Moją aktualną książką są Guide'y i poradniki do E.V.E. online.
Co teraz czytacie?
Na ten moment Doktor Sen od autora tak znanego, że nie muszę go chyba przedstawiać =P Jeśli ktoś czytał "Lśnienie" to to jest zaraz po tym pozycja obowiązkowa, ponieważ jest to kontynuacja właśnie tej książki.
@Calves
Z każdą nowszą częścią Harrego będziesz mówił, że jest najlepsza
@Krysowski
Tak zastanawiałem się i kupiłem ten wielki prawie 700 stronnicowy tom 1, ale muszę przemęczyć się jeszcze przez ostatnią część wiedźmina no nie wiem czemu, ale nie potrafię się do niego wczuć.
Pomału kończę Zakon Feniksa - dla mnie najlepsza część
Meh, zdecydowanie najsłabszy tom z całej powieści.
Meh, zdecydowanie najsłabszy tom z całej powieści.
nie zgodze sie, ja rowniez uwazam, ze to najlepsza czesc (a cala sagę HP czytam co 1-2 lata), drugie dalbym Insygnia Śmierci, trzecie Czarę Ognia
najgorsze byly dwie pierwsze czesci
Ja niestety, po wkroczeniu w doroslosc, nie potrafie juz czytac Pottera.
Teraz troche bawie sie poezja.
Po kilkumiesięcznej przerwie wróciłem do książek (lepsze rozplanowanie dnia). Aktualnie kończę "Czerwoną gorączkę" Pilipiuka. Może ciut mniej zadowalające opowiadania niż w przypadku Aparatusa (którego czytałem przed gorączka), ale czyta się je zdecydowanie szybciej, wygodniej, przyjemniej.
nie zgodze sie, ja rowniez uwazam, ze to najlepsza czesc (a cala sagę HP czytam co 1-2 lata), drugie dalbym Insygnia Śmierci, trzecie Czarę Ognianajgorsze byly dwie pierwsze czesci
W sumie fakt, bo spojrzałem na to przez pryzmat filmów, nie książek. A to co innego. Książka jest okej.
Powinienem czytać Proces oraz Mistrza i Małgorzatę ale lepiej zagłębić się serię Herezja Horusa i doczytać "Galaktykę w Ogniu". Krew, mord i bratobójcza wojna ukazująca ciemną stronę Horusa i powstania Kosmicznych Marines Chaosu.
Avitus, akurat Mistrza i Malgorzate warto przeczytac. Proces tez, choc nie mialem jeszce okazji, ale niedlugo nadrobie zaleglosci.
Cinda Williams Chima - Siedem Królestw 4 świetnie napisane tomy, które przeczytałem w tydzień, dawno się tak nie wciągnąłem
Ja czytam paladin's legacy z serii o paksenarrion. Niestety polskiej wersji nie ma
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Mesjasz Diuny.
Druga część "sagi" o Diunie.
Nocni wędrowcy Wojciecha Jagielskiego nawet ciekawa się wydaje
Z jak Zachariasz
"Republika Złodziei"- 3 część z cyklu "Niecni Dżentelmeni". Poprzednie dwie książki: "Kłamstwa Locke'a Lamory" i "Na Szkarłatnych Morzach" były bardzo dobre. Tu macie trochę informacji o pierwszej części- może was zachęci
"
Drobny i słabo władający rapierem Locke Lamora rzeczywiście jest (ku swemu utrapieniu) Cierniem Camorry. Z pewnością nie cieszy się z plotek towarzyszących jego wyczynom – a specjalizuje się w najbardziej złożonych oszustwach. Istotnie, okrada bogatych (kogóż innego warto okradać?), ale biedni nie oglądają ani grosza z jego zdobyczy. Wszystko, co zdobędzie, przeznacza na użytek swój i swojego nielicznego gangu złodziei: Niecnych Dżentelmenów.
Wielobarwny i kapryśny światek przestępczy wiekowej Camorry jest ich jedynym domem. Niestety, w ostatnich czasach nad miastem zawisło widmo tajemnicy, która grozi wybuchem wojny gangów i rozdarciem półświatka na strzępy. Locke’a i jego przyjaciół, wplątanych w śmiertelną rozgrywkę, czeka niezwykle trudna próba pomysłowości i lojalności. Jeśli chcą żyć, muszą z niej wyjść zwycięsko... "
Ps. może ktoś podrzucić jakąś fajną książkę podobną do "Miasta Ślepców", czy "Komórki" Kinga? Chodzi mi o książkę, która pokaże człowieka, jego zachowanie, myślenie w sytuacjach ciężkich, czy ekstremalnych. Interesują mnie też książki z osobami chorymi psychicznie (schizofrenia itp.). Fajnie by było, gdyby nie miała w sobie żadnych zombie- temat strasznie wyjeżdżony. Aha... Borowski, Nałkowska i Herling- Grudziński też odpadają- książki na temat, ale przerobione i to jeszcze w szkole. Z góry dzięki za każdą propozycję
Jestem mnie więcej w połowie i nie wiem, do czego porównać tą książkę. Jest wspaniała.
Tak Cię wciągnie, że się nie obejrzysz, a będzie koniec.
Masakrycznie dobra jak dla mnie, każdą z części miałem w dniu premiery, a 3 tom poleciał w dwa dni
Pan Lodowego Ogrodu z tego co wyczytałem z jakieś recenzji dość dziwna wg. mnie jakiś kosmos, wyprawa na planetę, ale opinie ma nadto wysokie zapewne kiedyś ją przeczytam.
Zacząłem czytać Achaje i chyba doczytam do końca pierwszy tom i na tym będzie koniec. Niektóre opisy czynności i prostackie teksty typu d*pa ( kobieta,dziewczyna) oddaje wrażenie jak by autor przelał tam swoje marzenia erotyczne.
Czytał ktoś z Was zwiadowców ?
a ja skonczylem... Niezgodną, wiem, wiem, to ksiazki (i film) dla nastolatek, ale jakos fajnie sie czytalo i biore sie za nastepne czesci