tak, również czekam na Archeage, ale Archlord2 miał być tym, który umili mi czekanie, niestety bardzo, ale to bardzo się zawiodłem. W ogóle, śmieszy mnie, że jak ktoś wystawia na fb niepochlebną opinie o grze, jego komentarz od razu jest usuwany, jakaś paranoja.
Coś do Archlorda 2
Myślicie, że 16 lvl jest w stanie powiedzieć coś o tej grze?
Ja dam szansę do jutra... przyznam narazie d.... nie urywa... magowi starsznie szybko mana schodzi i to boli ale dps ma przyzwoity.
Jak nie jutro powrót do Aiona i czekanie na AA
U Was również są takie ściny jak u mnie?/ gra niezbyt mi się podoba, szkoda że w niczym nie przypomina jedynkę..
Grałem w 1, była o niebo lepsza niż ten syf. Azjatycki syf.
Czyli nie tylko ja przechodzę ogromny zawód i rozczarowanie Jak można takie ścierwo określić mianem Archlorda? Wgl rozśmieszył mnie fakt że wchodząc do miasta ludzi nagle usłyszałem muzyczkę, którą grano w Tullan w 1. Parodia, jak wgl śmieli wsadzić dobry soundtrack do takiego syfu.
No szkoda szkoda bo fajna ekipa sie zebrala. Kurde a takie parcie mam na cos podobnego teraz... to jak w co gramy ?
Priv jedynki albo wracam do Tery. Innej opcji nie widzę
No widzialem tego priva do jedynki ... wyglada na to ze dosc sporo osob tam gra i jest dobrze dopracowany. Na forum tego servera widac ze gra zyje wystarczy popatrzec na daty postow
Być może pierwsza gildia na serwerze. Jest wesoło, zapraszamy
Za kolege przeprawaszmy.
Tyle mam do powiedzenia xD

Prawidłowo pretendent do miana gówna roku
Oj nie wiem ;d
Na wstępie: Jeśli nie masz czasu lub ochoty, a co najgorsze jesteś bezmózgim yeti proszę nie czytaj tego postu.
Archlord 2 Closed Beta wystartowała i co ja mogę o niej powiedzieć po tym co udało mi się pograć?
Gra zdecydowanie nie jest godnym następcą Archlord’a w wielu aspektach ale ten hejt aby od razu ją skreślać? Hmm tak czytałem sobie wasze wypociny, a poniektórych to już można posądzić o formę recenzenta. Nie chce tu ciskać Nickami, ale aby pisać, że Swordsman Online jest zdecydowanie lepszy to jak prosić się o publiczne linczowanie przez ojca dyrektora... Nie mam zamiaru zagłębiać się w to jaką grą jest SO, w którym notabene pokładałem niezmierne pokłady nadziei na coś lepszego od AoW itp. Brakowało mi dobrego mmo z czasów grindu w Silku. Dzięki technologii, że gry można szybciej usuwać niż je ściągać.
Ale wracając do Archlord’a 2, gra sama w sobie ma cząstkę ojca, ale mi się wydaje, że nie stara się być po prostu Archlord HD Edition jak to większość liczyła. Ma swoje pomysły na system walki, który tak daleki jest od tego co mieliśmy w jedynce. AoE & H&R raczej już do nas nie wrócą. Nie ma produkcji, która pozwala na taki system. Semi target sprawdza się w wielu obecnych grach i problemu nie robi więc why so hate? Ja nie zakładałem, że AL2 to będzie to samo co jedynka tylko z możliwością odpalenia tego w 1080p. Grindowych gier na EU nie będzie. Nadchodzące produkcje będą miały identyczną mechanikę, z inna grafiką, uniwersum itp.
