Dobra, bo się za bardzo rozkręcacie.
CS 1.6 = CS:GO
ALE
Dla każdego co innego.
Ja jestem za bardzo przyzwyczajony do 1.6, ale na GO nie trudno się przestawić.
Porównując:
Grafika: GO
Dźwięki: GO
Mapy, mody: 1.6
Klimat: 1.6
Fun: 1.6 i GO
Dla nowych graczy: GO - łatwiejszy, przyjaźniejszy, cieszący oko.
Dla każdego co innego. Nie wywyższajcie teraz GO nad 1.6, bądź na odwrót. Obie gry są b. dobre, a to, że 1.6 żyje od 1999 aż po dziś dzień, to chyba coś oznacza.
Więc bez hejtów, a szczególnie wielkich znafców co mają 1k+ godzin przegranych i uważających się za bogów w tym temacie.
CS 1.6 vs CS:GO
"Nie wywyższajcie teraz GO nad 1.6, bądź na odwrót" ~ Samuraj13
Z tego co wiem to każdy ma tu przedstawiać swoje zdanie : )
Każdy ma inny gust, więc oczywiste, że ktoś woli zostać przy starym cs 1.6, a ktoś woli zagrywać się w nowego Kanter Strajka GO.
Całym sercem za 1.6 chociaż w cs:go nie grałem ale te 1600h w 1.6 sie ma na steamie ^.^
W GO wchodzą same Heady? To ciekawe bo ze wszystkich CSów to własnie GO ma najmniejsze Hitboxy i jeden z najtrudniejszy do kontrolowania rozrzutów.
Co do AWP, wcale nie jest on taki łatwiejszy. Przed każdym strzałem musisz odczekać niecałą sekundę przed dokładnym strzałem.
Do tego jest Peek Advantage który utrudnia "campowanie" z AWP.
Tak, osoba która nie użyła granatu dymnego bardzo łatwo zabić z AWP ale to dlatego że nie ma Crouch Jump'a który był w 1.6
A to że ktoś nie używa dymu to nie jest wina że "AWP jest łatwe" tylko niekompetentnego gracza który nie wie jak sobie poradzić przeciwko AWP.
Za zabicie kogoś z AWP dostaje się też mniej pieniędzy.
W 1.6 gralo sie ale kilka dobrych lat temu. Wspominam ta gre bardzo dobrze. Teraz w GO gram i takze mi sie podoba. Poprostu odswiezony CS. Mechanika strzelania praktycznie ta sama jak w 1.6 dlatego wiekszosc graczy i prograczy przenioslo sie na GO. A ktos kto pisze ze CS:GO jest latwy to zapewne ma najwyzsza range ktora wbil bez problemu, prawda?
Lepszy według mnie jest cs:go. 1.6 już miał swoje lata i grafika już nie ta co może znudzić oko po tylu latach. (nie żebym brał w gry dla grafiki)
Śmieszy mnie to że każdy mówi Cs:GO taki cusualowy a tak naprawdę albo nie mają cs:go albo sugerują się filmikami z YT
Oczywiście ,że cs 1.6 tyle niezapomnianych chwil gdzie na grafikę nikt nie patrzył.Gra przyciągała ,bo budowała relacje między ludźmi np ktoś się kłócił albo się z kimś żartowało
Ja nie głosuję na żadnego z tych CS'ów które są w tej ankiecie..., dla czego?, po pierwsze 1.6 była dobra w roczniku 99, moim zdaniem lepsza wersja od 1.6 jest Condition Zero tam bynajmniej dużo klimatem dużo nie różni wersja od 1.6 a nie razi tak strasznie na HD monitorach tak swoją grafiką jak 1.6 rozpixelowane na maxa..., Source z kolei wersja moim zdaniem jest o niebo lepsze od Global Offensive, ma lepszą fizykę i grafikę a modele broni nie wyglądają tak strasznie beznadziejnie.
CS: GO nawet nie dodam do biblioteki Steam nawet jak by rozdawali go za darmo , dla mnie to $h!t konsolowy
(wiem co piszę bo grałem na darmowej becie ;p)
Też grałem w CS:GO na jakimś darmowym weekendzie, jak była chyba końcówka testów czy coś i byłem zrażony.
Po paru miesiącach dostałem gifta od znajomego i na prawdę sporo poprawili.
