Aktualnie zaczęłam czytać Wiedźmin: Miecz przeznaczenia, na szczęście mam pod ręką wszystkie części
Co teraz czytacie?
ja zacząłem czytać po raz kolejny Wojnę o Smoczą Koronę a autor to Michael Stackpole pozycja obowiązkowa dla każdego fana książek fantasy niestety wydawca przetłumaczył tylko jeden tom tej książki..
Ja czytam komiks The Walking Dead. Już 5Tom
Cisnę uniwersum Metro2033 ostro. 6 książek przeczytanych, jutro pewnie do kolekcji dodam następną. Ostatnią jaką przeczytałem to "Dziedzictwo Przodków" Surena Cormudiana; opowiadająca o walce niemieckich nazistów z Chile z ruskimi tak w skrócie
Odświeżam serie zwiadowców , jestem już pod koniec ruin gorlanu Polecam całą serie , wciąga jak diabli
równolegle kroniki amberu Zelaznego i homestuck
Przyznam, że po całym tym szumie wokół sagi Pieśni Lodu i Ognia postanowiłem i ja w końcu zabrać się za przeczytanie tej książki
Ciekawe co z tego będzie - tak czy inaczej jak na razie zapowiada się interesująco.
Książka która utkwi mi w pamięci na dłuuuugi czas Jack Ketchum "Jedyne dziecko". Polecam i pozdrawiam - Piotr Fronczewski
seria Honor Harrington - całkiem przyjemnie się czyta
Ja czytam Metro 2033 Glukhobsky'ego,zaraz bede czytał 34.Do tego Niedokończone opowieści J.R.R tolkiena,i troche Wiedźmina od nowa zaczynam.W zamiarach mam Gre o tron i reszte ksiazek Tolkiena(zaliczylem juz WP i Hobbita)mysle ze tych ksiazek raczej przedstawaic szczególnie nie trzeba
Mocking Jay. Trzecia ksiazka Suzanne Collins z Serii The Hunger Games.
Harry Potter skończony ..zaczęty w gimnazjum ( do 4 części doczytałem) a skończony w ciągu ostatnich 3 miesięcy, trochę się z nim ociągałem żałuje, ale teraz czuję trochę takiej pustki, że jutro już nie będzie jego przygód. Czy wy też aż tak się wczuwacie, że po skończonej serii książek czujecie smutek i żal, że już się skończyły przygody Waszego ulubionego bohatera/bohaterki czy tylko ja mam taki problem ?
Tak czy siak wiedźmin czeka następny w kolejce tj. krew elfów, dawno temu go czytałem i skończyłem na chrzcie ognia, więc postanowiłem zacząć od początku, bo niewiele pamiętam
Heh, też tak miałem jak czytałem HP, jednak jest to książka typowo młodzieżowa. Wiedźmin jest genialny. Później poleciłbym Ci Cykl Inkwizytorski Piekary, albo serie Jakuba Wędrowycza Pilipiuka :]
"Metro 2033" Głukhowskiego.. Klimaty post-apo, ludzie po wybychu bomby atomowej żyją w Moskiewskim metrze, nie mogąc go opuszczać przez promieniowanie na zewnątrz. Lekki thriller, wlaka człowieka z samym sobą i pokazanie do czego jest zdolny człowiek, żeby przetrwać polecam
Od kilku dni czytam Apokalipsa Z: Początek końca - Manela Loureiro. Człowiek w starciu z tysiącami jak nie milionami głodnych trupów które jakoś na cmentarzu leżeć nie chcą. Do połowy opis zwykłej próby przetrwania. Później dzieje się coś czego jeszcze do końca nie rozumiem. Jest to o tyle fajne, że nie wszystko wyjaśnione jest od razu. Pozostaje jakaś nutka tajemniczości która zachęca do czytania książki.
