cRPG - Co na początek?

Dragon Age 1, a Dragon Age 2, to gigantyczba roznica. Ten pierwszy jest gra cRPG, dosyc ciekawa, choc nie zachwycajaca. Ten drugi natomiast, to nawalanka, ktora RPGa tylko udaje. Jesli nawet tego nie widzisz, to z toba chyba rzeczywiscie nie ma sensu o RPGach rozmawiac (nawiazanie do naszego tematu o Skyrim i Oblivionie).

EDIT:

I gdybys umial czytac ze zrozumieniem (czego nie potrafisz, co udowodniles juz w temacie, ktory wspomnialem wyzej), to bys wiedzial, jakie gry mu polecilem. Aby bylo zabawniej to dodam, ze jest wsrod nich pierwszy Dragon Age.

ehh... i tak po 10 minutach mi się wyłącza >.< sprzedam ten komputer i kupie coś tańszego, ale stabilniejszego chyba, bo już mam dosyć :D W każdym bądź razie w ostateczności gram w DA2 bo nie mogłem rozkminić jedynki ;/

W jakim sensie nie mogles rozkminic? Moze bede mogl w czyms pomoc.

a gdybyś ty chociaż wszedł w link który Ci dałem dowiedziałbyś się że jest to strona o Dragon Age 2

no ale cóż znów pokazujesz, że wiesz lepiej niż eksperci

co do dragon age 1 nie mam żadnych zastrzeżeń

ale twoje twoje gusta widać przysłaniają Ci oczy

pozdrówki

hardcore

daj do diagnozy do servisu

zmierz temperatury na kompie i podaj, może wina przegrzewania

polecam wiedźmina 1 i 2; gry są świetne choć książki lepsze

a gdybyś ty chociaż wszedł w link który Ci dałem dowiedziałbyś się że jest to strona o Dragon Age 2 no ale cóż znów pokazujesz, że wiesz lepiej niż eksperci

Wszedlem, bo ja w przeciwienstwie do ciebie czytam posty innych userow. I, jesli nazywasz Dragon Age 2 RPGiegiem, ktory da osobie nie znajacej gatunku obraz tego, jak on wyglada (gatunek), no to ty rzeczywiscie nie masz pojecia o tym, o czym pisesz. Dragon Age 2 mozna zagrac, ale jak juz gralo sie w inne gry tego typu, bo grajac w takiego DA2, nie znajac innych RPGow, mozna stworzyc sobie mylny obraz RPGow. Sam DA2 oczywiscie przeszedlem, tak smao jak czesc pierwsza i jesli zaczynac przygode z RPG, to lepiej zaczac od czesci pierwszej, bo jest ona blizsza temu, co te gry soba prezentuja. Laczy klasyczne elementy z nowymi. A Dragon Age 2 bardziej przypomina robionego na szybko slashera. Troche szkoda.

Tak wiec, kolego HardCore, jesli masz ochote na tego Dragon Age (bo napisales, ze grasz w czesc 2), to napisz, jaki masz problem, a moze uda sie go rozwiazac.

nie wchodzę w to czy Dragon Age to dobra gra

chodzi o to, że bądź co bądź jest to cRPG

możesz kłócić się, ale ja i 99,9% ludzi która w to grała, wiem swoje

poza tym w kolejnym temacie kłócimy się o coś tak idiotycznego

zluzuje i spróbuje pomóc HardCore

dzz jesteś z okolic Torunia ??

Lubisz sie opierac o opinie eskpertow, jak czesto zaznaczales, a wiec wiedz, ze oni tez podzielaja moje zdanie na temat tego, ze Dragon Age 2 przestal byl prawdziwym RPGiem, a poszedl w strone uproszczonego slashera... Ale mniejsza o to. Dragon Age 2 przeszedlem, wcale jakos zle sie nie bawilem i mimo wszystko polecam w to zagrac, ale nie wtedy, jelsi w gry RPG si enie gralo, a chce sie poznac ten gatunek, o czym pisal HardCore. Ale mniejsza o to, nie bawmy sie w kolejna rozmowe tego typu w kolejnym temacie, niech wystarcza nam ten o Skyrim. Tak wiec troszke przepraszam za ten lekki OT, ale wydaje mi sie, ze na tyle on trzyma sie tematu, ze jest jeszce dopuszczalny.