Największe rozczarowaniem w tym wszystkim jesteście Wy, starzy (ponoć) „wyjadacze” Archlorda. Grając w jedynkę, nikt kto już długo siedział w AL, nie uznałby za istotne wypowiedź kogoś kto nie wbił nawet 50lvl. Podobnie jest tutaj, zapewne wielu z was nawet nie opuściło 1 mapy, a to jest prawie jakby nie wyjść z Limelight. Tak na zakończenie muszę ustosunkować się do postu usera: MaDHa8TTeR
Eh no i znowu się zawiodłem... Grind rozumiem przecież to Archlord, ale ta grafika, ten irytujący azjatycki głos postaci i ten cholerny auto-tracker... Masakra. Do wyboru tylko 1 rasa w danej frakcji? WTF?! 4 typy broni na krzyż, dodatkowo wybór głównej definiuje twoją klasę... Pff co z tego, że z kuszy mogę się przełączyć na dwuręczny miecz jak i tak czy siak w jego władaniu moja postać nigdy nie będzie mistrzem. Ale przynajmniej ludzi sporo. Choć tylko do czasu ; (
Grafika? Hmm zaiste produkcja miała trafić do jak największego grona odbiorców. Gdy Archlord był na rynku było wieeele dużo ładniejszych MMO ale jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
1 Rasa do danej frakcji? Rozumiem, że mogłeś nie grać w Archorda, ale zanim coś napiszesz to poczytaj. W jedynce byli ludzie, orki i elfy. Ci ostatni nie trafili do 2 kto to wie. Ale podział na frakcje miał urozmaicić pvp i przynależność do danej rasy. Jakoś w Aionie nikt nie płakał, że wiele lat były 2 frakcje... ale co tam, hejt musi być.
4 bornie to mało? W większości mmo masz z 10 na frakcje + 10 na każda rasę z owej frakcji? Do tego zawsze możesz sobie zmienić bo tak Ci się chce? Grasz Łucznikiem, a teraz sobie zmienię i pogram tankiem, może trochę pohealuje? Lol. Subklasa to klasa dopełniająca, mająca na celu stworzyć sprawnie działający archetyp, który albo np. zwiększy dmg łucznika, lub większy jego przeżywalność. A nie zrobić z łucznika heal czy tanka.
Koniec końców, aby ocenić grę trzeba się nieco zagłębić. Jedynka mnie przekonała do siebie dopiero po wbiciu tego 50lvl. Archlord 2 pomimo iż nie jest godnym następcą jedynki, ma to coś w sobie. Poprawia niektóre błędy i braki jedynki jak crafting, czy prawdziwe dungi. Archlord 2 trzyma się ustalonych norm współczesnego MMORPG dla casuali i nic z tym nie da się zrobić. A co do QT, ja zawsze mówię, że nikt Tobie nie każe z niego korzystać. Mnie ofc martwi jedynie IS, ale jak dobrze wiemy jedynka lepsza nie była, lensy, poty, charmy itp. dawały przewagę, a bez nich gra była czystą torturą.
Nie miałem w zamyśle nikogo obrażać jeśli ktoś tak owo się poczuje to z góry przepraszam. Na horyzoncie mamy jeszcze BGO, ale po filmikach wiadomo czego się spodziewać.
Ja osobiście gry nie skreślam. Pograłem dzisiaj w gronie starych znajomych i im też gra nawet spasowała. Nie to co Swordsman Online.
Proponuję podsumować i dodać notkę o aktywnych graczach, którym jednak gra się spodobała.
Jak coś server EU, ING Scarpetka, orc.
Dodam swoje trzy grosze.
W Archlord'a jedynkę dużo nie grałem zatrzymałem się w okolicach 35 lvl może, więc zdaje sobię sprawę, że to dość słaby wynik i nie poznałem lepszych aspektów gry, jednak mogę żec, że był to jeden z przyjemniejszych mmo z którymi miałem styczność. Chciałem nawet do niego wrócić by poświęcić mu więcej czasu ale nie dane mi było.
Śledzę ten wątek od początku uważnie czytam każdy post i mam dokładnie takie samo wrażenie jak Xaros, a mianowicie iż każdy oczekiwał od tego tytułu dokładnie tego samego czym była jedynka tylko w zmienionej grafice i z jednej strony ciężko się dziwić skoro jedynka była bardzo dobrym tytułem. Z drugiej jednak strony trzeba było coś zmienić bo inaczej w ogóle nie zabierali by się za tworzenie drugiej części i zostali przy pierwszej.
