Jak sie ma fish bota, to pewnie sie dobrze gra, z ah pewno tez nie ma problemu
Nie wiem bo mi się nawet PC nie chcę zostawiać jak pracuję lub jestem poza domem, a tak to postać łowi 5-6h dziennie, w weekendy dłużej.
Jak sie ma fish bota, to pewnie sie dobrze gra, z ah pewno tez nie ma problemu
Nie wiem bo mi się nawet PC nie chcę zostawiać jak pracuję lub jestem poza domem, a tak to postać łowi 5-6h dziennie, w weekendy dłużej.
Czy po jednorazowym zakupie gra wymaga dalszych płatności, głównie chodzi mi o to żeby bardzo nie odstawać oraz swobodnie grać nie denerwując się.
Jeśli gra wymaga płatności to ile mniej więcej na jakiś podstawowy pakiet trzeba odłożyć.
Tak czytam te wasze posty, i serio, większość z Was nie ogarnia skrótów które używa.. Cały czas klepiecie o P2W, a ja tu widzę tylko rzeczy, które oszczędzają Wam trochę czasu, jednak żadnej realnej przewagi nad innym graczem nie dają.
Tak czytam te wasze posty, i serio, większość z Was nie ogarnia skrótów które używa.. Cały czas klepiecie o P2W, a ja tu widzę tylko rzeczy, które oszczędzają Wam trochę czasu, jednak żadnej realnej przewagi nad innym graczem nie dają.
Ktoś ładnie kiedyś tu podsumował na forum:
BDO jest grą "Pay For Convenience" i niestety większość graczy myli to z P2W.
Gra jest tylko grą i ma bawić.
Za darmo odbierasz od duszka na postaci 52+ lv. Raz na konto.
Czy odbiór pokojówki jest ograniczony czasowo (np. eventem), czy stały element gry i będę mogła ją otrzymać np. za 2 mies. również?
Czy odbiór pokojówki jest ograniczony czasowo (np. eventem), czy stały element gry i będę mogła ją otrzymać np. za 2 mies. również?
Dodali na stałe.
Dnia 21.01.2018 o 05:08, Patrsa napisał:<div class="ipsQuote_contents"> <p> Dodali na stałe. </p> </div>
Dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam
Co do pytania w temacie, ja tam p2w w BDO nie widzialam. Brakuje udzwigu czy slotów? Można kupić słonia czy wóz. Pety do zbierania? Owszem, przydatne, ale można je zakupić na markecie, lub zdobyć w eventach (były pingwiny i jastrząb. Za ileś czasu spędzonego w grze dostaje sie jeszcze psa czy kota - do wyboru)
Mam dluższą przerwę od gry z niezależnych ode mnie powodów, jednak już nie mogę się doczekać aż do niej wrócę. Bawilam się przy niej swietnie nawet wtedy gdy nie miałam żadnego peta i ciasny plecaczek
Dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam Co do pytania w temacie, ja tam p2w w BDO nie widzialam. Brakuje udzwigu czy slotów? Można kupić słonia czy wóz. Pety do zbierania? Owszem, przydatne, ale można je zakupić na markecie, lub zdobyć w eventach (były pingwiny i jastrząb. Za ileś czasu spędzonego w grze dostaje sie jeszcze psa czy kota - do wyboru) Mam dluższą przerwę od gry z niezależnych ode mnie powodów, jednak już nie mogę się doczekać aż do niej wrócę. Bawilam się przy niej swietnie nawet wtedy gdy nie miałam żadnego peta i ciasny plecaczek
Jak Ci dam passy to kupisz 5 petow w 2tyg?, Bzdury.
Biduja setki-tysiace ludzi kazdego peta, szanse ze ogarniesz nawet 3 pety, to mrzonka chyba ze bidujesz wiekszosc przez pol roku, ale to juz naprawde szkoda zycia
Koszt gry:
Gra
Pety, jak chcesz wiecej zarabiac na grindzie to koszt z 120 euro (zeby polaczyc i ogarnac t3, ktore sa duzo lepsze niz t1)
Udzwig
Przydatne rzeczy:
Jak grindzisz duzo, storage maidy 3 +/-
Perma Horse Flute tez sie pozniej przydaje
Stroj PvE/P
Zawsze trzymanie Value Packa, ale to nie problem przez 1st month bo nagrody
Na 200 osob w BDO, kojarze moze z 2-3 os ktore graja tak Jak Ty mowisz, kazdy kto doszedl do poziomu TRI boss itemkow min. to wydal na gre spokojnie 200-300 euro przez ten okres czasu.
