CSS strony, oczy aż łzawią T_T

Witam

Mam prośbę do administracji.

Wchodząc na waszą stronę aż oczy bolą jak widzę ten CSS. Ten portal jest największym portalem mmorpg w Polsce, dlatego powinien wyglądać profesjonalnie a nie na odpierdziel. Pomijam już tą bajkę którą sprzedaliście w podsumowaniu tygodnia, że specjalnie zrobiliście biały styl....... ale dobra lecimy:

1. Powielające się zdjęcia w slajderze u góry:

Wygląda to jak KUPA. Boże kto to ustawiał..........

2. Źle pozycjonowane okienka :

3. WTF is this?

4. Zdecydowanie za duża stopka na dole strony, tam powinien się pojawić link do Twittera, FB i YouTube.

5. Kolejne złe pozycjonowanie

Podstawowym błędem jakie robicie to jest to, że obrazki zapisujecie w formie.jpg a powinniście w jpeg, dlatego że mniej ważą. Przy takiej ilości zdjęć, różnica jest znacząca.

Strona jest nieprzyjazna dla telefonów! Jest tak źle zrobiona dla wersji Mobile, że chyba lepiej usunąć CSS, dla moble albo napiszcie go od nowa

Podsumowując, zrobiliście na odpierdziel wszystko. Wydaliście strasznie niedopracowany wygląd, a nawet kit wciskacie ludziom że tak miało być..... o rly?

Zabierzcie się za poprawę tego, bo aż wstyd.

@Edit

Odnoszę wrażenie, że o prostu wgraliście nowy lay, i go uruchomiliście bez żadnej konfiguracji.

1196377eb4a5870brawa_gif.gif

Hmm, ja na swoim telefonie nie mam absolutnie żadnych problemów wymienionych przez Ciebie. Wszystko jest jak należy.

Hmm, ja na swoim telefonie nie mam absolutnie żadnych problemów wymienionych przez Ciebie. Wszystko jest jak należy.

Zbyt wiele slide guzików jest blisko siebie, oraz napis czytaj więcej pod newsem jest za duży w porównaniu do newsa.

2 posty i już go lubie! kiedys tez pisalem temat ze są krzywo elementy na stronie to zostałem olany bo z tego co pamiętam "niedługo wyjdzie nowy silnik i nie ma sensu zmieniać"

To ktoś zwraca uwagę na takie pierdoły?

Nie macie się czym zająć w domu, lub w ogóle jakieś hobby?

Naprawdę ten świat zmierza ku upadkowi... zamiast zrobić coś pożytecznego to zajmujecie się totalnymi bzdurami na które nikt nie zwraca uwagi. Ale jak widać czepialstwo na tym forum to chleb powszedni.

To zle tamto zle, zaniedlugo zaczniecie tworzyć tematy że jakiś użytkownik ma brzydki avatar i domagacie się jego usuniecia...

To ktoś zwraca uwagę na takie pierdoły?Nie macie się czym zająć w domu, lub w ogóle jakieś hobby?Naprawdę ten świat zmierza ku upadkowi... zamiast zrobić coś pożytecznego to zajmujecie się totalnymi bzdurami na które nikt nie zwraca uwagi. Ale jak widać czepialstwo na tym forum to chleb powszedni.To zle tamto zle, zaniedlugo zaczniecie tworzyć tematy że jakiś użytkownik ma brzydki avatar i domagacie się jego usuniecia...

a co ma posiadanie hobby do zwrocenia uwagi na bledy graficzne strony? twoj argument jest po prostu bez sensu

szczerze mowiac, nowa wersja strony w ogole nie przypadla mi do gustu, starsza byla bardziej przejrzysta i o wiele lepiej wykonana

Wgl komentarze też są źle, to wgląda jakby ktoś nożem japońskim odciął lewy kawałek odpowiedzi, równo z awatarem :D

61OnzHu.jpg

t1aGEbp.png

Chociaż sama szczerze powiedziawszy nie zwróciłam uwagi na wszystkie wypatrzone tutaj błędy, to jednak te ucięte komentarze wyjątkowo mnie irytowały. Tak czy siak nowa strona serio wygląda słabo, to już lepiej by było wrócić do starej + nanieść poprawki o których wspominał chociażby FanAjrona.

Ja ogólnie myślałam, że wielkie hype na tą nową stronę jest dlatego, że będzie połączenie kont z portalu z tymi na forum, a tu nic takiego nie nadeszło, więc ja się pytam - to po co to w ogóle było zmieniane, jak to miała być główna zmiana, a jej nie ma? ~.~

Nie ma to jak szukać dziury w całym...

Naprawdę nie masz nic lepszego do roboty?

Pozostaje współczuć tobie.

P.S. Ja nie mam żadnych problemów z nowym wyglądem.

Połączenie kont ma przyjść z nowym silnikiem forum, zmiana była po to, że podobno ten lay jest łatwiejszy do edycji. Zobaczymy czy to prawda, jak Guru naprawi pokazane tutaj błędy.

może dla was którzy w komputerze widzą tylko gry faktycznie badziewny wygląd strony nie przeszkadza, ale dla kogoś kto zajmuje się projektowaniem stron to są błędy które świadczą po prostu o amatorskim wykonaniu albo chociaz robieniu na odwal-sie. Takie rzeczy widać, i to wcale nie jest nic ładnego, pozostawia jedynie niesmak. Tym bardziej czuje zażenowanie bo ja sam jak tworze portale to robie to z myślą o przeciętnym użytkowniku, żeby to właśnie on miał najwygodniej i nie musiał sie niczym przejmowac ze coś mu w stronie nie pasuje bo wszystko jest schludne i pod ręką. Jak widze że ktoś stworzył strone która nie spełnia podstawowych wymogów którymi kieruje sie każdy normalny webmaster i tym bardziej wziął za nią kase to jest mi wstyd, jest mi wstyd za niego że odwalił taką chałe, i wstyd mi że ktoś coś takiego kupił.

