Nawet nie wiem od czego zacząć. Po pierwsze nie pytaj się na tym forum o rzeczy związane z treningami. Bo zdaje się, że jest tylko garstka osób w miarę z tym obeznanych. Masz 14 lat, to świetnie, żeby rozpocząć uprawianie jakiegoś sportu, spróbuj różnych rzeczy, nie zamykaj się w domu, ani w siłowni, zwłaszcza w tak młodym wieku. Nie chce mi się wymieniać nawet plusów uprawiania sportu: nowe znajomości, prawidłowy rozwój fizyczny, nowa zajawka. Jest tego po prostu za dużo.
Co do komentarzy poniżej, STAPH DAT. Co podobny post to widzę, te same argumenty i przykłady z czapy.
jako kucharz/dietetyk polecam diete wysokobialkowa , ograniczyc weglowodany i starac sie jesc wiecej salatek , nie mowie aby odrazu przestac jesc to co jadles na codzien ale bedac w supermarkecie patrzyc na etykietki produktow co tam one zawieraja Pic mleko , jogurty , niskotluszczowa smietana ,makaron ,skrobia na dobre trawienie miesko dla zelaza oraz salatki dla vitaminek jak zaczniesz cwiczyc twoj organizm zwiekszy zapotrzebowanie na kalorie wiec automatycznie bedziesz jadl wiecej i porzebowal wiecej pokarmu aby miec sile Wole nie ukladac ci zadnej diety bo nie wiem jak wygladaj obiadki w twoim domu ale radze miec na uwadze jak sie odrzywiasz dzieki temu osiagniesz szybciej zamiezone rezultaty ;] Pozdrawiam
Powiem Ci szczerze, że jakoś nie chce mi się wierzyć, że jesteś kucharzem/dietetykiem. Każesz mu odstawić węgle?! ALE PO CO? Skoro, zabiera się za aktywność fizyczną. Poza tym nie wiadomo nawet jaka jest jego tolerancja na laktoze, a ty samie przetwory mleczne radzisz (Śmietana?! WTF?!). SKROBIA NIE JEST DOBRA NA TRAWIENIE, tylko BŁONNIK! Jedyny z czym się zgodzę to warzywa i owoce. Tego można jeść dużo i ładnie zapełniają łaknienie.
Nie zapomnij o bieganiu poniewaz o ile kalistenika jest swietna na gorne partie ciala, o tyle nog na tym nie zrobisz.
Co rozumiesz przez sformułowanie zrobić nogi?! Chodzi Ci o objętość? To nie tędy droga.
Ściągniesz ksiązki przeczytasz będziesz wiedział wszystko. Bo jest tam wszystko podane od A do Z
Po pierwsze, nie piracimy, po drugie książki ksiązkami, trzeba wiedzieć, które są wartościowe, a które można rozbić o kant ...
P90X, bardzo przyjemny i skuteczny domowy program treningowy., przedstawiony w sposob filmikow, dzieki temu nawet kompletny zoltodziob moze go poprawnie wykonywac.A co do plaskiego brzucha, to w Twoim wieku wywal smieciowe zarcie i tyle, mlody jestes, metabolizm jak burza i to wystarczy.I odradzam myslenie w wieku rozwojowym o jakichs dietach, nie jedzeniu wegli, lub tluszczy, czy kto tam co wymyslalby, jedynie uwzglednij nieco wieksze rownomiernie rozlozone porcje białka niz "rowiesnicy".Poczytaj sobie o treningu, moze Cie zacheci.
Nie. Nie. Nie bawmy się w Chodakowską, radzisz mu trening o wysokiej intensywoności. A on nie miał nawet styczności z większym wysiłkiem niż potrzebne jest obijanie piłki o ścianę na WF. Po prostu nie.
http://www.100pompek.pl/ Masz tu pompki brzuszki itp.
Ta strona jest po prostu głupia, stworzona przez człowieka/ludzi z lekkim opóźnieniem. Więc nie zalecam używania ich wiedzy jeśli oczywiście wam zdrowie miłe.