P.S
Teraz Artistan Memory zamiast 3 beda oddawac 4 dura, przy kazdej Memorce -> czyli zamiast 300 dura bedziesz mial 1200 dura, takze P2W jak uj :), ale czarujcie sie ze nie.
Jest o wiele więcej produkcji i itemów w nich zawartych które bardziej pasują niż cokolwiek w BDO. Ludzie wydają pierdyliony € by mieć expickiego mounta z rng boxów. BDO posiada wiele elementów które zostają raz na konto, a sama gra to nie produkt na tydzień czy miesiąc, w tą grę trza grać sporo i długo.
Kiedyś jakiś gracz powiedział, że w BDO płacisz za ułatwienie progressu.... jestem ciekaw czy ktokolwiek się zastanawiał jak czują się ludzie, którzy godzinami siedzieli nad lvlem i klepali go 2-3x dłużej niż obecni gracze jak i wiele różnych ułatwień o których stary gracz mógł tylko pomarzyć.
Dla mnie osobiście uważam, że każdy item może być p2w dla każdego, bo to kwestia podejścia indywidualnego i ja to tak osobiście traktuję. Nie lubię VIPów, premiumów i innych pierdół w grach i w takie nie gram, dlatego że mi to po prostu nie pasuje i tyle.
W BDO jedyne co cyklicznie się odnawia to ValuePack, ale było tyle promocji, zniżek że można było sobie kupić VP na miesiące, a zaradni ludzie kupują je na AH.
Tyle z mojej strony, gra jest tak bardzo p2w jak bardzo ty sam o niej sądzisz... nic i nikt tego nie zmieni.
@Quaku Jest o wiele więcej produkcji i itemów w nich zawartych które bardziej pasują niż cokolwiek w BDO. Ludzie wydają pierdyliony € by mieć expickiego mounta z rng boxów. BDO posiada wiele elementów które zostają raz na konto, a sama gra to nie produkt na tydzień czy miesiąc, w tą grę trza grać sporo i długo. Kiedyś jakiś gracz powiedział, że w BDO płacisz za ułatwienie progressu.... jestem ciekaw czy ktokolwiek się zastanawiał jak czują się ludzie, którzy godzinami siedzieli nad lvlem i klepali go 2-3x dłużej niż obecni gracze jak i wiele różnych ułatwień o których stary gracz mógł tylko pomarzyć. Dla mnie osobiście uważam, że każdy item może być p2w dla każdego, bo to kwestia podejścia indywidualnego i ja to tak osobiście traktuję. Nie lubię VIPów, premiumów i innych pierdół w grach i w takie nie gram, dlatego że mi to po prostu nie pasuje i tyle. W BDO jedyne co cyklicznie się odnawia to ValuePack, ale było tyle promocji, zniżek że można było sobie kupić VP na miesiące, a zaradni ludzie kupują je na AH. Tyle z mojej strony, gra jest tak bardzo p2w jak bardzo ty sam o niej sądzisz... nic i nikt tego nie zmieni.
No i co z tego, ze sa ulatwienia .... jak dobicie do powiedzmy 515-520gs, gdzie de facto stary gracze sa zajmuje olbrzymia ilosc czasu.
To nie GW2, to jest BDO - bez gear'u nie pograsz PvP.
TOP PVE end game tez wymagana 480-500GS, takze
Prawda jest taka:
Jak kupisz PETY 5x T3, Udzwig, masz zawsze Value Pack ON, 3 maidy na storage i wydasz z 120-200 euro na artistany, to dojdziesz tam duzo duzo szybciej.
DO 450 GS idzie jakos dobic, ALE TETY i 500-510 GS to juz inna sprawa.
Bez:
Udzwigu + 5x T1 petow i value packa bym tej gry nawet nie odpalal.
