Dałem głos na CS GO bo w 1.6 nigdy nie grałem ;/
CS 1.6 vs CS:GO
Polecam robić swoje mapy do CS 1.6 to takie proste!
Porównując klimaty - zdecydowanie 1.6
Porównując wygląd, wkład devsów w rozwój, przyszłość projektu to GO, ponieważ 1.6 umiera
1.6 nigdy nie umrze ponieważ MODY
Call of duty mod oraz diablo mod nigdzie w innych grach tych modów nie spotkasz
gra na nich ludzi od ch8ja, zagraj na cod modzie to zostaniesz na nim na długi czas
@NoPainNoGain Nie grałem w GO. Przytoczyłem Ci słowa ludzi /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">. Co do czołgów i innych pierdół także przytoczyłem słowa Heatona i GetRighta którzy udzielali wywiadu na jedym z IEM-ów(wywiad znajdziesz na YT). W GO nie zamierzam grać tak jak powiedziałem dla mnie era cs się skończyła a tu przedstawiłem to co myślą ludzie, którzy byli mistrzami świata w 1.6 i którzy teraz coś tam grają w GO. Więc stwierdzam, że twoja odpowiedź do mojego postu nie ma sensu no chyba, że czujesz się na tyle dobry by twierdzić, że jesteś lepszy od heatona, getrighta czy tez neo. A co do skinów 0.5 EURO tak ??? Sorry bodajże wczoraj na stream u izaaka otworzył sobie jakiegoś chesta ala z dobrej dungeonówki i wypadła mu jakaś kosa warta 300-400 euro o którą ludzie bez skilla będą się bić tylko po to by mieć parę pixelów na monitorze(a i nigdzie nie pisałem przecież, że skiny dają skilla czy przewage, tylko, że ludzie ładują za nie krocie a to tylko parę pixelów. A z drugiej strony Ci sami na tym zarabiają). A to, że czasy idą do przodu to jasna sprawa tylko zastanów się czy idą w dobrym kierunku. Tak jak mówię w GO nie mam zamiar grać a tu przytaczam słowa legend 1.6, które w każdej chwili możesz sobie znaleźć na internetach . A co do rang tak samo to działa w drugą stronę Ty masz 1000h na 1.6 i narzekasz na niego a ja Ci powiem, że ja mam 6k h, wiele lanów za sobą, swego czasu top2 ESL POL na awp 1on1 i TOP4 eu jeszcze na starych leaderach gdzie w 1 leaderze było więcej osób niż teraz we wszystkich razem wziętych. (chodzi mi oczywiście o 1.6).I nie pisz, że walę hejty na GO. Po prostu ta gra dla mnie nie istnieje, a jak coś nie istnieje nie można tego hejtować A i żeby nie było, że zaraz mi wypomnisz, że swój "hejt" na GO "kryje" za znanymi graczami to napisz na PW chętnie dam Ci linki z wywiadami tych graczy. A teraz lulu bo rano do roboty a kolejny esej zająłby mi kolejne 15 min. Zresztą chyba więcej nie da się na tą chwilę dodać. Każdy sam sobie po tych postach odpowie na pytanie co jest CSem a co nie. 3maj sie POZDRAWIAM
Nie no spoko nie walisz hejtów na GO bo twierdzisz, że nie istnieje, ale prawda jest taka, że gdyby ta ekipa była na GO to wtedy byś bronił tego tytułu, gdyby brać pod uwage mój czas spędzony na NS+s to by też wyszło około 4-5 tysięcy godzin, grałem mixów tyle, że głowa boli, potem pod koniec grałem esle, ale to co ty wymieniasz to jest prostu śmieszne.Nie grałeś w grę a ją oceniasz.I nie nie chodzi mi o to, że hype w csie się zaczynał dopiero wtedy kiedy złota 5 się rozpadała, chodziło mi raczej o to, że złota 5 miała ze sobą problemy kilka lat przed wyjściem GO i nie narzekam na 1.6 bo jednak kilka lat tam spędziłem, ale po prostu GO jest dużo lepszy, ale dopóki nie zagrasz to nie zobaczysz jak to wygląda .
