Co teraz czytacie?

''Pan Lodowego Ogrodu'', zabieram się za 4 tom, kawał dobrego polskiego fantasy.

Przeczytałem pierwszą część, na drugą nie miałem czasu to pożyczyłem. Teraz próbuje odzyskać ;/

Osobiście polecam Czarną Kompanie - kawał dobrego dark fantasy.

Zabieram się za Pitera z uniwersum Metro 2033. Narazie jest spoczko, czuć klimacik oryginału co mi bardzo pasuje

Sporo się tej technologii teraz na rynku używa :)

Ostatnio zakończona seria u mnie całych Igrzysk Śmierci . Przeczytałem też World War Z . Teraz biorę się za Buszującego w zbożu .

Niedawno przeczytałem Szklane księgi porywaczy snów - Gordona Dahlquista po raz drugi, lubię co jakiś czas przypominać sobie stare, dobre lektury, a obecnie czytam Lśnienie S. Kinga - nigdy wcześniej nie czytałem, a obiło mi się o uszy, że książka warta uwagi ;)

Hobbit - Czyli tam i z powrotem Raczej tego dzieła nie muszę nikomu przedstawiać.

Kłamca, Bóg Marnotrawny (2 tom) - Jakub Ćwiek, o ile średnio podchodzi mi jego styl pisania to fabuła jest całkiem, całkiem.

Harry Potter: Kamień Filozoficzny. Jak rano się budzę to czytam ze 2 rozdziały

Aktualnie czytam Czarę Ognia :) Na razie jestem przy rozdziale "Bal" - Czyli w sumie połowa za mną.

Ja na nowo studiuję sobie achaję tom 1 Ziemiańskiego
Nikt jak dla mnie nie opisuje politycznie/militarnie fantasy jak właśnie Ziemiański . Dlatego też2 tom achai jest najbardziej kozak tak samo jak starcie królów bo dosyć sporo spisków ( polityki )

Pomnik cesarzowej achai ziemiańskiego i długą ziemię pratchetta. Bardzo fajne fantasy, choć pomnik kończy się w bardzo niemiłym dla czytelnika momencie, trzeba czekać na kolejny tom.

Ja mam taką babkę w liceum z polskiego, że nic poza lekturami sobie nie poczytasz bo nie ma czasu :PP

Ja mam taką babkę w liceum z polskiego, że nic poza lekturami sobie nie poczytasz bo nie ma czasu :PP

„Książki nie są po to, aby niesamodzielnych ludzi czynić jeszcze bardziej niesamodzielnymi,

a tym bardziej, aby dostarczać ludziom niezdolnym do życia taniej, zastępczej iluzji życia. Przeciwnie, książki mają tylko wtedy wartość, kiedy wiodą ku życiu, kiedy służą i przydają się w praktyce. Stracona jest każda godzina lektury, z której nie wypływa dla czytelnika iskra siły, przeczucie odmłodzenia i tchnienie świeżości."

Nienawidzę lektur i ich nie czytam.Za to czytam masę innych książek.

Czytam aktualnie Obecność UFO Zbigniewa BLANIA BLONARA tom 1.

189616-352x500.jpg

Owiadają, że Cierń Camorry to niezwyciężony fechmistrz, złodziej nad złodziejami, duch, który przenika ściany. Pół miasta wierzy, że jest legendarnym bohaterem i obrońcą biedaków; druga połowa uważa, że opowieści o nim to mit dla głupców. Jedni i drudzy się mylą. Drobny i słabo władający rapierem Locke Lamora rzeczywiście jest (ku swemu utrapieniu) Cierniem Camorry. Z pewnością nie cieszy się z plotek towarzyszących jego wyczynom – a specjalizuje się w najbardziej złożonych oszustwach. Istotnie, okrada bogatych (kogóż innego warto okradać?), ale biedni nie oglądają ani grosza z jego zdobyczy. Wszystko, co zdobędzie, przeznacza na użytek swój i swojego nielicznego gangu złodziei: Niecnych Dżentelmenów. Wielobarwny i kapryśny światek przestępczy wiekowej Camorry jest ich jedynym domem. Niestety, w ostatnich czasach nad miastem zawisło widmo tajemnicy, która grozi wybuchem wojny gangów i rozdarciem półświatka na strzępy. Locke’a i jego przyjaciół, wplątanych w śmiertelną rozgrywkę, czeka niezwykle trudna próba pomysłowości i lojalności. Jeśli chcą żyć, muszą z niej wyjść zwycięsko.

**** skopiowane z lubimyczytać.pl ****

Metro 2033, 2034 i całe uniwersum Metro 2033.

Achaja to pierwsza trylogia? a pomnik cesarzowej achaji (? ) to kontynuacja tak ? Ostatnio właśnie nad tym tytułem się zastanawiam, ale opinie są dość niskie.

A.Sapkowski "Chrzest Ognia" tom 3 sagi wiedźmińskiej. Trochę do tej pory było dla mnie nudne, bo np. 1 cały rozdział to była rozmowa,którą się ciągnęła bez końca. Fakt faktem może to być spowodowane tym, że kiedyś już to czytałem(skończyłem na 4 tomie) ale nie pamiętam nic, tylko niektóre elementy, dlatego czytam od nowa.

@4Alien

Zacytuję te słowa kobiecie :P ale się babka zdziwi :DD

4 tom wiedźmina przeczytany zabieram się za 5 "Pani Jeziora"

Pomału kończę Zakon Feniksa - dla mnie najlepsza część ;)

@Barosz, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeżeli się zastanawiasz nad przeczytaniem trylogii Achaja, to polecam z całego serca. Co do kontynuacji, jeszcze nie czytałem.