No właśnie, tego chce się dowiedzieć, co ta "genialna" firma nam dała w sensie innowacji itd
Co właściwie dał nam blizzard
Jedno słowo - WoW'a.
Dała nam niezaprzeczalnego króla MMORPG, ikonę gier HnS - serię Diablo oraz właśnie testuje jedną z najlepszych karcianek.
Dała nam niezaprzeczalnego króla MMORPG, ikonę gier HnS - serię Diablo oraz właśnie testuje jedną z najlepszych karcianek.
Co do tego ostatniego bym się wstrzymał, resztę wypowiedzi popieram. ^^
Chyba źle to napisałem, co dał nam innowacyjnego, wszak ta firma na pewno dała nam coś czego nie było wczesniej
Niezapominajmy o Warcrafcie i Starcrafcie. Jedne z najlepszych RTS
Wysłane z mojego Combo przy użyciu Tapatalka
To ma być wszystko innowacyjne? Proszę was... WoW ulepszona wersja Everquesta i Ultimy.
Warcraft- Świat żywcem skopiowany z Warhammera.
Starcraft- Świat żywcem skopiowany z Warhammer 40k.
I co w tym takiego innowacyjnego?
Jedynie co to Diablo jest całkiem oryginalne.
Pytanie jest chyba źle ujęte. Co dał nam "nowy" blizzard?
Nic
Starego Blizzarda już nie ma i nie będzie
Co do Starcrafta i Warcrafta się zgodze. Blizz miał robić Warhammera ale GW cofnęło im pozwolenie bo ponoć naruszali część fabularną nad którą GW zawsze czuwa. Blizz przerobił pare rzeczy i wydał np. Starcrafta (terran-space marines, zerg-tyranids, protoss-eldars).
To ma być wszystko innowacyjne? Proszę was... WoW ulepszona wersja Everquesta i Ultimy.Warcraft- Świat żywcem skopiowany z Warhammera.Starcraft- Świat żywcem skopiowany z Warhammer 40k.I co w tym takiego innowacyjnego?Jedynie co to Diablo jest całkiem oryginalne.
Idąc tym tokiem rozumowania, świat z Warhammera jest żywcem pokopiowany od Tolkiena. Co w nim niby takiego innowacyjnego?
Kahirus, książka-gra, a gra-gra to dwa różne światy i nie można porównywać książki z grą.. takie jest moje zdanie, do którego mam prawo. Dodam jeszcze, że jedyną produkcją jaka trzyma poziom i dała całkiem nowe i świeże, jak na tamte czasy, uniwersum to D1 i D2+lod. Jeszcze nie spotkałem gry która dorównałaby klimatem, a co dopiero przebiła.
To ma być wszystko innowacyjne? Proszę was... WoW ulepszona wersja Everquesta i Ultimy.Warcraft- Świat żywcem skopiowany z Warhammera.Starcraft- Świat żywcem skopiowany z Warhammer 40k.I co w tym takiego innowacyjnego?Jedynie co to Diablo jest całkiem oryginalne.
Mylisz sie 1 hack był na zx spectrum, potem na amidze w cchyba 93 roku był legacy of sorasil:)
@vex
Popieram
Blizzard nie dał nam nic innowacyjnego. On po prostu odświeżył stare schematy tak, aby były bardziej przystępne.
Temat chyba w celu zburzenia tłumu. Blizzard nie ma innowacyjnych rzeczy. po prostu ma produkt, który innowacje z innych gier dobrze zaaplikował w swoje produkty. Blizzard robi dobre gry, choć nie wszystkie idealne to wie jak je robić tak aby się podobały.
Blizz nie ma innowacyjnych rzeczy, tak?
>inb4 diablo 1
Trochę śmieszny temat, Bo co dał nam blizzard hmm na pewno gry o których żaden porządny gracz nie zapomni. Można tak naprawdę o każdej firmie tak napisac co nam dała porównanie jest proste Blizzard nie partaczy tak swoich gier jak reszta firm na świecie. Jeżeli chodzi o innowację to jak na swój wiek gry wowa tak była innowacyjna gdyby nie była to by była zapomnianym tytułem tak jak reszta gier Blizzarda.
Jak dla mnie o gustach się nie dyskutuję każdy napiszę co chce zgodzi się lub nie albo pokłóci, obrazi i dostanie bana.
Wyprostuję Warcraft - tak podobny od warhammera tak samo jak do prawie każdego klasycznego fantasy.
Ale to jeśli chodzi o w40k i starcrafta - oba światy czerpały od siebie nawzajem ;p NIe jest tak jak ten popularny mit że Starcaft był War40k. games workshop sam przyznał że parę pomysłów zaczerpał od starcfta i odwrotnie. Blizzard nigdy nie ukrywał że czerpie od innych
Blizzard nigdy nie miał jakiś orgnialnych pomysłów, ale pokazał jak łączyć rozwiązania z innych gier tak by powstała doskonała produkcja [Warcraft 3,WoW, Diablo2.]
Co do Starcrafta i Warcrafta się zgodze. Blizz miał robić Warhammera ale GW cofnęło im pozwolenie bo ponoć naruszali część fabularną nad którą GW zawsze czuwa. Blizz przerobił pare rzeczy i wydał np. Starcrafta (terran-space marines, zerg-tyranids, protoss-eldars).
To jest tylko mit. NIe znajdziesz nigdzie żadnego potwierdzenia ani od GW ani od Blizza.
Warcraft 1 miał być Warhammerem. W przypadku starcrafta wzieło się to tylko z tego że pisarze Games Workshop pracowali przy starcrafcie.
To jest tylko mit. NIe znajdziesz nigdzie żadnego potwierdzenia ani od GW ani od Blizza.
Co do innowacji z moich obserwacji jak zauwazylem w warcrafcie I byl juz system gier dowolnych. Wczesniej nie widzialem podobnego systemu w RTSach. Dodatkowo map edytory w sc1 mialy mozliwosc modowania mapy.
To jest tylko mit. NIe znajdziesz nigdzie żadnego potwierdzenia ani od GW ani od Blizza. Zwłaszcza że Warhammerem miał być pierwszy warcraft a nie starcraft ;pPrzy produkcji Starcrafta za to uczestniczyli pisarze od games workshop.
Masz dwa Warhammery: Warhammer Fantasy oraz Warhammer 40000 i oba były wzorcami dla Warcrafta i Starcrafta.
Diablo II i Starcraft.
i WoW, chociaż nie przypadł mi zbytnio do gustu.