To jest ukryty koszt i tyle.
Jak Ci dam passy to kupisz 5 petow w 2tyg?, Bzdury. Biduja setki-tysiace ludzi kazdego peta, szanse ze ogarniesz nawet 3 pety, to mrzonka chyba ze bidujesz wiekszosc przez pol roku, ale to juz naprawde szkoda zycia Koszt gry: Gra Pety, jak chcesz wiecej zarabiac na grindzie to koszt z 120 euro (zeby polaczyc i ogarnac t3, ktore sa duzo lepsze niz t1) Udzwig Przydatne rzeczy: Jak grindzisz duzo, storage maidy 3 +/- Perma Horse Flute tez sie pozniej przydaje Stroj PvE/P Zawsze trzymanie Value Packa, ale to nie problem przez 1st month bo nagrody Na 200 osob w BDO, kojarze moze z 2-3 os ktore graja tak Jak Ty mowisz, kazdy kto doszedl do poziomu TRI boss itemkow min. to wydal na gre spokojnie 200-300 euro przez ten okres czasu. P.S Teraz Artistan Memory zamiast 3 beda oddawac 4 dura, przy kazdej Memorce -> czyli zamiast 300 dura bedziesz mial 1200 dura, takze P2W jak uj :), ale czarujcie sie ze nie.
Siedzę w BDO nie od 2 tyg, tylko od czasu pre ordera. Zbieranie petów z AH mi nieco zajęło, jednak się udało. Dogadałam się z kilkoma znajomymi i kupiłam im konta, za które dodatkowo zgarnęłam kolejne dwa miśki i nieco perełek. Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją, jednak nie zrozumiem płaczu gracza, który w 2 tyg musi mieć koniecznie to, na co inny gracz zapierdzielał rok lub więcej. Piszesz o pokojówce - ani razu nie poczułam jej braku, ba nawet nie za bardzo się nią zainteresowałam. Nie widziałam problemu w tym, by od czasu do czasu zjechać ze spota do depo lub na market. Nogi mnie od tego nie bolały, podobnie jak plecy od schylania się do ręcznego zbierania itemków, póki nie upolowałam pierwszych petów... Horse Flute też nie jest dla mnie produktem pierwszej potrzeby. Klikajac na ikonke konia pokazuje się fajny szlaczek prowadzący do niego. Mozna sobie nim iść i gwizdać po drodze, chyba, ze faktycznie bardzo kogoś nogi od łażenia bolą. Jedyne z czym mogę się ewentualnie zgodzić, to owe Artisan Memory - jedynie tego brak mnie czasem zaboli.
Jak już wspomniałam, każde z nas ma swoje racje, swoje odczucia dotyczące gry. Ty możesz się nie zgadzać ze mną, ja z Tobą, jednak nie widzę powodów do straszenia ludzi, którzy chcieliby sami się przekonać do p2w czy jego braku w BDO. Nie widzę powodów, dla których mamy komukolwiek narzucać potrzebę posiadania lub nie pokojówki czy takiej, nie innej ilości petów. Pozwólmy im się bawić po swojemu i dajmy im prawo do własnego zdania.
Pozdrawiam i życzę farta na markecie
No tradycyjnie polowa tutaj nie wie czym jest termin P2W. A mówiąc że kupno petów, powiększenia wagi czy żałosnych kostiumów to przewaga która odstawia innych daleko w tyle jest totalną bzdurą... W ogóle twierdząc że w grze, w której liczy się tylko i wyłącznie grind, czas poświęcony farmieniu i dopieszczaniu eq żeby później pobawić się na pvp jest w niej P2W. Wybaczcie ale komuś z deka pojebało sie w główce... Jak wyżej pety z eventów, market co jakis czas stalkować nie ma problemu, shopa tez warto jakieś promo na peta sie napatoczy jak już ktoś chce trochę wydać real money. Pomijając fakt że zarobić w tej grze inaczej niż przez grind jest sporo sposobów. Grind jest tym w sumie najprzyjemniejszym według mnie i najłatwiejszym. Zbierasz tylko itemki. A reszcie nie chce sie jak widać główkować W tej grze nie ma wyścigów szczurów nikt nikogo nie goni. Z petami na poczatku i waga czy bez i tak gra pochłania mase czasu. Pozdrawiam
Pewnie gra nie jest P2W bo chmara graczy która ładuje w tą grę EURO tak twierdzi. Jest też druga strona. Gracze którzy grają 4fun. Kupili jedynie grę i to wszystko w co zainwestowali swoje pieniądze. Można i tak:) Osobiście znam graczy z jednej strony barykady jak i z drugiej. Sam władowałem w tą grę kasę (około 3k euro w ciagu 3 miesięcy) i nie żałuję bo to naprawdę fajna gra, ale nie podchodziłbym do niej gdybym wiedział że nie wydam ani złotówki na IS.