BTW. GO jest na silniku sourca
Mam 1.6 i GO, ale najnowszy CS w ogóle mi nie podchodzi, więc głos idzie w stronę Cs 1.6
I te nowe mapy też mi się nie podobają.
//
Co do strzelanie to w 1.6 strzelało się seriami, żeby celownik nie podskakiwał natomiast w GO można trzymać lpm i celować byle gdzie.
Ja nie głosuję na żadnego z tych CS'ów które są w tej ankiecie..., dla czego?, po pierwsze 1.6 była dobra w roczniku 99, moim zdaniem lepsza wersja od 1.6 jest Condition Zero tam bynajmniej dużo klimatem dużo nie różni wersja od 1.6 a nie razi tak strasznie na HD monitorach tak swoją grafiką jak 1.6 rozpixelowane na maxa..., Source z kolei wersja moim zdaniem jest o niebo lepsze od Global Offensive, ma lepszą fizykę i grafikę a modele broni nie wyglądają tak strasznie beznadziejnie.CS: GO nawet nie dodam do biblioteki Steam nawet jak by rozdawali go za darmo , dla mnie to $h!t konsolowy (wiem co piszę bo grałem na darmowej becie ;p)
Aha. nie no spoko.Szkoda tylko, że go jest robiony na silniku z source i to właśnie w sourcie nie ma czegoś takiego jak rozrzut.Modele broni w sourcie? Bitch please.Tam m4 wygląda jak zabawka.W go masz 2 różne rodzaje niektórych broni (m4a4, m4a1) i masz też skiny co jest świetnym rozwiązaniem.W końcu w sourcie nie było żadnych większych turniejów, a to coś chyba znaczy.
Wydaje mi sie, że ludzie głosują na 1.6 ze względu na sentyment i te chwile grania z kumplami. Nie ma co ubaw był, ale chyba CS: GO daje więcej możliwości no i scena e-sportowa teraz na nim głównie stoi.
1.6- Tyle spędzonych godzin i tyle poznanych ludzi
Jak dla mnie CS:GO jest trudniejszy, broń ma wiekszy rozrzut i ciężej sie celuje. Po przegranych +1000h w cs 1.6, nic nie ogarnialem w GO. Widze na moim steam pełno ludzi gra jeszcze w 1.6, mnie jakoś do niego nie ciagnie, wole pograć w GO.
6050 h na steam w cs 1.6 chyba nie mam wyboru na co mam zagłosować Szkoda że scena 1.6 upadła ale te nieprzespane nocki przy wbijaniu topek na esl 1on1, 5on5. Nasza stara "złota 5" (neo,taz,kuben,LUq,loord), która swego czasu ugrywałą wszystkich przy za***istym komentarzu Morgena. Jak dla mnie era countera skończyła wraz z wyjściem GO. Dla mnie jest to bardziej mmorpg niż FPS. Ludzie płacący za skiny broni i jakieś inne syfy. Mając zerowego skilla w GO można siekać kasę na samym farmieniu wtf. A w 1.6 jeżeli chciałeś coś zarobić musiałeś znaczyć coś na scenie i się temu poświęcić(Sam Neo w wywiadzie dla HLTV mówił, że cs 1.6 był grą bardziej skillową i już nie czerpie tyle przyjemności z gry w GO ale grać musi bo to jego źródło utrzymania. I sądzę, że wielu rnów gra tylko dla tego, iż nie mają wyboru). Sam pamiętam setki eventów na ESL w których wygrywałem myszki, podkładki i premki ESL które potem schodziły jak ciepłe bułeczki i wiedziałem, że wygrałem "coś" i to "coś" mogę komuś odsprzedać i na pewno mu się przyda. A w GO ludzie płacą za piksele na monitorze, które są domeną jakiś MMORPG. Teraz ligi ESL w 1.6 leżą a topki zajmują ludzie z jakimiś syfami typu HL1. Tak samo VSy zdominowane przez osranych cheaterów. Chociaż mało już grywam na ESL codziennie dostaję po 10 kopert z listą zbanowanych gówien. Takie jest moje zdanie więc bez hejtów tam. Ludzie teraz idą za tym co jest dostępne na scenie. A Valve zjebało scenę 1.6 wprowadzając tego MMORPG bo hajs się nie zgadzał. Co teraz zostało z naszej "złotej 5". Jak widzę czasami transmisję na ESL LIVE i NEO w składzie z jakimiś no name to aż sama przeglądarka mi się zamyka. Może i wy znacie te mordy bo siedzicie na tym GO. Ale i za 20 lat nasz team nie ugra tyle co grali chłopaki za czasów 1.6 i to dzięki nim na 1.6tce w dużym stopniu rozwinął się e-sport w Polsce. A teraz scena GO zdominowana przez ludzi grających w jakieś COD;y, BF;y(Jak to powiedział kiedyś LUq,Spawn czy Heaton "w tej grze brakuje jeszcze samolotów i czołgów). Jak dla mnie GO to nie CS tyle
Ale wywaliłem esej
Pozdro i Szacun dla wyjadaczy 1.6. Made by kaan http://www.esl.eu/pl/player/3135625/

Niedawno ułozyło mi się coś takiego w głowie:
"Kiedyś w CS'a się grało dla funu, atmosfery i skilla, teraz gra się dla dropu"...
