Coś przyjemnego na złomka

Ojeju, widocznie już mocno mi się nudzi... Dobra chodzi o to, że zupełnie nie mam co robić, nie mam nawet dostępu do mojego PC. Pozostał mi badziewny netbook z masakrycznie wolnym internetem, cóż poradzić. Zatem szukam jakiejś ciekawej, wciągającej, miłej gry i to takiej, która ma małe wymagania i sama dużo nie waży (bo już ściąganie ponad 1 GB mi się nie widzi). Dla ciekawskich jest to HP Mini 210-2000 (1GB RAM, Intel Atom CPU N455 1.66 GHz). Najlepiej, żeby był to jakiś erpeg lub strategia, ale niekoniecznie. Ostatnio całkiem miło pochłonąłem Pokemony na emulatorze, także rzucajcie pomysłami (o ile coś takiego będzie). Przypomnę jeszcze raz, żeby ta gra ważyła jak najmniej.

Tibia, a jak się nie chcesz męczyć to na OTS :). Mu online też pójdzie.

The Legend of Zelda: The Minish Cap na GBA, będziesz wniebowzięty.

Tibia, a jak się nie chcesz męczyć to na OTS , Mu online też pójdzie.

Nie wiem czy internet pozwoli. :P

Dokładnie. Wolę jakiegoś dobrego singla niż męczarnie z lagami lub godziny pobierania. I jak ja mogłem o Legend of Zelda zapomnieć?! Toż to klasyka. To mam już jedną propozycję, czekam dalej.

Gothic 1, Gothic 2 Noc Kruka, a jeśli wolisz fpsy to Call of Duty 1 lub Medal of Honor Allied Assasoult :P

Diablo I , Diablo II na singla :)

"Medal of Honor: Allied Assault" proszę nie hańbić tytułu

Na FPSy nie mam ochoty i wolałbym coś z nieco spokojniejszą akcją, takie bardziej casualowe, leniwy jestem ;P.

Kontynuację zeldy przechodziłeś? AAAA bym zapomiał, grałeś w Earthbound? Geniusz nad geniuszami. Polecam 3 część.

Naprawdę polecam serię Legacy of Goku na GBA(emulator).

Są 3 części ja polecam zacząć od 2 ponieważ 1 jest taka do kitu.

Nie musisz lubieć DBZ aby w to zagrać, w tej grze jest klimat, jest fabuła a nie idź-zabij.

Polecam ; )

Legacy of Goku grałem, w Earthbound nie, pierwsze słyszę potem zobaczę. Grałem w jakieś Zeldy, już nie pamiętam jakie, teraz się wziąłem za tego Minish Cap i chyba w inne też pogram, jakoś ten powrót do klasyków.

Polece Ci również oldschoolową gierke przygodowo-logiczno-zrecznosciawa abe's oddysee 1 i 2. Jest to gierka w którą grałem dobre 10 lat temu na PS1. Nie zajmuje dużo a zapewni Ci rozrywki na wieele godzin ;)

nie zapominać o świetnej grze dla mnie jedna z najlepszych strategi walić grafikę Age of Empires 1-3 ale chyba Age of Empires 2 The age of kings najlepsze ale AoE 1 cudo i tak grałem niedawno lecz trochę wkurza bo wygrywa ten kto 1 boga wezwie bo taki dps-tank robi co chce :P

Rose Online na privie.

Jakby Cię zaciekawiła to proszę http://srose-online.com/ na tym privie ja gram, polecam go z całego serca.

Skoro już wspominasz o emulatorach... zawsze możesz pobawić się emulowaniem gier z NES/C64 czy innych Amig, Spectrum etc. Jeśli grałeś na jednym z wymienionych sprzętów w dzieciństwie, to z doświadczenia wiem że odświeżenie sobie jakiejś pozycji jest naprawdę przyjemne. :)

A ja polecę nieśmiertelne Baldurs Gate'y i Icewind'y. Wspaniałe RPG'egi. Jeśli dotychczas nie grałeś to masz idealną okazję, żeby to nadrobić - bo po prostu warto. Fabuła żadnej gry nie wciągnęła mnie tak bardzo, jak z tej serii. Oprócz tego, zawsze ceniłem sobie w nich niejaką wolność toczenia walk i możliwość kombinowania jak by się tu pozbyć przeciwników, zdobyć jakiś rzadki oręż czy w najlepszy dla mnie sposób wykonać powierzone mi zadanie, a jest na to masa sposobów :P Powinno pójść bez problemów, bo nie są to najnowsze gry.

Ze strategii - wypróbuj Tzar:Ciężar Korony. Nie spotkałem jeszcze maszyny, na której by ta gra nie ruszyła. Super jest nie tyle główna kampania, co możliwość prowadzenia potyczek na losowo generowanych mapach i różne drogi rozwoju naszego królestwa. Gra naprawdę posiada potencjał. Nie grałbym w nią do dziś, gdyby nie miała.

Z lżejszych - widziałem coś takiego jak Warspear Online. Nie wypowiem się, bo nie grałem. Wiem jednak, że instalka to pare MB, posiada oldschoolową grafikę a grać można zarówno na smartfonie i PC.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem. :)

Legacy of Kain. Pierwsza czesc, Blood Omen to typowy RPG/hack'n'slash, późniejsze części to już typowe zręcznościówki. Polecam w szczególności Blood omen 1, głównie ze względu na piękną fabułe i oldschoolowość.

Legacy of Kain - jedna z pierwszych serii gier, które tak mnie wciągnęły. Ale kompletnie wyleciała mi nazwa gry, pamiętałem tylko postać Raziela. Wyobraź sobie jakie było moje szczęście, gdy po jakiś 7 latach dowiedziałem się, że mój kuzyn ma Soul Reaver :) Ale niestety to waży, może i mało, ale z tym internetem to... w Baldury oczywiście grałem, mogę w zasadzie spróbować jeszcze raz. Jutro (a właściwie już dzisiaj) edytuję posta i postaram się podać jakieś tytuły, w które grałem ;). Dzięki za tak liczne propozycje, dawajcie dalej, będę miał też zajęcia na przyszłość.

PUZZLE QUEST jak wessie to na amen :) zaskakująco dobry mix gry logicznej i rpg

Dodam jeszcze że zapewne każdy z was pamięta legendarne gry pod tytułem "Crash"

Załatw sobie emulator na ps1 i śmigaj w crash 1/2/3/kart/bash ^^