1.6 nigdy nie umrze ponieważ MODYCall of duty mod oraz diablo mod nigdzie w innych grach tych modów nie spotkaszgra na nich ludzi od ch8ja, zagraj na cod modzie to zostaniesz na nim na długi czas
, source ma te mody, GO ma już niektóre, ale tutaj nie chodzi raczej o mody, tylko o grę klasyczną 5v5.
1.6 nigdy nie umrze ponieważ MODYCall of duty mod oraz diablo mod nigdzie w innych grach tych modów nie spotkaszgra na nich ludzi od ch8ja, zagraj na cod modzie to zostaniesz na nim na długi czas
Sam miałem w ciągu swojego 7 letniego grania w 1.6 z 5 sieci serwerów i wiesz co? To właśnie mody zabiły 1.6
Do dziś pamiętam jak na początku klany były popularne, kazdy kogoś zgarniał, w nickach cl, vcl... to był klimat.
Teraz serwerów only Steam TP ogarniętych można zliczyć na palcach jednej ręki.
Nie no spoko nie walisz hejtów na GO bo twierdzisz, że nie istnieje, ale prawda jest taka, że gdyby ta ekipa była na GO to wtedy byś bronił tego tytułu, gdyby brać pod uwage mój czas spędzony na NS+s to by też wyszło około 4-5 tysięcy godzin, grałem mixów tyle, że głowa boli, potem pod koniec grałem esle, ale to co ty wymieniasz to jest prostu śmieszne.Nie grałeś w grę a ją oceniasz.I nie nie chodzi mi o to, że hype w csie się zaczynał dopiero wtedy kiedy złota 5 się rozpadała, chodziło mi raczej o to, że złota 5 miała ze sobą problemy kilka lat przed wyjściem GO i nie narzekam na 1.6 bo jednak kilka lat tam spędziłem, ale po prostu GO jest dużo lepszy, ale dopóki nie zagrasz to nie zobaczysz jak to wygląda . , source ma te mody, GO ma już niektóre, ale tutaj nie chodzi raczej o mody, tylko o grę klasyczną 5v5.
Podaj ip do cod moda na source
nie ma takiego na source
Jestem za 1.6 bo ta gra ma w sobie to coś, ten klimat, chociaż i w CS: GO lubię popykać czasami. Ogólnie to obydwie gry są dobre, 1.6 ma swój klimat, pomimo troszkę gorszej grafiki gra się cudownie. Natomiast w GO jest fajna grafika, łatwiej szuka się gry, mixów itp.
CS:GO jest bardziej taktyczny. A do 1.6 zgubiłem steama ale chyba i tak bym grał w GO gdyż ten plus jest że sam sobie wyszukujesz mixy i to jeszcze z rankingiem xD.
Podaj ip do cod moda na sourcenie ma takiego na source
Grałem na kilku JB, Surfie, Deathrunach, a specjalnie dla ciebie nie będę szukał serwera, masz internet to poszukaj...
Ja sam przegrałem w CS 1.6 kilka ładnych lat . Po ligach, to gry ze znajomymi, dla zabawy. Przerzuciłem się z czasem i by zobaczyć jak się gra w CS:GO. Z początku masakryczna różnica, nie szło się przyzwyczaić, jak inny FPS ( przynajmniej dla mnie ). Po kilku godzinach już jest lepiej. Niestety jeśli nie gra się na serwerach z TICKRATE (coś ala "interp"/ "hitbox" w 1.6 nie wiem jak to dokładnie opisać) 128 (wszystkie ligi, kilka serwerów - ogólnie polecane) to tylko nerwy łapią. To jest w sumie największa wada. Na serwerach gdzie gra się gry RANKINGOWE to przeważnie jest 64 tickrate co psuje zabawę z gry.
Zagłosowałem na CS 1.6. To jest klasyk, każdy fan FPS'ów powinien w niego zagrać. Fakt grafika jak na dzisiejsze czasy nie zachwyca, ale jeśli ktoś zaczynał grać kiedy gra wyszła (w tym ja) to jest już przyzwyczajony do niej Dla mnie Source czy GO (za którego zapłaciłem, a nie gram) są po prostu innymi grami. Modele postaci lataja jak pogarbione mutanty. Samo strzelanie doprowadza do kupienia nowej myszki. Jedyny plus (i to chyba najważniejszy) to Recoil, w cs 1.6 mam trochę "rozwalony" (ale na tyle lat ile gram ogarnąlem go doskonale). W cs GO ten recoil jest po prostu idealny, więc może dlatego trudno mi kogoś zabić. Może przyjdzie jeszcze czas aby się przekonać do cs go, ale na razie pozostaje przy staruszku 1.6 gdyż żadna gra nie dostarczyła mi takiej frajdy i tylu przegranych godzin. Co najważniejsze CS 1.6 (przynajmniej dla mnie) jest taką grą, że mimo grania ciągle DD2/INF/NUK nie nudzi mi się
Ktoś napisał wcześniej, że nie lubi grać na pixelozie więc stawia na cs go. Ja odpowiem, że jeśli miałbym wybierać graficznie FPS'a to na pewno padło by to na każdą wersje COD niż cs GO - sry but its true
Jak nie wiem czy ten NoPainNoGain nie potrafi czytać czy po prostu na każdy mój post odpisuje tym, że walę hejt na GO Znajdź sobie znaczenie słowa hejt bo dla Ciebie przytaczanie wypowiedzi innych osób to hejt. W każdym bądź razie gratuluję.
Siwinxy co do Ciebie gdzie ja napisałem, że Neo miał na myśli dropienie skinów. Napisałem, że w wywiadzie na HLTV powiedział, iż GO nie sprawia mu tyle frajdy co 1.6. Gdyby miał wybór został by przy 1.6 ale że lany i właśnie największe imprezy a właściwie to wszystkie pozbyły się 1.6tki to musi siekać w GO bo CS to jego źródło utrzymania i nic innego w życiu nie robił przez 10 lat. Co do tego, że wmawiasz mi, że jakby inni grali w GO ja też bym grał. Przecież NEO i spółka ciągle grają bo "MUSZĄ" albo mogą znaleźć sobie inny zawód. Ja nie gram bo mam pracę a w cs'a grałem, żeby się zrelaksować a czasami żeby wykazać się skillem i czymś w czym byłem dobry. Więc nie wmawiaj mi żebym zagrał jakbym miał GO bo gdym chciał grać to już bym grał. Ale nie mam zamiaru . A jeszcze 1dno porównując serwery cs 1.6 i kupowanie adminów do handlowania jakimiś pixelozami jak w GO jest nie na miejscu raczej. Admina czy slota kupowali ludzie bo serwer im się podobał i chcieli albo trzymać tam porządek będąc adminami albo mieć ciągły dostęp do serwera poprzez slot. Kupując sobie takie rzeczy nie myślałeś o zarobku bo po prostu na tym zarobić się nie dało. A kasę za to otrzymywała serwerownia by utrzymać serwer przy życiu. Jeżeli administracja była do d*py to serwer padał i tyle. Tak więc to działało w obie strony i obie strony miały z tego korzyści. Mam jeszcze w znajomych na steam ludzi którzy po przyjściu ze szkoły, roboty zamiast się rozerwać, pograć siedzą po 6 godzin na steam i zastanawiają się jak tu wykombinować, żeby wyjść na + z kasą za parę skinów. I nie mówię tu że WSZYSCY ale w 1.6 tego nie było a te rozwiązania w GO dla mnie jak też dla bardzo sporej ludności psują klimat gry. Nie mówię, że gra jako gra jest do d*py ale rozwiązania w niej zastosowane są co najmniej nie do przyjęcia bo tylu latach w 1.6. Tak samo jest z innymi grami jedni woła grać w gothica 1,2 bo jest klimatyczna, trzeba myśleć a inni wolą 4 bo jest za***ista grafika i jest łatwa jak gra w mario.
