Co teraz czytacie?

tron-z-czaszek-ksiega-1-u-iext28768100.j

Jestem już w połowie, na razie bez fajerwerków, ale jest okej. Mam nadzieje, że potem będzie jakaś akcja godna (prawie) zakończenia cyklu :P

"Bezsenność" Stephena Kinga, kiepska książka.

Jestem już w połowie, na razie bez fajerwerków, ale jest okej. Mam nadzieje, że potem będzie jakaś akcja godna (prawie) zakończenia cyklu

Damn dzięki że mi przypomniałeś, że już jest nowa czesc po pl ;)

Aktualnie Miasto Śniących Książek oraz Labirynt Śniących Książek Walter'a Moers'a.

Jak to wiele osób mówiło, pozycja obowiązkowa dla każdego bibliofila~. Oczywiście to pewnie zależy od czytelnika.

Polecam :3

Ciekawe wyczucie no nie?W tym samym momencie o tej samej serii książek

Bo seria jest naprawdę świetna i coraz więcej ludzi po nią sięga. :)

Tak ja też niedawno skończyłem i seria epicka. Polecam każdemu :D Aktualnie zacząłem Mroczna Połowa S. Kinga. Narazie nic ciekawego (przeczytałem dopiero kilkanaście stron), ale u Kinga często zaczyna się powoli, a dopiero potem akcja, więc czekam.

Skoro wakacje to zacząłem "Zew cthulu". Chciałbym przeczytać coś epickiego, fantasy, lekko mrocznego, gdzie główny bohater ma 16-19 lat, zna ktoś coś w tym stylu?

Ja zaczynam ,,Saga o ludziach lodu".

The Complete Riftwar Saga Trilogy

Na razie zapowiada się całkiem nieźle.

Nie wiem czy będzie to offtop czy nie ale kij z tym.Znacie może książki podobne do "Drogi Królów".Mi jedyne co przycodzi do głowy to "Malezańska Księga Poległych" (nie wiem czy dobrze napisałem bo nie pamiętam dobrze nazwy)

Nie dawno przeczytałem "Książę Cierni" i muszę teraz dobrać się do dwóch następnych części, ponieważ książka jest genialna. W między czasie czytam też "Po zmierzchu" jest to trzeci tom cyklu Mroczne Umysły.

Również dostałem ostatnio książkę pt. "Play", jestem w trakcie czytania gdyż jak dorwałem się do "Książę Cierni" to nie mogłem się oderwać.

Jestem w jakiejś 1/4 "Ani Słowa Prawdy". Kolejna książka od Jacka Piekary.

Mag który nie jest magiem postanawia udawać maga i zostaje magiem... Cudowne i naprawdę wciągające.

Biografię Mike Tysona

Ja inkwizytor. Polecam wszystkim.

Piasecki S., Zapiski oficera Armii Czerwonej

Opis (żródło: wikipedia.org)

Ta groteskowa powieść napisana została w formie pamiętnika prowadzonego od 22 września 1939 do 1 stycznia 1945 który zostaje dedykowany (w zależności od sytuacji politycznej) Stalinowi, Hitlerowi, Churchillowi, Sikorskiemu i znów Stalinowi. Akcja rozgrywa się w Wilnie, w Lidzie (na Grodzieńszczyźnie) i okolicach. Powieść jest przede wszystkim psychologicznym rysem typowego przedstawiciela mentalności sowieckiej w czasach stalinowskich, który nie potrafi zdobyć się na samodzielne myślenie, o zachowaniu zmechanizowanym i opartym na strachu, posłuszeństwie, ideologii bolszewickiej oraz nienawiści do wyimaginowanych "burżuazyjnych" wrogów. Jednocześnie powieść przedstawia obraz sytuacji ludności polskiej w Wileńszczyźnie i Grodzieńszczyźnie w latach II wojny światowej.

Weir Andy Marsjanin :)

Ostrze Tyshalle'a
okladka-200.jpg
Dopiero zacząłem, ale część pierwsza drugiego tomu była tak dobra, że nie mógłbym sobie odmówić przeczytania tej książki.

Pamięć Smutek i Cierń Tad Williams - Kamień rozstania oraz skończyłem czytać Malowany Człowiek Peter V. Brett i przymierzam się do przeczytania Uczeń Skrytobójcy Robin Hobb