"Assassin's Creed" Oliver Bowden (chyba nie muszę pisać, co się dzieje ).
Co teraz czytacie?
Przeczytałam Igły i Grzechy Joha Eversona, tak pomylonej i chorej książki jeszcze nie czytałam. Aktualnie dostałam w ręce Schron Andreasa Franza jedna z moich ulubionych serii
Teraz zacząłem czytać kolejną z książek z uniwersum Metro 2033. Za Horyzont, autorstwa Diakowa. Moje ulubione z uniwersum M2033 książkowe dzieło wieńczące przygody Tarana i Gleba, tym razem na powierzchni skażonego radiacją świata, w gustownym wozie. Motyw drogi, dużo akcji i całkiem przyjemni bohaterowie sprawiają iż czytamy ciekawi co odkryjemy nowego w tym jakże bliskim ale dalekim świecie.
2 Tom Archipelagu Gułag, Sołżenicyna, polecam każemu kto chce ujrzeć bezsensowność i zarazem zabawność komunizmu, książka z jednej strony przerażająca, z drugiej rozśmiesza
Kroniki z Wardstone 2 tom joseph delaney
Właśnie zaczęłam "Morta" Terry'ego Prachetta i żałuję, że zabrałam się za Dysk dopiero teraz życie krótkie a książek tyle! Koleś ma genialny styl!
Harry Potter: Kamień Filozoficzny.
Jak rano się budzę to czytam ze 2 rozdziały
Dwie Wieże Tolkiena
Trzeba nadrobić zaległości
Gra o Tron George R.R. Martin
Za dużo nie ma to co mówić. Raczej wszyscy słyszeli/czytali.
Techniki Zapamiętywania Borala.
Aktualnie, "Kłamca" Jakuba Ćwieka,już drugi tom czytam
Wczoraj zacząłem 4 księgę "Legendy Drizzta" pt. "Kryształowy Relikt"
Ogólnie seria całkiem fajna, ale (wg. mnie) postać głównego bohatera trochę zbyt wyidealizowana. Nie mniej jednak warto przeczytać.
Polecam "Kroniki Jakuba Wędrowycza" i inne opowiadania z tej serii Andrzeja Pilipiuka, ubaw po pachy gwarantowany.
Jestem świeżo po Żółtych Ptakach, Kevina Powers'a, jeśli ktoś lubi tematykę zahaczającą zarówno o wojenkę współczesną jak i mentalnym aspektem jej wpływu to bardzo serdecznie polecam.
A teraz zabieram się za 'Imię Róży' Umberto Eco.
Ja czytam teraz Lema do prezentacji maturalnej(temat sam wybrałem w drugiej klasie) i jestem pod wielkim wrażeniem. Opowiadania o pilocie Pirxie są fantastyczne, a teraz zaczynam Solaris.
Zaczynam "kończyć" Samozwańca Komudy.
Dopiero co skończyłem czytać "Gdy zgasną światła" (Alex Scarrow). Hmmmm można powiedzieć, że dość "prawdziwa" książka. Przedstawia jak zmienia się sytuacja na świecie kiedy świat zostaje odcięty od dostaw ropy naftowej. Sądzę, że w przyszłości może się zdarzyć coś podobnego do wydarzeń z tej książki. Polecam
czytam obecnie trylogie czasu, bardzo fajna fantastyka
Harry Potter i insygnia śmierci zaprawdę powiadam Wam, że te ostatnie części Harrego 4-7 są miodne.
Ja właśnie przeczytałem Mishima Yukio - Miłość i śmierć. Krótkie, i dobre.