cRPG - Co na początek?

grałem a ty widać że nie grałeś w jedynkęchodzi o to że gra uproszczona względem jedynki i idzie pod casualnie chodzi o jej treść

yyy lol ? grałem o.O ? pisałeś, że JEDYNKA jest dla casuali

Jaka napierdalanka ? To jest to samo co jedynka ten sam silnik , tylko bardziej szczegółowa grafikai lepiej wyglądają comobsy/skille i jest wiele krótsza.....To to samo spacja , polecenia , zaznacz charakter , jaka taktyka , jaki skill , użyj pota , bij tego.........Tak samo było w 1 jak i w 2.....Nie wiem o co wam chodzi.

No nie wiem. To co piszesz było właśnie w pierwszej części. Trzeba było trochę pomyśleć i zastanowić się co na kogo użyć. W drugiej to tylko spam skilli i niekończące się hordy przeciwników :)

A według was która część KoToR'a jest lepsza? Mam zamiar kupić dlatego się pytam.

Większość osób pewnie uzna, że jedynka, ale mi osobiście bardziej podeszła druga cześć.

No nie wiem. To co piszesz było właśnie w pierwszej części. Trzeba było trochę pomyśleć i zastanowić się co na kogo użyć. W drugiej to tylko spam skilli i niekończące się hordy przeciwników

Ale to jest to samo co w 1 , ale z tym , że mniej czea myśleć się z tobą zgodzę.Bo tam nawet taktyk nie czea ustawiać tylko pozaznaczać , i spam skillami.

Ale to jest to samo co w 1 , ale z tym , że mniej czea myśleć się z tobą zgodzę.Bo tam nawet taktyk nie czea ustawiać tylko pozaznaczać , i spam skillami.

wychodzi na to, że jedynka jest dla myślących, a dwójka dla tych, co lubią się napier papier (pomijam już, że dwójka jest mniej brutalna xD)

wychodzi na to, że jedynka jest dla myślących, a dwójka dla tych, co lubią się napier papier (pomijam już, że dwójka jest mniej brutalna xD)

Bo praktycznie taka prawda.......Na grę wystarczy poświęcić 6h i nara...

Witam!

Otóż mam do Was, drodzy forumowicze, prośbę:

Jaka gra cRPG jest najlepsza na rozpoczęcie przygód z tymże gatunkiem? Nigdy nie grałem w eRPeeGa, no oprócz 2 minut w Gothic'a u kuzyna, no i można by podciągnąć Mount&Blade ale to już mocno na siłę. Tenże, jakby nie było charakterystyczny gatunek dla komputerów osobistych jest dla mnie kompletnie obcy (oprócz MMO, ofc.), a ostatnio tak mnie coś ciągnie do fajnych fabuł itd. i chciałbym spróbować. Jaki RPG na początek? Od czego najlepiej (według Was) zacząć przygodę z tym gatunkiem, aby się nie zniechęcić i jednocześnie potem móc sklejać wątki fabularne w logiczną całość. Po prostu - od czego zacząć i jakich tytułów próbować jako następnych? Wiem, że jest wielu maniaków na forum i chciałem zapytać się bardziej doświadczonych userów ;)