CS 1.6 vs CS:GO

Witam. Za którym CS się opowiadacie? Source odrzuciłem z racji, że GO jest jak source (1.6 z lepszą grafiką dla standardu wyjaśnienia i nowym silnikiem). Ja osobiście jestem za 1.6 i spędziłem w nim najlepsze gamingowe lata :) Jak waszym zdaniem klaruje się sytuacja w 1.6? Dla mnie jest strasznie, klimat się zmienił i te statystyki na ekranie, muzyki, spadochrony itp... Okropieństwo...

Osobiscie posiadam CS:GO, wiec glosuje za nim.

Lepiej mi sie gra w cos co jest ladnie graficznie, a nie pixeloza na maxa jak w przypadku 1.6.

Moze 1.6 bylo fajne, ale 10+ lat temu.

Czyli patrzysz przez pryzmat grafiki :) No tak, Diablo 2 uber kozak, ale D3 ładniejsze :)

Dla mnie gra może mieć grafikę z Pegasusa i tak będę grać jak jest dobra.

Grafika w tych grach nie ma nic do gadania.

1.6 - bardziej hardkorowy, jakby to można tak nazwać. Trzeba poświęcić czasu na ogarnięcie i złapanie skilla.

CS:GO - banie wchodzą w prawie każdym strzale, AWP to parodia, bardziej casualowy.

Gram w obie części. Jak chc się zrelaksować to wbijam na GO, a jak pograć na poważnie jakieś mixy itd. to tylko i wyłącznie 1.6

CS 1.6-czysty jest dla mnie najlepszy (bez muzyki itp)

CS GO-też jest fajny, nic nie mam mu do zarzucenia.

Czyli nie wiem co wybrać, oby dwie wersje są dla mnie równe.

1.6 za klimat, którego dzisiejsi gracze nie pojmą. Nie liczy się grafika tylko klimat i wspomnienia. Niektórzy mogą mówić, że w 1.6 grają ci co mają słabe kompy... Mogliby się bardzo zdziwić.

Btw Samuraj ma racje, CS;GO to zerowy poziom trudności.

Aha, i tak dodając. Osoby, które patrzą na CS'a pod kątem grafiki, to osoby młode, które nie zrozumieją, że w CS'ie nie chodzi o grafikę, a stawianie grafiki na pierwszym miejscu, w tym przypadku jest lekko mówiąc idiotyzmem.

I tak jak Bekaz mówi, klimat w tej pixelozie jest, stare, wspólne lany, godziny przegrane na informatyce.

1.6 za klimat, którego dzisiejsi gracze nie pojmą. Nie liczy się grafika tylko klimat i wspomnienia. Niektórzy mogą mówić, że w 1.6 grają ci co mają słabe kompy... Mogliby się bardzo zdziwić. Btw Samuraj ma racje, CS;GO to zerowy poziom trudności.

Skoro go jest dla ciebie taki łatwy to dawaj sobie razem zagramy.

Grałem w obydwie części.Cs 1.6 był bardzo dobrą grą, no właśnie BYŁ.Mam na nim spędzone około 1000h, grałem esle, mixy, później na różnych modach, aż do wyjścia GO.Wprowadzili tam świetne rozwiązanie jakim są gry turniejowe, oraz ranga.Podoba mi się również to, że w cs:go wszystkie bronie są dobre, a nie tak jak w 1.6, gdzie od zawsze dominowały ak, m4 i awp.Tam są różne taktyki do których nadaję się nie każda broń.Rozrzut jest zrobiony tak jak powinien da się nad nim zapanować jeżeli się tego nauczy, a nie tak jak w 1.6.

Jestem identycznego zdania jak wy. Quake 3 dawno by padł jeżeli chodziłoby o grafę. A zobaczcie jaką prosy maja grafię w cfg... Prawie białe ściany, a zielony przeciwnik. Grają dalej, ponieważ Q3 jest trudny w ogarnięciu i daje masę satysfakcji :) Jakie serwery "czyste" 1.6 polecacie?

Ja uwielbiam Cs Source tam są świetnie mapki na Zombie LOTRa itp.

Ale niestety zagłosuje na CS 1.6 ponieważ nie grałem CS GO.