Po pierwsze to zrobienie sobie petów na T3 i T4 w ciągu tygodnia, wykupiłem sobie max udźwig na postaci, max ilość slotów, 3 pokojówki, outfity itd itp. Dzięki temu jestem przynajmniej w farmieniu i polowaniu na te itemy o jakieś 1-2 lata albo i więcej do przodu od osoby co nie płaci nic.
Teraz już praktycznie nie muszę wydawać kasy jedynie paczki co jakiś czas Artisan Memory, no i chyba że coś jeszcze ciekawego wpadnie to się kupi żeby zaoszczędzić czas. Przecież gra się dla funu a nie żeby się "zajeb**" na podstawach takich jak udźwig i pety.
Oczywiście komuś mogą wystarczyć pety T1 ale to ja i ktoś kto ma pety T3 lub T4 ma przewagę. Ale nie jest to P2W, przecież to tylko gra a gra się dla zabawy. O udźwigu i slotach, kostiumach itd nic nie napiszę bo one kompletnie nic nie dają poza kupą zaoszczędzonego czasu na pierdołach.
Twórcy z wydawcą bardzo ładnie przemyśleli to wszystko, dali możliwość sprzedawania petów, outfitów itd w markecie, z góry ustalili niską cenę dzięki czemu pojawiają się one z taką sama częstotliwością w markecie jak w krajach chrześcijańskich "Boże Narodzenie". No i oczywiście jak już jakiś item się pojawi to musisz mieć "troszkę, odrobinkę, maciupinkę" szczęścia i spośród kilkuset/kilku tysięcy osób które rzucą się na licytacje wygrać:) Ale to nie jest P2W bo można to zdobyć potrzeba tylko troszkę czasu, a ile to zależy od "gwiazd".
No i nieszczęsne Artisan Memory o którym powinien poczytać każdy nowy co zamierza pograć w BDO.
Więc w ogólnym rozrachunku wychodzi na to że jak zapłacisz to masz dużo bardzo przydatnych rzeczy zaraz na starcie, a jak nie zapłacisz to musisz długo, cierpliwie czekać i liczyć na to że dopisze Ci szczęście i będzie to trwało kilka miesięcy a nie kilka lat:)
Nie lepiej odpowiadać ludziom na pytania o P2W tak:
Płacisz masz dużo przydatnych rzeczy w jednej chwili, nie płacisz to cierpliwie grasz i czekasz. A ile to zależy od szczęścia.
Ludzie mówią o P2W w bdo, ale czy oni na prawdę widzieli P2W ? Niech sobie pójdą do innych mmorpg gdzie możesz w kilka dni przegonić gracza co gra rok..
A wystarczy ? Wejść na neta i kupić EQ za kase.. Ludzie płaczą o marne itemki z is w bdo a o innych grach nic nie mówią.
Ludzie mówią o P2W w bdo, ale czy oni na prawdę widzieli P2W ? Niech sobie pójdą do innych mmorpg gdzie możesz w kilka dni przegonić gracza co gra rok.. A wystarczy ? Wejść na neta i kupić EQ za kase.. Ludzie płaczą o marne itemki z is w bdo a o innych grach nic nie mówią.
Porowanie in game IS do nie legalnych stron GG dal Ciebie ... takim podejsciem sam potyiwerdasz ze bdo jest tak samo jak kazda inna istniejaca gra p2w wedlugh Ciebei bo w koncu moge kupic sobie posatc z gotowym equ na sobie ... Sam siebie pocisnales..
