@Barosz - jak najbardziej polecam, jedna z moich ulubionych książek.
Tyle książek przeczytanych, że czas w końcu wrócić do pisania czegoś własnego, ktokolwiek pisze, lub myśli o pisaniu - polecam tą książkę ^^
@Barosz - jak najbardziej polecam, jedna z moich ulubionych książek.
Tyle książek przeczytanych, że czas w końcu wrócić do pisania czegoś własnego, ktokolwiek pisze, lub myśli o pisaniu - polecam tą książkę ^^
Teraz czytam drugi tom cyklu "Czas Żniw" Samanthy Shannon - "Zakon Mimów"
Zły - Leopold Tyrmand
Książka – legenda. Najpoczytniejszy kryminał napisany w czasach PRL-u. A tak naprawdę niezwykle inteligentnie opis Polski Ludowej, przebrany w strój ni to kryminału, ni to romansu, ni to westernu. Zaczyna się od tajemniczych napadów. Z tym, że wszyscy atakowani – to bandziory. Ludowa milicja staje na głowie, by dostać jedynego sprawiedliwego, szeryfa bez twarzy, który sprawia, że ludzie zaczynają się czuć bezpieczni. Podziemny światek Warszawy rusza na wojnę. Bohater ma tylko jeden znak rozpoznawczy, niezwykłe, świetliste spojrzenie. A dodatkowo w tle historia miłosna, której osią jest Marta Majewska, niechcący wciągnięta w przestępcze życie Warszawy.
Królewski Wygnaniec Fiony Mcintosh. Znajomek polecił, bowiem szukam inspiracji aby napisać coś własnego. Ogółem książka chce być taką Grą o Tron ale w wersji mini, a sceny brutalne są albo kiepskie i nudne, albo grają na emocjach zbyt często. Polecam jedynie dla zabicia czasu .
No i oczywiście cykl Archiwum burzowego światła.
PS.Jakby ktoś chciał więcej tego typu książek to pw mam ich setki
"Pasterska Koronka" Pratchetta
To niestety ostatni część Świata Dysku Smutek mnie ogarnia z tego powodu...
Niedawno skończyłem
Druga część trylogii Dashnera, jestem w połowie. Czekają na mnie jeszcze trzecia część i prequel, gorąco polecam.
Aktualnie czytam "Riftwar saga" autorstwa R.E. Feist'a. Do momentu dorwania się do serii pana Feist'a tylko "Wiedźmin" i "Pan lodowego ogrodu" wciągnęły mnie na tyle, żeby zarywać przy nich nocki. Także polecam gorąco, tym bardziej, że cała saga liczy sobie naprawdę sporo tytułów:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Raymond_E._Feist
Niestety nie mogę nigdzie dorwać książek z serii "Dziedzictwo wojny światów", a konkretnie "Krondor tear of the gods" i "Jimmy and the crawler". Ma ktoś jakieś źródła? Może być pdf.
Są tu jacyś fani House MD? Wczoraj w sumie zamówiłem "Dr House: Całkowicie bez autoryzacji" i "Dr House i filozofia - wszyscy kłamią". Z tego co czytałem podobno całkiem niezłe książki nie tylko dla fanów, ale z pewnością przekonam się jak sam przeczytam. W sumie dużo nie dałem bo 30 pln za 2 książki, w tym przesyłka.
Ilidan, a potem się zabieram za "zgroze w dunwich i inne przerażające opowieści"
Lovecrafta polecam.
Właśnie skończyłem rycerzy okrągłego stołu. Teraz zabieram się za serię Assassin's Creed.