Tak, jestem w okolic Torunia.

Zacznijmy na początek od rozwinięcia skrótu cRPG - czyli tak zwane Co-operative RPG z, których mogę polecić tylko i wyłącznie Guild Wars + Dodatki.

Jeżeli już jednak chodzi o RPG jako Role Playing Game to będzie tego więcej.

-Fallout

-Fallout 2

-Fallout 3 (Przejdzie, jednak fani 1 i 2 mogę pruć o rozbieżności fabularne)

-Fallout New Vegas

-Anarchy

-Baldur's Gate + Wybrzeże Mieczy

-Baldur's Gate 2 + Tron Baala

-Ice Wind Dale

-Ice Wind Dale 2

-Nerverwiner Nights

-Neverwinter Nights 2

-TES: Morrowind + Bloodmon + Tribunal

-TES: Oblivion

-Gothic

-Gothic 2 + Noc Kruka

-Plan Escape Torment (Jeżeli szukasz niebanalnej fabuły to to najlepszy tytuł RPG)

-The Witcher

-Fable

-Fable 2

-Dragons Age

I to na razie tyle, pewnie o wielu ciekawych tytułach zapomniałem ale to dopiszę jak już Ci te nie starczą.

up rpg to planszówkaWikipedia-RPG

cRPG-computer rpg(Wikipedia-cRPG)

zanim coś napiszesz pomyśl

dzz wiem, że dragon age to 100% casual dla dzieci w wieku lat 3, ale nie zmienia to faktu, że jest to cRPG

ps. ja z Torunia

Ojj tam... jak nie wiem, czy mi się cRPG spodobają to nie będę od razu kupował, wolę dozbierać na propably rozwaloną kartę graficzną ;) Po prostu kumpel miał RIP 6GB 2jkę, więc zmieściła się na pendrive i przy okazji wziąłem, a jedynka ma 16GB. Ale podbiję niedługo i wezmę, ale to dopiero po naprawie peceta ;]

komp może Ci wywalać bo masz za dużą temperaturę

to samo miałem na starym kompie

dokupiłem do starucha gf6600 i komp mi się niemiłosiernie nagrzewał

spróbuj sprawdzić temperaturę na CPU i grafice, a może znajdziesz roziwązanie

dragon age to 100% casual dla dzieci w wieku lat 3

toż teraz to pocisnąłeś...

@ishtar

,a jaki to jest dział ? Nie wymagaj myślenia od innych gdy twoja mózgownica stoi bezczynnie i nie rzucaj definicjami z Wiki bo tam byle dzieciak może wpisać definicję. C/CO-RPG to było, jest i będzie Co-operative Role Playing Game.

@ishtar ,a jaki to jest dział ? Nie wymagaj myślenia od innych gdy twoja mózgownica stoi bezczynnie i nie rzucaj definicjami z Wiki bo tam byle dzieciak może wpisać definicję. C/CO-RPG to było, jest i będzie Co-operative Role Playing Game.

Nie pisz bzdur. cRPG to było, jest i będzie computer Role Playing Game.

Tegami kłócisz się z wikipedią

gratulacje

Rakson o co Ci chodzi??

sory za OT

DA grą dla dzieciaków ? wgl grałeś w to ?

grałem a ty widać że nie grałeś w jedynkę

chodzi o to że gra uproszczona względem jedynki i idzie pod casual

nie chodzi o jej treść

Jeżeli już mówimy o Dragon Age to imo - jedynka trzyma poziom, dwójka to właściwie zręcznościowa napierdalanka. Bądź co bądź obie gry są warte poświęcenia im uwagi :)

Jeżeli już mówimy o Dragon Age to imo - jedynka trzyma poziom, dwójka to właściwie zręcznościowa napierdalanka. Bądź co bądź obie gry są warte poświęcenia im uwagi

Jaka napierdalanka ? To jest to samo co jedynka ten sam silnik , tylko bardziej szczegółowa grafikai lepiej wyglądają comobsy/skille i jest wiele krótsza.....

To to samo spacja , polecenia , zaznacz charakter , jaka taktyka , jaki skill , użyj pota , bij tego.........Tak samo było w 1 jak i w 2.....Nie wiem o co wam chodzi.

A według was która część KoToR'a jest lepsza?:) Mam zamiar kupić dlatego się pytam.