Co Zrobić?

Witam, mam pytanko ponieważ do tygodnia będę zaczynał grać z kumplami na nowym servie w tibi 2x exp i 2x skille i mam wzwiasku do tego pytania:

- Kim opłaca się grać na pvp (Na 30-50+)?

- Kim średnio sie skiluje nietrzeba kasy dużo wydawać a jak sie wyskiluje jest fajny do expa i pvp?

- I kim sie fajnie gra do 40 bez pacc ?

Z góry Dzięki ;>

- Master Sorcerer/Elder Druid

- No niestety palkiem szybko wyskilasz kosztem kamieni a za to najtem bez straty ale wolno. Na faccu szybciej palem poexpisz i lepsze pvp.

- Tak samo jak wyżej do 40 palkiem szybko się expi, ponieważ na 10lvl z skillami 60 w cyclopy spokojnie hity za 120+ wchodzą gdy na tym samym lvl sorcem bądź drutkiem uderzysz za 19 ;)

edit: Też będę grał tylko że od razu bo mam pacc ; )

Bez paca lipa się expi ed i ms bo nie można używać czaru (exori frigo, tera, vis, fire), ma też czary np exevo flam hur(sorc) exevo frigo hur(druid) ale trzeba potem wydawać na runki np avalanche albo icicle a do PVP od 45lvl i 15 mlvl masz SD (robi się je bez PACA albo u NPC kupuję sie za 100gp 1!!) walisz w ludzi 300++ a w team można na combo składać spore lvl :D, ale jak dla mnie knight jest słaby w pvp ale jak się skile wklepie to jest nawet spoko, fajnie się expi i masz najlepszy profit z expa niestety nie masz też bez paca żadnego czaru atakującego :(. Więc ostatnia profka został pall hmm jak dla mnie kozak :D najgorzej jest z tym że latasz po speary do dp i na expa a i kamienie 100 to jest koszt około 3-4k nie wiadomo jak będą stały na nowym serwie ale jak wklepie się skile to jak napisał Rudi 97 z skilami 60+ można uderzyć za dobre 120 ogółem najszybciej można ubić draga solo :D ale największy minus na początku gry to że musisz kupować kamienie do skila a potem leci bardzo dobrze :D

PS ale i tak jak zaczynasz grę polecam knight :D

Tylko że knighta zbytnio nie chcę wiem, że szybko się expi i dropi i mało kasy zchodzi ale bym już wolał rp, ms lub ed a i tak jak jest 2x wiekszy exp to w max 2 tygodnie nabije z 35-40 lvl a potem pacca kupuje więc najgorzej nie będzie. A co do palla to pujdę gdzieś na trolle np do ab skillować żeby przy okazji dropić te speary no nie wiem właśnie. Ale mówcie jeszcze kogo brać każdego wysłucham ;]

Tylko jest 1 problem ja też nigdy nie miałem większego lvl niż 30 to nie wiem jak mi pujdzie tylko że myślę że sorkiem troche kasy zejdzie bo trzeba kupować manasy i heal i średnio nim chcę ale ze ma sd to git ;P

a woj fajnie się expi bo grałem dużo razy tylko skille podstawa ;P

No ja aktualnie posiadam 150ms oraz 140 ek i tam pare 50lvl drutki i palki.

Wiec sorcem jak wiesz gdzie expić to wychodzisz na + nawet bardziej niż najtem ;)

Ogółem na paccu knightem nie jest różowo bo niema już exori style...

Więc bijesz 3 potworki na raz i? Dostajesz baty a sorem to uciekasz i bijesz 3 naraz ;]

no tak a palem xD tym 50 lvl fajnie ci sie grało ? ;p Bo ja tak właśnie myślę czy rp, ms czy ed

Rp jest dobry ja miałem 110 i grało się bardzo fajnie jak dla mnie bez paca najszybciej się expiło :D

No właśnie odpadłem przy palku z powodu nudy... Bijesz tylko 1 mobka masz dużo hp i nie jest ten hardkor.

Ja na 70lvl expiłem ms'em na high class lizardach to po pół ekranu ich zbierałem i z ava ubijałem to miałem exp 220k/h+ a palek na 100 lvl nie nadążał z biciem ;]

A Tibia nie ma czasami jakiegos wirusa? Bo ja kiedys mialem ale nie wiem czy teraz ryzykowac

watpie zebys wbil w 2 tygodnie 50 ;p

Jak tam bedzie gralo 1000~~ osob, nie bedzie gdzie expic przez pierwszy miesiac bo wszystkie lepsze miejscowki beda zajete :D

na faccu najlepiej grac pallem bo lepszej profy nie ma, na paccu ed ostatecznie ms. ED zawsze znajdzie kogos do expa (sio) a jako shootera sie bierze palla wiec sorc ciezko troche ma ;d

Na wyższych lvl sorc zadaje znacznie wyższcze dmg z spelli niż ED a potem i tak jest Knight+Sorc+Druid ;]

ps. O 15:20 kolejka na server wynosiła 650 aktualnie jestem 135...

edit: Sorcem lepiej expi się solo.

no wiem sorc wali dobra obszarówki ale pallek też ma kilka (nie pamiętam jak sie teraz nazywały xD)

Ale no nie wiem a kto uważacie że jest lepszy do pvp na 50+ lvl pallek czy sorc chociaż aż tak to różnicy nierobi jak będzie 30 osób w teamie bo mam taką gildie :P

Ja od razu mówię że sorc ; ) Pod względem dmg i aoe które zadają bardzo duży dmg.

Od paladyna aoe zadaje dmg w granicach 180 w mobki...

ps. Ten server jest zaje*isty czekam 2,5h żeby wbić, polecam ominąć tutorial ponieważ obok Carlosa nie respią sie rabbity to ciężko jest to ukończyć. Mi się udało ktoś mi podarował aczkolwiek po opuszczeniu mostu... PADŁEM od kranknakork demon i mnie logło co się wiąże z kolejną kolejką tyle że 900 ; )

A jak ominac tuta?

Poswiec 5min i masz z glowy

No niby 5 minut ale przy nawale 400 osób to jak ty chcesz go ukończyć?

Piszesz do Santiago(1-wszy npc)

Hi>Skip tutorial

a idzie np żebym nabil 2 lvl wziol lopate i wtedy skip tutorial ? ;P jakie no-lify Players Online: 648 Online Record: 682 players

No niestety takim bajerem nie ukończysz. Tylko wbicie 2lvl to jest ubicie 10 ratów więc niema problemu a line lootniesz z troli, tylko łopate sobie kupisz ;]

Dodam, że całkowita liczba graczy to, uwaga, 3.6K. Chyba nie o to CipSoftowi chodziło.

Powinni jakoś te servery połączyć. Jak te nowe servery będą już dostępne dla wszystkich, to już wiem co będę robił w wakacje :)