Smutne, ale prawdziwe, każdy jak najszybciej do końca mapy, żeby drop zobaczyć.
imo. ŻENUA.
Wy chyba nawet nie wiecie jak to do końca działa o.0.Otóż są to tylko SKINY do broni, nie dają lepszego skilla, po prostu valve chciało, aby bronie mogły się różnić.Nic od nich nie trzeba kupować, od graczy można kupić takiego skina, za jakieś 0,5 euro, ale po co to komu? Jak ktoś nie ma co robić z kasą to właśnie tak robi.Boli was to, że czasy idą do przodu, że nie rozwija się tylko świat realny, ale także świat gier, ale nie lepiej po prostu iść razem z nim? Powtarzam CS:GO to nic innego jak CS 1.6 w nowej szacie graficznej, łatwiejszym dostępu do gier rankingowych, lepszym community, możliwoscią nowych wyglądu broni, nawet mapy turniejowe są takie same......
@kaan, na starym steamie miałem około 1000h w cs-a, na tym mam z 800, a na ns grałem jeszcze z 2 lata.Przeżuciłem się na GO zaraz po wejściu bety, ponieważ udało mi się dostać, odstawiłem go na chwilę, po czym wróciłem.I nie wiem gdzie ty widzisz tam bf-a, czy coda, że niby brakuje czołgów.Jedyne co "nowego" dodali do tej gry to 2 granaty, mołotow i wabik, a no tak, zapomniałbym jeszcze o 1nie dominuje tutaj tylko kilka broni, każda broń jest dobra, czego w 1.6 moim zdaniem brakowało.Po prostu nie grałeś w GO i tyle, a z tego co ja pamiętam to nasza złota piątka miała ze sobą już problemy za czasów kiedy to twoim zdaniem e-sport cs-a się tak w polsce rozwijał.Sam byłem fanem tych gier, oglądało się z kumplami live jak to morgen komentował, ale drużyna się rozpadła i tyle, ale ludzie są na tyle daremni, że potrafią tylko narzekać na to, że stosuje się coraz więcej rozwiązań, że esport cs-a polskiego w go nie wygląda tak jak w 1.6, skoro tak ci się to nie podoba to zrób coś z tym, albo chociaż zacznij coś robić w tym kierunku.
Narzekajcie dalej na banalność tej gry, a nie miejcie nawet jakiejkolwiek rangi, co ja gadam, niektórzy tutaj walą hejty, a nawet w GO nie grali, nie wiedzą jak działa, zresztą wynik ankiety ukazuje prawdę.
@NoPainNoGain Nie grałem w GO. Przytoczyłem Ci słowa ludzi /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">. Co do czołgów i innych pierdół także przytoczyłem słowa Heatona i GetRighta którzy udzielali wywiadu na jedym z IEM-ów(wywiad znajdziesz na YT). W GO nie zamierzam grać tak jak powiedziałem dla mnie era cs się skończyła a tu przedstawiłem to co myślą ludzie, którzy byli mistrzami świata w 1.6 i którzy teraz coś tam grają w GO. Więc stwierdzam, że twoja odpowiedź do mojego postu nie ma sensu no chyba, że czujesz się na tyle dobry by twierdzić, że jesteś lepszy od heatona, getrighta czy tez neo. A co do skinów 0.5 EURO tak ??? Sorry bodajże wczoraj na stream u izaaka otworzył sobie jakiegoś chesta ala z dobrej dungeonówki i wypadła mu jakaś kosa warta 300-400 euro o którą ludzie bez skilla będą się bić tylko po to by mieć parę pixelów na monitorze(a i nigdzie nie pisałem przecież, że skiny dają skilla czy przewage, tylko, że ludzie ładują za nie krocie a to tylko parę pixelów. A z drugiej strony Ci sami na tym zarabiają). A to, że czasy idą do przodu to jasna sprawa tylko zastanów się czy idą w dobrym kierunku. Tak jak mówię w GO nie mam zamiar grać a tu przytaczam słowa legend 1.6, które w każdej chwili możesz sobie znaleźć na internetach . A co do rang tak samo to działa w drugą stronę
Ty masz 1000h na 1.6 i narzekasz na niego a ja Ci powiem, że ja mam 6k h, wiele lanów za sobą, swego czasu top2 ESL POL na awp 1on1 i TOP4 eu jeszcze na starych leaderach gdzie w 1 leaderze było więcej osób niż teraz we wszystkich razem wziętych. (chodzi mi oczywiście o 1.6).
