Co teraz czytacie?

Mam w planach cala serie Zwiadowców, niedawno skończyłem pierwszą część która mnie tak wciągnęła że książke przeczytałem jednym tchem :). Czekać tylko na kase i kupuję następne części.

Zwiadowcy sa do d*py. Mam pierwsza czesc, nawet calej nie przeczytalem. Mila i przyjemna ksiazeczka dla nastolatkow.

sratatata z tapatalka

Zwiadowcy sa do d*py. Mam pierwsza czesc, nawet calej nie przeczytalem. Mila i przyjemna ksiazeczka dla nastolatkow.sratatata z tapatalka

Jeśli Tobie się nie podoba no to nie koniec świata ale innym moze sie spodobać, wiec nie wiem po co tak ostro. Sa gusta i guściki o których się nie dyskutuje :). Pozdrawiam

Dyskutuje sie o gustach i guscikach. Pisze to, by przestrzec ludzi, ktorzy chca czegos ambitniejszego.

sratatata z tapatalka

Dyskutuje sie o gustach i guscikach. Pisze to, by przestrzec ludzi, ktorzy chca czegos ambitniejszego.sratatata z tapatalka

To nie temat w ktorym sie poleca komuś książki a mówi co się obecnie czyta. Jakbym chciał polecic to bym polecił Wiedzmina Sapkowskiego i Cykl Inkwizytorski Jacka Piekary a jako trzecią pozycje Zwiadowców Johna Flanagan'a jako miłą i przyjemną książke którą sie czyta jednym tchem. Koniec dyskusji bo robi sie offtop :). Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Wiem od czego jest temat, piszę w nim od początku. I czy ja komuś coś poleciłem?

Musiałem czekać ostatnio na dworcu, więc kupiłem za 10 złotówków

ę 25077.jpg

Od wczoraj :

288498-352x500.jpg

Aktualnie :). Nie jestem jakimś literackim maniakiem, ale od czasu do czasu fajna książka jak najbardziej wskazana! Chociaż do książki zasiąść umiem tylko w tramwaju, parku.

INGLISH PERFEKT

2559445.jpg.square-true_maxheight-285_si

Martin - Taniec ze Smokami cz. 2 . Btw jak to robicie, że wklejacie okładki ?

Zwykla grafika z internetow. PPM, kopiuj, wklej.

sratatata z tapatalka

Conor-KostickEpicPolish.jpg

Pozdrawiam.

PS: Książka o świecie, w którym gra "Epic" (MMO swoją drogą) odgrywa główną rolę w życiu człowieka. To, jak silny jest awatar danego człowieka w ów grze, decyduje o tym, jakie stanowisko piastuje w świecie realnym.

Książka pod tytułem: Tu żyją smoki,

Niby książka dla nastolatków ale mało kto wie, że jej bohaterem (fikcyjnym) jest Tolkien i np. skąd wziął pomysł na 1-wszy tom :).

opis książki wydaje się być jakimś techno fantasy, ale zupełnie tak nie jest, książka jest łatwa lekka i przyjemna nawet części z polityką są ciekawe co rzadko się któremu autorowi udaje o ile w ogóle :P, 400 ponad stron poszło w jedne dzień :D szczerze polecam, chociaż może z nią być ciężko w bibliotece:p

Jestem w połowie I tomu i muszę przyznać, że Ziemiański trzyma niesamowity poziom w swoich książkach. Ta pozycja jest niejako kontynuacją uniwersum, z którym spotkaliśmy się w Achai, ale akcja Pomnika Cesarzowej Achai dzieje tysiąc lat później. Polecam ze względu na ciekawy świat przedstawiony i "ostry" język.

1c9879d110819354662556cd3c4c835bff5f.jpg

Rewelacyjna książka.

Bardzo, bardzo przyjemne. Może nie wybitne, ale z pewnością sięgnę po kolejne części.

Ja obecnie to skonczylem czytac. A zaczynam czytac jakby dalsza czesc tej trylogii, druga trylogie pod tytulem trylogia zdrajcy (po prawej, jestem przy koncowce Łotra) :D. Ogolnie cala ta seria (obie trylogie) opowiada o losach ludzi w wielkim miescie, o skomplikowanej polityce oraz co najwazniejsze - o gildii magow :). Akcja jest dosc szybka, oraz co najwazniejsze (dla mnie oczywiscie) wypelniona po brzegi magia :D. Co nie znaczy ze nie ma momentow w ktorych nie ma jej wogole ;). Powiem tak - bylem zawiedziony w dwoch momentach : 1) ze skonczylem tak szybko trylogie (ponad 1000 stron), potem przyjemne zaskoczenie ze jest jakby kontynuacja (zmiana glownych bohaterow ale swiat, motywy, a nawet postacie sa takie same, plus pare nowych oczywiscie ;) ), a potem (tzn obecnie) zawiedzienie ze za chwile sie skonczy cala ta seria bo sie naprawde mozna wciagnac i zżyć z postaciami :D. Juz wiem ze jeszcze nieraz ja przeczytam ;)

post-16310-0-68727200-1416675838_thumb.j

Tak jak kolega wyżej :P Aktualnie męczę "Misję ambasadora" Trudi Canavan (4 z koleji). Według mnie genialna pisarka. Choć o pierwszej trylogii (Czarnego Maga) mam dużo lepsze zdanie to trylogia zdrajcy również zaskakuje ^^ Gorąco polecam na zimowe wieczory, jeśli ktoś lubuje się w fantastyce :)

Zapowiada się baaaardzo ciekawie!