W glowie macie od tego fanboiostwa nie po kolei
Pay2 Win - placic zeby wygrac, osoba ktora zaplaci ma 10x szybsza gre
- Artistan Memory, glowny przedmiot do upgrade'u gearu zamiast 1 sztuki macie 4 ....
- Farma bez petow? 4-5mln na godzine z Petami t3? do 15mln, z t4 do 20mln na godzine (czyli w 4h ty zarobisz masz 20kk a ja zarobie 80)
- Przy odpowiednim juz sprzecie, 5x storage maid pozwala mi zarabiac do 20mln na godzine/ty tyle nie zarobisz, bo zajmie ci czas "bieganie dystansow", a pakowanie szmelcu tez ma swoje mozliwosci
- Gra bez udzwigu? aha GL
Zaraz bedzie o udzwigu za loyalki, czyli 200 udzwigu za ok 120-125 dni logowania (a wykupic mozna 50+100+150+200 tj 500 udzwigu za 50 euro)
- Premka, jezeli jej nie bidniesz to ja na 100mln wartosci przedmiotu z zarabiam 84.5mln,a ty 65mil czyli przy miliardzie jestes juz 195 mln w plecy
Porownanie proste, gracz placacy (na udzwig min t3 pety, pare maidow, VP + troche artistanow tak z 400szt) w 3mc osiagnie tyle co gracz grajacy tyle samo nawet z paroma T1 petami w 9 mc +
Obecnie do TRI gear'u RNG wielkiego znaczenia nie ma, wiec do tego etapu to jest juz olbrzymia przewaga.
W ogole zakladanie ze ten co nie wyda pieniedzy n a gre, a bedzie mial
6x + x mniej prob enchantu (x4 artistan, wiecej silvera/h zarobku - to tak jakos easy 6x wiecej mozna zrobic z wydatkiem real cashu)
zrobi szybciej TETY to juz w ogole jakis joke
Pomine fakt, ze w tej grze jako tako end game PvE contentu nie ma, jest TYLKO PVP.
Ok, sa Life skille ale to nie jest end game content (zreszta jak sie wykupi lodge dla workerow za perly, wieksze storage w miastach zeby nie trzeba CP marnowac, to i tak robi sie wiecej silvera/h :)) )
Gear decyduje w 90% o tym czy wygrasz czy nie, takze gra jest P2W, jak ktos twierdzi ze nie to GL
Widzisz i nie grzmisz... Tak jak kolega wyżej nie gear, a skill co Ci po gearze jak nie potrafisz odpowiednio combo używać ? No i oczywiscie klasa postaci
To raz, dwa no rzeczywiście co do artisanow można sie przyczepić ale proszę Cie... "Porownanie proste, gracz placacy (na udzwig min t3 pety, pare maidow, VP + troche artistanow tak z 400szt) w 3mc osiagnie tyle co gracz grajacy tyle samo nawet z paroma T1 petami w 9 mc +" Troche poleciałeś wszystko zależy tak jak wcześniej wspominałem w jaki sposób farmisz i ile godzin dziennie przeznaczasz na gre. Kto ogarnia ten wie jak zarobić, jak chcesz juz wydać kase, to polecam kupno drugiego konta i jak masz drugiego pcta lub lapka i troszke czasu, to drugim kontem można fajnie zarobić przy okazji głównym grindując i tez sianko klepać. Szkoda tłumaczyć, każdy na swoj sposób ma zdanie. Niektórym zależy żeby o pare miesiecy szybciej dojsc do end gearu z enchem konkretnym, a niektórzy maja na to kiełbasę wyłożoną bo i tak ten kto planuje dłużej pograć dojdzie do tego poziomu ![:) :)]()
P2W może jest w bdo - nie mówię, że nie ma - ale takie p2w jakie jest tu to przy innych grasz go prawie nie widać..
No i doszliśmy do kompromisu
Jedni będą grę uważać za p2w bo pety, udzwig i artisany wydajesz bagatela 500 euro jesteś szybciej w "endgame" bardziej endgearze i gra sie później zazwyczaj szybciej nudzi (przynajmniej u mnie tak było może nie na przykładzie bdo ale inne mmorpgi) lub wolniej i czerpiesz przyjemność z możliwości w grze, dochodząc do enda wolniej ale za ta dłużej pozostając przy grze.