Co teraz czytacie?

VampirLord

Ja Ci z całego serca życzę poprawy sytuacji w głowie, ja to musiałem przerabiać na studiach, a nie ma chyba niczego bardziej dołującego niż praktyczna... to już sobie fonetyke Roach'a przyswój, wymów się poprawi ( a jak wiemy, wymów i wyczes to klucz do kobiecych serc )

A do tematu wracając...

Van Vogt - "Misja międzyplanetarna" kawałek dobrego Sci-fi, oparte na "konkretach" a nie jakieś tam gwiezdne wojny :P

Niedawno skończyłam czwartą część "Kłamcy" Jakuba Ćwieka. Tylnej części ciała realizmem nie urwie, za to humorem- jak najbardziej :D

Ja obecnie zacząłem Anioły Cienia pana Weeks Brenta a już początek mnie urzekł

Ja ostatnio czytałem fantasy wautrstwa Brent Weeks oraz Trudi Canavan, bardzo polecam.

Jako, że jestem na filozofii polecam też dialogii Platona, gdy ktoś jest miłośnikiem wiedzy i rozmyślań to czyta się książki Platona nie mogąć doczekać się następnej strony. Uwierzcie mi warto spróbować

Ostatnio czytałem Samozwaniec Tom pierwszy. Świetna opowieść o polskiej szlachcie z początku XVII w gorąco polecam.

Polecam! Jeremy Clarkson Wściekły od urodzenia, i w ogóle wszystkie książki tego autora, nie dawno wyszła "Moje lata w TOP GEAR". Brytyjski TOP GEAR jako serial 20 sezonów też bardzo polecam, kto lubi motoryzacje oczywiście

Zaginiony Symbol Dana Browna, polecam jeśli ktoś lubi poprzednie książki autora: Kod Leonarda da Vinci oraz Anioły i Demony.

Ostatnio przeczytałem Kosogłos'a, czyli 3 tom Igrzysk Śmierci z racji tego, że po 2 części filmu chciałem wiedzieć, jak wszystko się skończy i szczerze... Byłem zawiedziony. Po pierwsze sposobem narracji, którego nienawidzę (czyt. akcje opisywane zrobiłam, usiadłam, zobaczyłam), a po drugie samą historią, która została przedstawiona... Nie będę spoilerował, ale całość wydała mi się być mniej interesująca aniżeli wcześniejsze filmy i książki (które wiem, że były dosyć podobne do filmów z paroma zmianami i brakiem paru scen) i była cholernie przewidywalna mniej więcej od 1/3 tomu. Polecam tym, którzy chcą wiedzieć jak skończy się historia, a tym, którzy wolą formę filmową to poczekajcie na nią, bo wydaje mi się, że może zostać zrobiona nieco bardziej... interesująco.

@Wawrzyn

Trzecia część igrzysk nie była tak dobra jak poprzedniczki. Polecam ci gorąco przeczytać poprzednie części.

Film oglądałem tylko pierwszą część. Nie ciągnie mnie jakoś na drugą.

Co do książek czytanych:

Czytam ostatnio Zakazaną księgę autora Andreasa Goesslinga, taki tam dwutomowiec, na razie brnę przez pierwszą. Książka w porządku. Bez fajerwerków, ale jest nawet nawet.

W kolejce po Zakazanej księdze, albo Opus, jedno z tych dwóch to główny tytuł książki, czeka na mnie 12 tom zwiadowców. Po zwiadowcach jeszcze na mnie czekają Tunele, zdaje się ostatnia część.

Tyle czytania, tak mało czasu :(

R.A. Salvatore, Dziedzictwo, 7 tom Legendy o Drizzt D' Urden

A.Sapkowski Wiedźmin miecz przeznaczenia

Kwadrant przepływu pieniędzy Roberta Kiosakiego :D

Pomyłka stracharza, Joseph Delaney. Zostało jeszcze jakieś 5 tomów, przyjemna, lekka saga na długie wieczory B)

"7 grzechów głównych" Coreya Taylora wokalisty Slipknot

"POd mocnym aniołem" Jerzego Pilcha polecam :) zreszta teraz filma na podstawie tej książki wychodzi

J.R.R. Tolkien " Hobbit : Czyli tam i z powrotem ".. Niesamowita książka, którą skończyłem przed chwilą. Tylko szkoda, że taka krótka bo strasznie wciąga. Teraz planuję "Władcę Pierścieni", a potem "Silmarillion"

Ostatnio zasięgnąłem za książki z fabułą fantasy, no i na pierwszy ogień do moich rąk trafiła książka ''Dziewiąty mag - Dziedzictwo.'' A.R. Reystone.

"Achaja" Ziemiańskiego na wykończeniu.

george-orwell-rok-1984.jpg

Aktualnie czytam "Grę Endera" autorstwa Orsona Scotta Carda.