I nie pisz, że walę hejty na GO. Po prostu ta gra dla mnie nie istnieje, a jak coś nie istnieje nie można tego hejtować A i żeby nie było, że zaraz mi wypomnisz, że swój "hejt" na GO "kryje" za znanymi graczami to napisz na PW chętnie dam Ci linki z wywiadami tych graczy. A teraz lulu bo rano do roboty a kolejny esej zająłby mi kolejne 15 min. Zresztą chyba więcej nie da się na tą chwilę dodać. Każdy sam sobie po tych postach odpowie na pytanie co jest CSem a co nie.
3maj sie POZDRAWIAM
Oczywiście że nie będzie już tak nieśmiertelnej gry jak CS 1.6 jest to kultowa gra, którą znają nawet dziewczyny z klasy czy też wydziału. CS 1.6 to wielka historia e-sportu oraz kopalnia wspomnień. Pamiętam słowa Luqa po wygranej ESWC - Counter strike to gra ZRĘCZNOŚCIOWO TAKTYCZNA. Nie powiedział nawet FPS. W tej grze aby być dobrym potrzebujesz setki godzin na Death meczach także na obeznanie się z wyczuciem odległości jeśli kogoś słyszysz. Recoil nie spotykany w innych grach jak tutaj. Jednak CS 1.6 to już przeszłość. Jeśli ktoś wraca po długiej przerwie lub też zaczyna przygodę nie ma co łapać za 1.6. Ja też się biorę za GO jak będę miał lepszy sprzęt. Po prostu 1.6 wymiera powoli ale online spada nie ma już turniejów oprócz sentymentu nic nie trzyma przy tej grze.
@up Normalne jest to że ludzie chcą skiny. Nie wiem czego się czepiasz mnie też to nie kręci ale ani nie dziwi ani nie wkurza. W 1.6 Miałeś często admina za hajs, slota, vipy, lvle na diablo modach, warcraftach dużo rzeczy. Tęż właściciele serwerowni trzepali na tym hajs. Jak wydropi knife za 300euro raz na miesiąc to się z tego nie utrzyma. Do tego dodajmy że gra jest świeża więc coraz więcej ludzi ten knife bedzie mialo czyli cena bedzie spadać. W łeb się pier.... walnij. Prosy zawsze zgarniali największy hajs na turniejach wysokiej rangi. Neo mówiąc że jest to jego źródło utrzymania przecież nie mówił o dropieniu skinów tylko o zajmowaniu czołowych lokat na turniejach. Dalej możesz wygrywać swoje podkładki i myszki i klawiatury na turniejach organizowanych nie tylko przez ESL.
GO to przyszłość nie mam zamiaru grać w 1.6 jeśli zarobie sobie na nowy sprzęt.
BTW. Kaan wiesz skąd mam CS GO na steamie? Gdyż dropiłem sobie itemy(skiny) w Docie 2 miałem ich na tyle dużo żeby wymienić sobie na GO bo mi one nie potrzebne. Jak zaczniesz grać w GO też sobie będziesz mógł wymienić na inną gierkę starszą lub młodszą to jest steamowa waluta
Era CS 1.6 się skończyła. Teraz zaczyna się era Global Offensive.
Zapomniałbym głos na 1.6 bo już nigdy takiej gry nie będzie. Zresztą ciężko tera znaleźć nową grę która pożyje nawet 3 lata.
1.6 jakoś nigdy mnie nie urzekł, co innego q3 którego ani q4 ani live nie przebije, CS GO był swego czasu mega ale teraz ten cały drop...