W 1.6 tego nie było więc proszę Cię takie porównania że w cs 1.6 zarabiało się na serwerach, adminach, slotach a w GO na skinach są w stylu "LUBIĘ SŁODKĄ CZEKOLADĘ ALE JEM GÓWNO BO TEZ JEST BRĄZOWE"
I przeczytaj uważnie cały post i go przemyśl zanim coś napiszesz bo wkręcasz mi rzeczy i teorię których w ogóle nie pisałem tak jak z tym NEO.
Jak nie wiem czy ten NoPainNoGain nie potrafi czytać czy po prostu na każdy mój post odpisuje tym, że walę hejt na GO Znajdź sobie znaczenie słowa hejt bo dla Ciebie przytaczanie wypowiedzi innych osób to hejt. W każdym bądź razie gratuluję.Siwinxy co do Ciebie gdzie ja napisałem, że Neo miał na myśli dropienie skinów. Napisałem, że w wywiadzie na HLTV powiedział, iż GO nie sprawia mu tyle frajdy co 1.6. Gdyby miał wybór został by przy 1.6 ale że lany i właśnie największe imprezy a właściwie to wszystkie pozbyły się 1.6tki to musi siekać w GO bo CS to jego źródło utrzymania i nic innego w życiu nie robił przez 10 lat. Co do tego, że wmawiasz mi, że jakby inni grali w GO ja też bym grał. Przecież NEO i spółka ciągle grają bo "MUSZĄ" albo mogą znaleźć sobie inny zawód. Ja nie gram bo mam pracę a w cs'a grałem, żeby się zrelaksować a czasami żeby wykazać się skillem i czymś w czym byłem dobry. Więc nie wmawiaj mi żebym zagrał jakbym miał GO bo gdym chciał grać to już bym grał. Ale nie mam zamiaru . A jeszcze 1dno porównując serwery cs 1.6 i kupowanie adminów do handlowania jakimiś pixelozami jak w GO jest nie na miejscu raczej. Admina czy slota kupowali ludzie bo serwer im się podobał i chcieli albo trzymać tam porządek będąc adminami albo mieć ciągły dostęp do serwera poprzez slot. Kupując sobie takie rzeczy nie myślałeś o zarobku bo po prostu na tym zarobić się nie dało. A kasę za to otrzymywała serwerownia by utrzymać serwer przy życiu. Jeżeli administracja była do d*py to serwer padał i tyle. Tak więc to działało w obie strony i obie strony miały z tego korzyści. Mam jeszcze w znajomych na steam ludzi którzy po przyjściu ze szkoły, roboty zamiast się rozerwać, pograć siedzą po 6 godzin na steam i zastanawiają się jak tu wykombinować, żeby wyjść na + z kasą za parę skinów. I nie mówię tu że WSZYSCY ale w 1.6 tego nie było a te rozwiązania w GO dla mnie jak też dla bardzo sporej ludności psują klimat gry. Nie mówię, że gra jako gra jest do d*py ale rozwiązania w niej zastosowane są co najmniej nie do przyjęcia bo tylu latach w 1.6. Tak samo jest z innymi grami jedni woła grać w gothica 1,2 bo jest klimatyczna, trzeba myśleć a inni wolą 4 bo jest za***ista grafika i jest łatwa jak gra w mario.W 1.6 tego nie było więc proszę Cię takie porównania że w cs 1.6 zarabiało się na serwerach, adminach, slotach a w GO na skinach są w stylu "LUBIĘ SŁODKĄ CZEKOLADĘ ALE JEM GÓWNO BO TEZ JEST BRĄZOWE"I przeczytaj uważnie cały post i go przemyśl zanim coś napiszesz bo wkręcasz mi rzeczy i teorię których w ogóle nie pisałem tak jak z tym NEO.