Porowanie in game IS do nie legalnych stron GG dal Ciebie ... takim podejsciem sam potyiwerdasz ze bdo jest tak samo jak kazda inna istniejaca gra p2w wedlugh Ciebei bo w koncu moge kupic sobie posatc z gotowym equ na sobie ... Sam siebie pocisnales..
Kupienie konta w bdo i dostanie bana to co innego jak kupienie eq bez żadnych konsekwencji xD
W glowie macie od tego fanboiostwa nie po kolei
Pay2 Win - placic zeby wygrac, osoba ktora zaplaci ma 10x szybsza gre
- Artistan Memory, glowny przedmiot do upgrade'u gearu zamiast 1 sztuki macie 4 ....
- Farma bez petow? 4-5mln na godzine z Petami t3? do 15mln, z t4 do 20mln na godzine (czyli w 4h ty zarobisz masz 20kk a ja zarobie 80)
- Przy odpowiednim juz sprzecie, 5x storage maid pozwala mi zarabiac do 20mln na godzine/ty tyle nie zarobisz, bo zajmie ci czas "bieganie dystansow", a pakowanie szmelcu tez ma swoje mozliwosci
- Gra bez udzwigu? aha GL
Zaraz bedzie o udzwigu za loyalki, czyli 200 udzwigu za ok 120-125 dni logowania (a wykupic mozna 50+100+150+200 tj 500 udzwigu za 50 euro)
- Premka, jezeli jej nie bidniesz to ja na 100mln wartosci przedmiotu z zarabiam 84.5mln,a ty 65mil czyli przy miliardzie jestes juz 195 mln w plecy
Porownanie proste, gracz placacy (na udzwig min t3 pety, pare maidow, VP + troche artistanow tak z 400szt) w 3mc osiagnie tyle co gracz grajacy tyle samo nawet z paroma T1 petami w 9 mc +
Obecnie do TRI gear'u RNG wielkiego znaczenia nie ma, wiec do tego etapu to jest juz olbrzymia przewaga.
W ogole zakladanie ze ten co nie wyda pieniedzy n a gre, a bedzie mial
6x + x mniej prob enchantu (x4 artistan, wiecej silvera/h zarobku - to tak jakos easy 6x wiecej mozna zrobic z wydatkiem real cashu)
zrobi szybciej TETY to juz w ogole jakis joke
Pomine fakt, ze w tej grze jako tako end game PvE contentu nie ma, jest TYLKO PVP.
Ok, sa Life skille ale to nie jest end game content (zreszta jak sie wykupi lodge dla workerow za perly, wieksze storage w miastach zeby nie trzeba CP marnowac, to i tak robi sie wiecej silvera/h :)) )
Gear decyduje w 90% o tym czy wygrasz czy nie, takze gra jest P2W, jak ktos twierdzi ze nie to GL
Quaku a ja po pół roku gry sorceress z wykupiona wagą zmienilam postac na tamera. Wbiłam jej 56 lvl bez wykupionej wagi za perły tylko z tą za loyality i bez wszystkich tych rzeczy o ktorych piszesz. Wyobraź sobie że z wagą za loyality, całym setem asuli, 3 petami tier 1, darmową pokojówką, konikiem zostawionym w przydroznych krzakach i margoria food potrafię nawet expic na sausanach.... a moje plany nie ograniczaja sie tylko do tego. I wyobraź sobie jeszcze że grindowanie nie jest jedynym co można robić w tej grze także zarabiaj te swoje 80 milionów na godzinę ja wole zająć się czymś innym.
Tak poza tym od dziś w grze jest nowy kalendarz dla graczy w którym m.in. można zdobyć te twoje znienawidzone artisany.:)
Gear w 90%... Z tym się nie zgodzę.. W Większości decyduje(póki co) Klasa i skill - jesli patrzeć na mój przykład kolega mający tet eq i bizu tri/Ja mający tri eq i bizu tri/duo(tteraz danda na pri) co nic nie zmianiło się, jak gram tamerem nadal go jade w pvp(kuno). P2W może jest w bdo - nie mówię, że nie ma - ale takie p2w jakie jest tu to przy innych grasz go prawie nie widać..