To jest przecież profesjonalna strona :) Zamiast zrobić wszystko porządnie to wypuścili bubel. Teraz będą poprawiać wszystko. Ubisoft, widzę że masz uczniów.

W dodatku nie śpieszą się z naprawą bubli.

Styl to prawdopodobnie był jakiś gotowiec, gdzie nawet nie włożono minimum pracy i nie postawiono go na testowym serwerze, gdzie spokojnie można było go pozmieniać. Zwyczajnie wrzucono z nadzieją że ludzie nie będą aż tak marudzić, a później dwa/trzy dni zmieniano kolor tła, gdzie pracy było na może godzinę. Naprawdę nie chce nikomu zarzucać braku umiejętności, ale to jest zwyczajnie śmieszne. Jak ktoś nie ma czasu na takie rzeczy, to niech zapłaci komuś innemu, kto przysiądzie, zrobi to porządnie i będzie dbał. Z forum było to samo, wstawiono gotowca niby tam miało być coś z nim robione, ale nikomu się nie chciało i w końcu zastąpiono go innym, prostszym gotowcem do którego ludzie się przyzwyczaili. Mi osobiście aktualnie nieużywany styl się podobał i wystarczyłby weekend pracy żeby zrobić z niego cudo, które by hulało aż miło. Proponowałem, że jak dostanę pliki to go zmienię nawet za darmo, ale no cóż... Po co. Zawsze po najmniejszej linii oporu, ale cóż. Dobrze, że chociaż forum zajmuje się ktoś komu tam trochę zależy, szkoda tylko że nie ma pełnego dostępu

To ja może dodam coś od siebie jak to wygląda na telefonie z którego często przeglądam tą stronę. Filmiki i zdjęcia się nie skalują do ramki newsa:

Screenshot_2015_12_05_17_08_17.jpg

Relkamy pod newsem są źle rozmieszczone co strasznie deneruje przy przesuwaniu i zajmują ogrom miejsca:

Screenshot_2015_12_05_17_07_33.jpg

I z mniejszych błędów ucięte tagi:

Screenshot_2015_12_05_17_07_17.jpg

i powielenia:

Screenshot_2015_12_05_17_05_57.jpg

Strasznie słabo to wygląda. Denerwuje mnie też ten panel z napisem MMORPG i menu. Jest strasznie duży i zasłania dużą część ekranu. Wiem że mam shit telefon z 4,7 cala ekranem ale wcześniej aż tak to nie przeszkadzało. Na PC nie jest aż tak źle ale są błędy i wygląda to bardzo nieprofesjonalnie.

Jeśli Administracja ma trochę wyobraźni, to powinna wrócić do starego lay, obecny poprawić na test serwerze i dopiero go wrzucić.
I proszę, nie wciskajcie ludziom kitu, że specjalnie daliście biały a potem zmieniliście, dla dobra użytkowników, bo tylko się kompromitujecie.

Strasznie mnie to w oczy boli, ponieważ sam tworzę szablony do WP z współpracy z grafikami oraz koderami, dlatego takie błędy aż mnie w oczy rażą.

może dla was którzy w komputerze widzą tylko gry faktycznie badziewny wygląd strony nie przeszkadza, ale dla kogoś kto zajmuje się projektowaniem stron to są błędy które świadczą po prostu o amatorskim wykonaniu albo chociaz robieniu na odwal-sie. Takie rzeczy widać, i to wcale nie jest nic ładnego, pozostawia jedynie niesmak. Tym bardziej czuje zażenowanie bo ja sam jak tworze portale to robie to z myślą o przeciętnym użytkowniku, żeby to właśnie on miał najwygodniej i nie musiał sie niczym przejmowac ze coś mu w stronie nie pasuje bo wszystko jest schludne i pod ręką. Jak widze że ktoś stworzył strone która nie spełnia podstawowych wymogów którymi kieruje sie każdy normalny webmaster i tym bardziej wziął za nią kase to jest mi wstyd, jest mi wstyd za niego że odwalił taką chałe, i wstyd mi że ktoś coś takiego kupił.

Pewnie mi się wydaje ale strony są tworzone głównie dla tych pierwszych.

Równie dobrze mogę się przyczepić, że przy niektórych wyrazach używasz alta a przy innych nie.

P.S. Niektórzy to chyba od urodzenia są nastawieni do wszystkiego negatywnie.

I tak z tego co tu czytam, najlepsza jest obrona portalu przez ślepo wpatrzonych użytkowników.

Po to są takie tematy by wyciągnąć błędy i by to naprawić, na pewno @Rodzynek z czystej złośliwości nie zrobił tematu,

i tak jak wcześniej podał pomysł z test serverem co jest bardzo dobrym pomysłem, bo po co wrzucać coś do urzytku, kiedy to nie jest dopracowane, proste i logiczne.

Szczerze to wyrzućcie tego specjalista od CSS i zróbcie stronę z samymi podstawami tego języka - na bank będzie wyglądać lepiej niż to coś...

Pewnie mi się wydaje ale strony są tworzone głównie dla tych pierwszych.Równie dobrze mogę się przyczepić, że przy niektórych wyrazach używasz alta a przy innych nie.P.S. Niektórzy to chyba od urodzenia są nastawieni do wszystkiego negatywnie.

A niektórzy od urodzenia przyjmą praktycznie wszystko - nawet najgorszej jakości, byle by po prostu było.

Mefisto oczywiście mamy rozumieć, że w CS:GO nie masz żadnych skinów i grasz na podstawowych skórkach? No, bo kto by się jakimiś detalami przejmował...