Właśnie skończyłem "Gdy oślica ujrzała anioła", narracja z perspektywy szaleńca bsrdzo mi się spodobała, ale fabuła już nie. Trudno mi ją ocenić, jedna z najlepszych i jednocześnie najgorszych książek jakie czytałem. Raczej będę omijał autora
"Katolicka Mafia" autorstwa Matthias'a Mettner'a. POLECAM
Diablo 3 : Nawałnica światła :
Po klęsce Najwyższego Zła odradza się Królestwo Niebios. Rada Angiris odzyskała Czarny Kamień Dusz i strzeże przeklętego artefaktu gdzieś w głębi roziskrzonego Srebrnego Miasta. Na tle tych doniosłych wydarzeń Tyrael z trudem odnajduje się w nowej roli -Archanioła Mądrości. Czuje się obco pośród anielskiej braci i wątpi, czy uda mu się stanąć na wysokości zadania. Poszukując otuchy w sobie samym i w Niebiosach, wyczuwa złowieszcze oddziaływanie Czarnego Kamienia Dusz na swoją ojczyznę. Tam, gdzie niegdyś panowała harmonia światła i dźwięku, teraz wkrada się przybierający na sile dysonans, który zwiastuje nadciągające nad krainę niebezpieczeństwo. Imperius wraz z pozostałymi archaniołami ostro sprzeciwia się pomysłom przeniesienia lub zniszczenia Kamienia, co zmusza Tyraela do złożenia losu Niebios w ręce ludzkości. Tyrael gromadzi wokół siebie obdarzonych wielką mocą bohaterów z najdalszych krańców Sanktuarium, by wskrzesić starożytny Zakon Horadrimów. Powierza im praktycznie niewykonalne zadanie: mają wykraść Kamień Dusz z samego serca Niebios. Pośród wybrańców, na barkach których ma spocząć to brzemię, znajduje się Jacob ze Staalgardu, były awatar Sprawiedliwości i strażnik anielskiego ostrza El’druina, Shanar, czarownica dysponująca fenomenalną mocą, Mikułow, zwinny i nabożny mnich, Gynvir, nieustraszona i zaprawiona w boju barbarzynka, oraz Zayl, tajemniczy nekromanta. Czy mając za wrogów zarówno czas, jak i siły dobra i zła, śmiałkowie zdołają się zjednoczyć i wypełnić niebezpieczną misję, nim Niebiosa legną w gruzach? Opowiedziana w powieści historia stanowi pomost między wydarzeniami z Diablo III a fabułą Reaper of Souls – pierwszego dodatku do gry.
=====================================================================================================================================
Ao No Exorcist [MANGA] :
Świat, w którym toczy się akcja Ao no Futsumashi, składa się z dwóch skrajnie odmiennych wymiarów. Obok zamieszkanego przez ludzi Assiah istnieje też zasiedlona przez demony Gehenna. Granica pomiędzy nimi jest nie do przebycia w normalny sposób i chyba nie ma ani jednego człowieka, który widział na własne oczy świat Gehenny. Jednakże podróż w przeciwnym kierunku jest możliwa dzięki mocom demonów, pozwalającym na opętanie wybranego przedmiotu lub osoby w sąsiednim świecie. By temu przeciwdziałać, powstał Zakon Prawdziwego Krzyża, skupiający egzorcystów z całego świata, włącznie z członkami buddyjskich sekt. To jednak nie wystarczyło do całkowitego zażegnania zagrożenia, choć na skutek działań tej organizacji wiedza o istnieniu istot nadprzyrodzonych nie jest powszechna wśród zwykłych ludzi.
Wiedźmin Czas Pogardy
Czy ktoś czytał "Zwiadowców" jeżeli tak to proszę o opinię czy warto się za to zabierać.
Allan i Barbara Pease - Mowa ciała.
80% informacji o ludziach czerpiemy nie z ich słów, lecz z zachowania i gestów. To one właśnie zdradzają nasze prawdziwe intencje i nastawienie - jeśli umiemy je zaobserwować i odczytać. Ten światowy bestseller na temat mowy ciała jest drugim, znacznie wzbogaconym wydaniem pierwszej książki A. Pease’a pod takim samym tytułem. Tym razem autorzy analizują poszczególne elementy niewerbalnej komunikacji i całe grupy gestów, korzystając z najnowszych badań i ustaleń w dziedzinie biologii ewolucyjnej, psychologii i medycyny z jej nowoczesnymi technikami obrazowania mózgu. W charakterystyczny dla siebie humorystyczny sposób dzielą się z nami poważnymi strategiami odczytywania sygnałów mowy ciała i ich świadomego wykorzystywania w rozmaitych okolicznościach. Piszą m.in
- jak poprzez odpowiedni uścisk ręki przejąć kontrolę nad sytuacją;
- jakie grupy gestów zdradzają kłamcę;
- papieros, filiżanka kawy, okulary i makijaż – co dają do zrozumienia;
- jak świadomie wpłynąć na mowę ciała rozmówcy i zmienić jego nastawienie.
Allan i Barbara Pease są światowej sławy ekspertami w dziedzinie stosunków międzyludzkich i mowy ciała, a ich książki Mowa ciała i Dlaczego mężczyźni kłamią, a kobiety płaczą (REBIS 2003), a także inne, rozeszły się w wielomilionowych nakładach.