Po 1 po co piszesz o GO skoro dla ciebie nie istnieje?
Po 2 nic twierdzisz, że mało pisałeś o NEO? Człowieku co 2 zdanie było tylko "bo NEO mówi tak a nie inaczej więc tak jest" brawo za własne zdanie
Po 3 wiesz nie każdy kupował admina bo mu się serwer podobał.....Moim zdaniem powinno się komuś płacić za to, że utrzymuje porządek na serwerze
Po 4 nadal nic nie wiesz jak działa system ze skinami, działa to tak, że jeżeli ci wydropi jakiś skin który ci się nie podoba, wystawiasz go na społeczności(maxymalna liczba transakcji to 300 rocznie) i za tą kasę, którą dostaniesz możesz mieć tylko rzeczy ze steama (gry, skiny itp.), poza tym pytam się po raz kolejny, czy mając skina czujesz się nie wiem bardziej za***isty, czy uważasz, że dostaniesz +10 do skilla? Ci którzy nie mają co robić z kasą to sobie kupią, nic złego.
Po 5 to tobie radzę czytać posty ze zrozumieniem, bo ani razu nie napisałem, że hejtujesz go tylko, że oceniasz grę a w nią nie grałeś, a w pierwszym poście specjalnie zrobiłem odstęp i napisałem:
Narzekajcie dalej na banalność tej gry, a nie miejcie nawet jakiejkolwiek rangi, co ja gadam, niektórzy tutaj walą hejty, a nawet w GO nie grali, nie wiedzą jak działa, zresztą wynik ankiety ukazuje prawdę.
Jeżeli coś z tego przyjąłeś do siebie to coś w tym musi być skoro tak pomyślałeś.
Powiem tak, remis:
CS 1.6: klimat (jaile i wściekłe 11 latki ), mapy mimo wszystko wydają się jakby bardziej, hmm, kolorowe, wakacyjne, nie wiem jak to ująć, magiczne skany, przez ściany, no i jakieś takie właśnie wbijanie się na dachy itd.
CS GO: skiny do broni (mała rzecz, a cieszy ), więcej broni, P90, które jest kolejną bronią do zestawu (ak, m4, awp). Więcej granatów, "łatwiejsza fizyka" jeśli chodzi o rzucanie granatów, trochę realniejsze strzelanie, no i system turniejowy, który jest chyba wisienką na torcie
Podsumowując, jeśli chcę po prostu pograć chwilę w cs'a, to odpalę sobie 1.6, a jeśli mam ochotę, po prostu porobić coś przez najbliższe 10 min, to odpalam rundkę GO, a może trafi się jakiś fajny kamuflaż
w cs 1.6 mam ponad 1,2k h i gra jest swietna, ale nie mozna grac w cos w co ludzie jzu nie inwestuja, juz nie ma turniejow 1.6 bo sponsorzy poszli za ciosem i uderzyli w cs:go co moim zdaniem ejst swietnym rozwiazaniem. Sam pykam w go zblizam sie do 300 godzin i jak najbardziej, jestem za. taki tez glos w ankiecie oddalem, na cs:go.
Ja przetestowałem sobie na dniach f2p "odpowiedniki" CS'a i jedynym dla mnie sensowym produktem jest Crossfire. Moje czasy w CS się skończyły, za to kiedyś miałem parcie na turnieje, teamy, klanówki i inne cuda
Ktoś z was jeździł na turnieje za kasę? Wygrywaliście coś?
Witam. Za którym CS się opowiadacie? Source odrzuciłem z racji, że GO jest jak source (1.6 z lepszą grafiką dla standardu wyjaśnienia i nowym silnikiem). Ja osobiście jestem za 1.6 i spędziłem w nim najlepsze gamingowe lata Jak waszym zdaniem klaruje się sytuacja w 1.6? Dla mnie jest strasznie, klimat się zmienił i te statystyki na ekranie, muzyki, spadochrony itp... Okropieństwo...