Co oni zrobili z Cabalem?!

Hej. Z nudów postanowiłem wrócić do Cabala.

I mam pytanie, co oni z nim zrobili?

Kiedyś wbicie 2 lvli na dzień sprawiało mi trudność - teraz wbiłem 20 lvli w ciągu zaledwie 2 godzin, bo questy dają tyle expa.

Mało! Kiedyś kupiłem 10kk golda za 8 zł. I to była świetna cena. Teraz w te 2 godziny zarobiłem 30kk. Co im sięw głowie poprzewracało?

Ktoś wie?

Gra jest w tej chwili jeszcze lipniejsza niż była. Wszystko faktycznie zrobiło się banalne. Najprawdopodobniej chcą przez takie ułatwienia wydoić jak najwięcej z graczy przed wyjściem Cabala II

100 lvl w weekend. Tak z pomocą kolegi na max lvl wbija się teraz poziomy:)

Ja tak samo.

Wbiłem sobie pogierzyć stworzonym przed wakacjami WI, i kiedyś 50kk to był (dla mnie) problem, a teraz? 30 minut gry?

Honour za każdego questa... szkoda gadać.

Gra jest tak prosta.

No wiesz... wychodzi Cabal 2, więc by nie stracić graczy z jedynki trochę(bardzo) ją urozmaicili(ułatwili). Ja już teraz nie mam żadnej satysfakcji z gry, ale i tak cały czas sama w sobie jest świetna.

Co oni zrobiłi z Cabalem?

zj***li go najmocniej jak sie da.

Moim zdaniem nie ma co więcej pisać, to samo było w Mu Online, teraz wbicie tego 300lv to nic a kiedyś wbicie 160 to wyczyn.

Tak bywa.

warn_ico.png
Warn za wulgaryzm - Vayneer
No wiesz... wychodzi Cabal 2, więc by nie stracić graczy z jedynki trochę(bardzo) ją urozmaicili(ułatwili). Ja już teraz nie mam żadnej satysfakcji z gry, ale i tak cały czas sama w sobie jest świetna.

Dokładnie ! Ja jakiś czas temu także wróciłem do Cabala, postanowiłem że zagram "od zera" i co się okazuje ? Lv 1-80 w 2 czy 3 dni już dokładnie nie pamiętam ;s Niestety, po wbiciu 100 któregoś poziomu uninstall. Wolę już męczyć się xx dni żeby wbić 1 lv, niż w x dni wbić xx lv.

Prawda jest taka że gry w obecnych czasach nie mają poziomu, moim zdaniem równoważne jest to z zabieraniem sobie chleba przez wydawców.

trudniejsza gra = dłuższa gra w dany tytuł = (możliwe) większe zyski

W przypadku gdy mmo jest zbyt łatwe, bardziej ogarnięte osoby zdobywają max lv, max eq, max enchant, a w obecnych grach gdzie liczy się sprzęt a nie skill, nie trudno o znudzenie rozgrywką.

Gdzie się podziały gry, w których żeby pójść na dunga/bossa trzeba było mieć ogarnięte full pt, a nie tylko 1-3 osoby z full eq ?

Ja mam tylko nadzieję że w następnej generacji "Kabalów" zwrócą większą uwagę na balans postaci oraz żeby ogólniej gra polegała bardziej na PT niż solo. Na Ep1 czy Ep2 nie było z tym problemów, grało się przyjemnie i przynajmniej nie można było solować najlepszego bosa na serwerze.

Wiesz co ja sam w jakieś 4-8 dni wbiłem 101 lvl , 98, 97 i 64 ;] Więc nie ma się co dziwić :P gra jest teraz banalna i to bardzooo

Oj tam przeżywacie. Zdają sobie sprawę jak wiele osób jest już w setach end-game'owych i, że data Cabala II jest już co raz bliższa, a także spada liczba graczy. Więc łatwością przyciągają nowych graczy i dają im szansę na szybkie rozpoczęcie gry z najlepszymi i podtrzymanie rozgrywki.

Jeśli tak banalna to może i ja spróbuję. Kiedyś nabiłem 55lvl Force Bladerem, ciekawe czy jeszcze tę postać mam, a tak w ogóle to czy konto mam :D

Każdą grę MMO ostatnio ułatwiają, no i teraz przyszła pora na Cabal-a ;]

Super, wbijacie szybko 100 lvl bo są questy ulepszone. Potem jest jak dawniej, kasa i exp dalej lecą po staremu. Przypominam że maksymalny lvl to 180 a nie 100... Nazywacie gre łatwą to idzcie wysolować FT2. Wiem, że są osoby co dadzą rade ale to nie wy jesteście tymi osobami. Najbardziej na łatwizne narzekają Ci którzy łatwo wcale nie mają. Zresztą co za różnica jak szybko wbijacie kase? Z reguły im łatwiej o kase to i itemy droższe. Normalka...

100lv da się wbić w 1 dzień. Gorzej jak trzeba wbić wyższy:P Jedyne co pozostaje to chodzić na dungi, na które potrzebujemy wejściówki, które też trochę kosztują. Trzeba się trochę postarać, żeby wbić większy lv niż 100:D

100lv da się wbić w 1 dzień. Gorzej jak trzeba wbić wyższy:P Jedyne co pozostaje to chodzić na dungi, na które potrzebujemy wejściówki, które też trochę kosztują. Trzeba się trochę postarać, żeby wbić większy lv niż 100:D

To też dowalił. 100tki w jeden dzień nie wbijesz.

Po ostatnich zmianach po których za questa dostajemy praktycznie cały lvl naturalnie, da sie. Tylko trzeba posiedzieć więcej niż 2h, ale da sie.

jak wyjdzie juz cabal2 to pewnie 1 juz nie bedzie moim zdaniem :)teraz stal sie zalatwy ten cabal

Cabala ułatwili? Interesujące :D

Może zagram.... Kiedys grałem ale nie znałem tak dobrze ang. więc się poddałem...

Mógłby mi ktos wyjawić planowany start Cabal II?

chyba za rok wyjdzie 2 czesc tak mi sie wydaje tylko ciekawe w ilu wersjach jezykowych

chyba za rok wyjdzie 2 czesc tak mi sie wydaje tylko ciekawe w ilu wersjach jezykowych

Zapewne wyłacznie w Angielskiej, ale za bardzo to mi daty premiery nie przybliżyłes.