj będziemy rządzić , a nie jakiś turek czy arab. Wystarczająco dużo mamy już problemów z Romami potocznie mówiąc " ciapatymi ". Oni są mniejszością narodową i przysługują im specjalne prawa . Należy im się zasiłek z MOPsu co miesiąc około 850 zł za DARMO. Polak na te 850 zł musi pracować , a oni śmieją się nam w twarz. Dlatego, uważam iż nasze zacofanie w tej kwestii , uchroniło nas od tego co maja teraz inne państwa graniczące z Polską i nie tylko.
Putin prowadzi rządy agresywnie, ma to swoje plusy jak wymienił wyżej kolega. Czasami aż żałuję, że u nas za wszystkie sznurki pociągał Tusk, a teraz Kopaczówna, ale polityka to temat, którego lepiej nie poruszać. Ktoś (nie pamiętam już kto) powiedział, że mniejszość nie powinna dyktować warunków większości, w końcu na tym opiera się demokracja.
Miałem kiedyś fake pluga i szybko mi mineła ochota na kolczyki i itp. bo stwierdzilem - 'po co mi to? - po nic". Aczkolwiek w żaden sposób nie skreślam ludzi tylko dlatego, że noszą rurki, kolczyki itd. Wiadomo, że niektórzy przesadzają i zakrawa to na śmiech i kpinę, ale by ocenić człowieka należy go poznać, a nie oceniać po 'okładce', bo świadczy to o tym, że ktoś jest ograniczony i nie wychodzi po za ogólne przyjęte schematy, stąd też taka duża część społeczeństwa jest ociemniała i zamknięta. Na codzień mam kontakt z ludzmi w pracy i nie raz nie dwa osoba 'okolczykowana, metroseksualna etc.' zaskoczyła mnie kulturą, podczas gdy taki 'CHŁOP' wbija do sklepu, ani 'Dzien Dobry', ani Przepraszam .. jak taka trzoda dosłownie.
Przykład: Ludzie w garniturach, studia, poloniści itd.. - mam na myśli ludzi w rządzie (nie wszystkich) a zachowują się jak stado baranów i o czym tu dyskutować ?
Miałem kiedyś fake pluga i szybko mi mineła ochota na kolczyki i itp. bo stwierdzilem - 'po co mi to? - po nic". Aczkolwiek w żaden sposób nie skreślam ludzi tylko dlatego, że noszą rurki, kolczyki itd. Wiadomo, że niektórzy przesadzają i zakrawa to na śmiech i kpinę, ale by ocenić człowieka należy go poznać, a nie oceniać po 'okładce', bo świadczy to o tym, że ktoś jest ograniczony i nie wychodzi po za ogólne przyjęte schematy, stąd też taka duża część społeczeństwa jest ociemniała i zamknięta. Na codzień mam kontakt z ludzmi w pracy i nie raz nie dwa osoba 'okolczykowana, metroseksualna etc.' zaskoczyła mnie kulturą, podczas gdy taki 'CHŁOP' wbija do sklepu, ani 'Dzien Dobry', ani Przepraszam .. jak taka trzoda dosłownie.Przykład: Ludzie w garniturach, studia, poloniści itd.. - mam na myśli ludzi w rządzie (nie wszystkich) a zachowują się jak stado baranów i o czym tu dyskutować ?
Odbiegając znowu od przedniego tematu, a do wypowiedzi kolegi wyżej: