''Pan Lodowego Ogrodu'', zabieram się za 4 tom, kawał dobrego polskiego fantasy.
Co teraz czytacie?
Przeczytałem pierwszą część, na drugą nie miałem czasu to pożyczyłem. Teraz próbuje odzyskać ;/
Osobiście polecam Czarną Kompanie - kawał dobrego dark fantasy.
Zabieram się za Pitera z uniwersum Metro 2033. Narazie jest spoczko, czuć klimacik oryginału co mi bardzo pasuje
Ostatnio zakończona seria u mnie całych Igrzysk Śmierci . Przeczytałem też World War Z . Teraz biorę się za Buszującego w zbożu .
Niedawno przeczytałem Szklane księgi porywaczy snów - Gordona Dahlquista po raz drugi, lubię co jakiś czas przypominać sobie stare, dobre lektury, a obecnie czytam Lśnienie S. Kinga - nigdy wcześniej nie czytałem, a obiło mi się o uszy, że książka warta uwagi
Hobbit - Czyli tam i z powrotem Raczej tego dzieła nie muszę nikomu przedstawiać.
Kłamca, Bóg Marnotrawny (2 tom) - Jakub Ćwiek, o ile średnio podchodzi mi jego styl pisania to fabuła jest całkiem, całkiem.
Harry Potter: Kamień Filozoficzny. Jak rano się budzę to czytam ze 2 rozdziały
Aktualnie czytam Czarę Ognia Na razie jestem przy rozdziale "Bal" - Czyli w sumie połowa za mną.
Ja na nowo studiuję sobie achaję tom 1 Ziemiańskiego
Nikt jak dla mnie nie opisuje politycznie/militarnie fantasy jak właśnie Ziemiański . Dlatego też2 tom achai jest najbardziej kozak tak samo jak starcie królów bo dosyć sporo spisków ( polityki )
Pomnik cesarzowej achai ziemiańskiego i długą ziemię pratchetta. Bardzo fajne fantasy, choć pomnik kończy się w bardzo niemiłym dla czytelnika momencie, trzeba czekać na kolejny tom.
Ja mam taką babkę w liceum z polskiego, że nic poza lekturami sobie nie poczytasz bo nie ma czasu :PP
Ja mam taką babkę w liceum z polskiego, że nic poza lekturami sobie nie poczytasz bo nie ma czasu :PP
„Książki nie są po to, aby niesamodzielnych ludzi czynić jeszcze bardziej niesamodzielnymi,
a tym bardziej, aby dostarczać ludziom niezdolnym do życia taniej, zastępczej iluzji życia. Przeciwnie, książki mają tylko wtedy wartość, kiedy wiodą ku życiu, kiedy służą i przydają się w praktyce. Stracona jest każda godzina lektury, z której nie wypływa dla czytelnika iskra siły, przeczucie odmłodzenia i tchnienie świeżości."
Nienawidzę lektur i ich nie czytam.Za to czytam masę innych książek.
Czytam aktualnie Obecność UFO Zbigniewa BLANIA BLONARA tom 1.
Owiadają, że Cierń Camorry to niezwyciężony fechmistrz, złodziej nad złodziejami, duch, który przenika ściany. Pół miasta wierzy, że jest legendarnym bohaterem i obrońcą biedaków; druga połowa uważa, że opowieści o nim to mit dla głupców. Jedni i drudzy się mylą. Drobny i słabo władający rapierem Locke Lamora rzeczywiście jest (ku swemu utrapieniu) Cierniem Camorry. Z pewnością nie cieszy się z plotek towarzyszących jego wyczynom – a specjalizuje się w najbardziej złożonych oszustwach. Istotnie, okrada bogatych (kogóż innego warto okradać?), ale biedni nie oglądają ani grosza z jego zdobyczy. Wszystko, co zdobędzie, przeznacza na użytek swój i swojego nielicznego gangu złodziei: Niecnych Dżentelmenów. Wielobarwny i kapryśny światek przestępczy wiekowej Camorry jest ich jedynym domem. Niestety, w ostatnich czasach nad miastem zawisło widmo tajemnicy, która grozi wybuchem wojny gangów i rozdarciem półświatka na strzępy. Locke’a i jego przyjaciół, wplątanych w śmiertelną rozgrywkę, czeka niezwykle trudna próba pomysłowości i lojalności. Jeśli chcą żyć, muszą z niej wyjść zwycięsko.
**** skopiowane z lubimyczytać.pl ****
Metro 2033, 2034 i całe uniwersum Metro 2033.
Achaja to pierwsza trylogia? a pomnik cesarzowej achaji (? ) to kontynuacja tak ? Ostatnio właśnie nad tym tytułem się zastanawiam, ale opinie są dość niskie.
A.Sapkowski "Chrzest Ognia" tom 3 sagi wiedźmińskiej. Trochę do tej pory było dla mnie nudne, bo np. 1 cały rozdział to była rozmowa,którą się ciągnęła bez końca. Fakt faktem może to być spowodowane tym, że kiedyś już to czytałem(skończyłem na 4 tomie) ale nie pamiętam nic, tylko niektóre elementy, dlatego czytam od nowa.
@4Alien
Zacytuję te słowa kobiecie ale się babka zdziwi :DD
4 tom wiedźmina przeczytany zabieram się za 5 "Pani Jeziora"
Pomału kończę Zakon Feniksa - dla mnie najlepsza część
@Barosz, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeżeli się zastanawiasz nad przeczytaniem trylogii Achaja, to polecam z całego serca. Co do kontynuacji, jeszcze nie czytałem.