Sama gra hmm niewiele mogę powiedzieć dopiero 25 czy 26 level i nie ukrywam - wymęczony bo nie jest to specjalnie dynamiczna gra ale też się tego nie spodziewałem. Jedynka przynajmniej na początku bazowała na - zebraniu ilu się da mobów kilku AOE i lecimy dalej [ zaznaczam miałem niski level więc dla mnie gra się do tego ograniczała]. Tutaj póki co tak się nie da więc latamy od moba do moba i robimy w kółko te same questy ale w każdym mmo tak jest [ dobra może w 85% tak jest], i jak rozumiem skoro w A1 zabawa zaczynała się od wyższych lvl to i pewnie tutaj tak będzie tylko trzeba tam najpierw dojść.
Każdy pisze, że jest auto-traker, że to ułatwienia do gimbazy, że kiedyś trzeba było się nabiegać pół mapy i poszukać by zrobić zadanie. Oczywiście ale z drugiej strony ile osób faktycznie przejmowało się zadaniami, a ile po prostu leciało na skilach AOE i levelowało w ten sposób zostawiając questy na kiedy indziej. Sam doskonale pamiętam jak szukałem przez pół godziny jednego moba by zrobić quest albo przeglądałem forum w nadzieji, że ktoś napisał gdzie dokładnie się on znajduje [ w sume mógłbym to podciągnąć pod auto-trakera tylko w wolniejszym wydaniu.]
Koniec końców to dopiero początek więc czemu od razu tak sceptycznie podchodzić do sprawy, mi gra się powoli ale nie jest to jeszcze nuda zobaczymy na dalszych levelach.
Pozdrawiam grających i nie grających.
PS. do grających wiadomo ile w ogóle potrwa CBT bo jakoś umknęła mi ta informacja ?
31 jest, teraz testujemy endgame hehe
O.O aż do 31 to dość długo , dobrze wiedzieć to jeszcze na spokojnie uda mi się dobić lvl cap
To jakbym mógł prosić później o mała informację/ podzielenie się uwagami na temat endgame byłbym wdzięczny
Trochę ludzi pewnie będzie grało ale niestety nic nadzwyczajnego i moim zdaniem sporo rzeczy niedopracowanych które mogły by być zrobione o niebo lepiej. Nie zachwyca nie powala
Ja się zastanawiam co aktualni gracze oczekują od tych wszystkich gier? Bo zauważyłam jedą cechę nawet jak gra ma niesamowitą grafikę, jest w niej coś innego to i tak źle. Gram w Archlorda2 i powiem tylko tyle, może na dzień dobry nie powaliła mnie na kolana, bo zauważyłam u siebie tą samą cechę co u większości hejterów "sama nie wiem co chce, ale ma być i już". Dlatego ostrożnie daje szansę i testuję dalej. Po jednym dniu grania ciężko moim zdaniem ocenić grę tym bardziej, że czego można oczekiwać bo postaciach na niskim lvl? Super skila? świetnej zbroi czy odrazu mega bosy do ubicia... Głupota. Dlatego też jej nei skreślam, grafika moim zdaniem jest fajna, oczywiście nie ma wiatru we wlosach i nie widać każdej zmarszczki ale przynajmniej na nasze realia zarobku i kupna nowego sprzętu, można przypuszczać że choćby dlatego będą gracze. Porównanie do A1? Macie takie argumenty, które raczej świadcza o tym, że nie oczekiwaliście nowej gry tylko Klona Archlorda 1 oO.
I najważniejsze ilość ras? czytajcie ludzie też i inne portale to jest CBT czyli ma pewne ograniczenia prawda?. A z tego co jest napisane (oraz co przeczytacie na eq) będzie po jeszcze jednej rasie w każdej frakcji. Im dłużej gram tym jest to dla mnie milsza zabawa
Czy to prawda ze CBT maja trwać do 23.06?