@siemien Njlepiej znajdź sobie jakąś paczkę ludzi do mixów i graj sobie 5vs5. A jeżeli chodzi o publiki to trzyma się wiaderko (hashajama) z tego co wiem. Osobiście na innych nie gram. Tylko na wiadrze, albo mixy.

Jeżeli znudził Ci się tak 1.6 to zawsze CS:GO będzie czymś świezym i nowym, a to zawsze lepiej. Też tak wcześniej sądziłem, ale kupiłem zagrałem i się przyzwyczaiłem, a tak wcześniej podczas bety go nienawidziłem.

Mam każdego cs . Pograłem dużo ale często wracam do cs 1.6 . A co do serwerów to ja gram tam gdzie mam ochotę ^^ . Czysty only dd2 . Jedne z lepszych serwerów .

A ja powiem tak. Jak ktoś nie jest weteranem Cs 1.6 to CS:GO jest lepszy i to o wiele.

Ale jak ktoś grał dużo w cs 1.6 to nie będzie umiał się przestawić.

Dla graczy CS: Source chyba wybór jest oczywisty.

Ja osobiście wole CS:Go, odpalam tylko CS 1.6 zeby pograć na serwach z modami bo source mod na Go jeszcze kuleje.

A jak waszym zdaniem optymalizacja GO?

Zakładając, że mam Athlona x2 4200,4gb ramu i 8600gt?

Błagam ludzie,dla weteranów 1.6 będzie się trudniej przestawić na CS:GO?,same banie wchodzą w CS:GO? 1.6 jest bardziej skillowy ?? Grałem w cs 1.6 8 lat,w CS GO gram teraz od kilku miesięcy i po pierwsze było bardzo łatwo mi się przestawić po tych 8 latach gry w 1.6,po 2 CS:GO jest najbardziej skillowy, bo bronie mają tam taki rozrzut że full auto się nie da grać tak często jak w 1,6,nie ma takich perfidnych skanów jak w 1,6 że przez 50m ścianę dostaje się głowy,CS:GO jest bardziej rozbudowany.Nie,nie patrze na grafikę bo jest ona mi obojętna w grach.Komentarze niektórych ludzi wyglądają jak by oglądali tylko filmiki na YT a nie grali ani minuty w te produkcje ... Pozdrawiam PEACE

A jak waszym zdaniem optymalizacja GO?Zakładając, że mam Athlona x2 4200,4gb ramu i 8600gt?

Odpalić, odpalisz na nisko-średnich pograsz, moim zdaniem optymalizacja nie jest jakas super, ale też nie jest skopana.

CS:GO - bez porównania. Może nie jestem weteranem 1.6, ale grałem w Niego 2lata i to więcej na NS, niż Steam (bo kupiłem pod koniec). Nie powiem, fajne były lata spędzone, jak się miało 1-2 serwy i się naparzało po 4h, by wbić się do topki, a potem ta rywalizacja. - bezcenne.

Jednak bądźmy poważni. W 1.6 koleś jak był średnio - ogarnięty to walił Ci banie przez ścianę grubości 3m. Zabijało się również z full auto co było czasem śmieszne.

W CS:GO nie ma czegoś takiego, owszem są fajne skany jednak prosto to ujmując "realistyczne" i glockiem nie przebijasz 5 tonowych ścian. Full auto? - zapomnij. Nie ma tam czegoś takiego, przynajmniej nie da się tak zabić (ktoś tam wyżej pisał o tym). Dodatkowo są fajne zmiany map, wiele campów itp. Nie wspomnę już o fajnym systemie dropieniu nowych modeli broni co jest świetne.

Oddałem głos na CS:GO.

Cs Go : Lepszy voice acting, ładniejsza grafika, więcej broni, lepszy match making, więcej trybów, ładne skiny dla broni, można do tego zarobić na grze, workshop, mapy przez innych graczy, możesz zrobić własny skin dla broni, dropy broni, do tego wszystko co oferuje cs 1.6 ulepszone, no kurde nie wiem, dlaczego miałbym wybrać Cs 1.6?

Akurat właśnie w cs go strzela się full auto i celuje po nogach bo tak działa tam recoil xd