No siemano,ahahhahah znowu ja Se mam problem, a mianowicie nowy komputer się zepsul (?). Otoz, przedwczoraj poszlam sobie herbatkę zrobić i wrocilam do komputerka po 10 minutach i zobaczylam co? SWAGGY BLUE SCREEN ._. Z Blue scren'a wyczytałam iż jest jakiś problem z hardware no to sie przestraszylam i zaczelam troszke guglowac. 1) Czasem komputer sie wlacza i wyskakuje program do do naprawy windowsa. Klikam w to, po czym komputer sie resetuje 2) Lampka na plycie glownej swieci sie na zielono, wiec to chyba dobrze, c'nie? 3) Wyjmowalam kartę graficzna i ram, o dziwo nic nie piszczalo. 4) Komputer dzialal tydzień 5) Specyfikacja komputera : proc i5 4670k, dysk twardy segate 500 gb, karta graficzna asus nvidia gtx 550 to, plyta asus z87-k, ram 8 gb ddr3 1600 mhz. BTW. NIE ZYCZE SB ODPOWIEDZI TYPU "WEJDZ W TRYB AWARYJNY", BO BEDE BILA. 8) RESETOWALAM ROWNIEZ BATERIE BIOSU I KABLE DO MONITORA SA DOBRZE PODLACZONE
Czarny ekran!
Przyczyn Blue Screenów jest tak wiele, że bez screena tego blue screena albo bez przepisania tutaj kodu błędu, raczej nikt nie będzie w stanie ci pomóc. Poczekaj na kolejnego, następnie zrób zdjęcie ekranu albo przepisz błąd i wrzuć to na forum. W ten sposób łatwiej będzie ci pomóc.
Nie znam się na tego typu błędach, ale jest fajna stronka, która to tłumaczy prostym ludziom takim jak ja. Po tym co jak na razie napisałaś, może to być albo to: http://scr.hu/0p4c/k9ivu albo to: http://scr.hu/0p4c/ebkus . Na screenach są również zawarte informacje w jaki sposób to ewentualnie naprawić. Jeśli sądzisz, że twój problem jest wyjaśniony w 2 screenie i chcesz wejść na to forum o którym tam pisze, to mogę ci linka na PW, bo nie jestem pewien, czy można wstawiać linki do innych forów i stron w postach.
PS: Jeśli ostatnio instalowałaś/ściągałaś jakiś nieznany szajs, to jest możliwość, że uszkodził ci on system.
Może jedynie system się posypał - instalowałaś jakieś urządzenia typu nie wiem drukarka, jakieś większe programy nie wiem typu adobe.
Po co resetowałaś płytę główną ?. Potem nie trzeba ustawić biosu na nowo ?.
Sprawdź bios czy wszystko działa prawidłowo czy np. wyświetla się karta graficzna, dysk, ram, no podstawowe części komputera.
Można wykonywać testy na poszczególne części jednak to trochę trwa.
Eh, zacznijmy od tego, ze Blue screen pojawil sie raz i po nim slad zaginal, nie wyczaruje go Prztpomnialam sobie, ze bylo cos tam o software, ze cos sie gryzlo ze sobą.
Blue Screeny to złośliwe stworzonka, które pojawią się w najmniej oczekiwanym momencie. Jeśli na prawdę stało się coś złego z twoim komputerem, to prędzej, czy później znów się pojawi. Do tego czasu trzeba czekać.
EDIT: Na Blue Screenie słowo Software jest dość często spotykane niekoniecznie w charakterze błędu, ale oczywiście istnieją kody błędów zawierające to słowo.
Hmm, ale te rozwiązania z d*py, bo kurde jak mam cos naprawić do czego nie mam dostępu? Jak np ta komenda CHDSK czy jak to sie zwie. :_: Na 200% bylo napisane iż to wina hardware oraz zebym odlaczyla jakiew urzadzenia.
Otwórz cmd jako administrator i wtedy wpisz CHDSK.
Leżę i nie wstanę, JAK MAM SIE ZALOGOWAC SKORO KURDE MAM CIAGLE CZARNY EKRAN I BRAK OZNAK LADOWANIA SYSTEMU?!
A sprawdziłaś bios bo jak coś zresetowałaś to może trzeba ustawić na nowo.
Napisałaś, że komputer działał tydzień, czyli rozumiem, że kupiłaś go tydzień temu. Jeśli dobrze myślę to czemu nie dasz go na gwarancję?
Wiesz co oznacza czarny ekran? Komputer ta skrzynka pracuje, dziala, ale ekran jest czarny... :| Komputerek byl kupiony w częściach z morele i skomponowany, a nie chce mi sie go wysylac znów do Krakowa i czekac na odpowiedz w stylu, ze to moja wina, dlatego wole sie upewnić.
Zabłysnę głupotą! Zmień monitor :>
huehueuhauhaa, takie śmieszne, wiem.

Już tak tylko kontrolnie zapytam, masz ustawione bootowanie z twardego dysku? W sumie głupie pytanie, ale wszystko jest możliwe.
Tak, bylo ustawione bootowanie z twardego dysku.
Tak, bylo ...
To jest czy było ustawione bo to różnica jest zawsze dysk twardy musi być 1 .
Bylo ustawione kiedy komputer dzialal jeszcze kicia. Przypomnialam sb, ze instalowalam drukarkę hp f4100
A zajrzałaś w ogóle to biosu ?. Czy tylko ściemniasz mówię sprawdź tam czy wszystko jest poustawiane prawidłowo. Niestety mi nie widzimy tego co ty więc możemy się tylko domyślać co może być nie tak. Pierwszy system do komunikacji między urządzeniami a komputerem jest właśnie bios. W nim można wszystko odczytać.
Po pierwsze, aby wejśc do biosu potrzebny jest magiczny ekran no i klikniecie w odpowiednim czasie DEL, no to znasz juz podstawy! Jak wyjmowalam baterie to logiczne, ze ustawienia biosu sie zresetowaly do normy.
Nie prościej napisać tak sprawdziłam bios i wszystko jest si . No to tutaj już może być wina wszystkiego od karty graficznej po płytę główną na monitorze kończąc, nie mówiąc o twardzielu.
Szkoda, ze będę musiała oddac do serwisu, no jak tu nikt nie ogarnia: