pożyjemy zobaczymy, na razie Blizzard opiera się na fanach zdobytych dawno dawno temu, odświeżenie SC i Diablo tylko taki maiło cel, jak jeszcze SC II daje rade to D3 zawiódł na całej linii.. i nie.. D3 został zrobiony na totalny zarobek i reperacje portfela Blizzarda, niestety gra różni się diametralnie - po względem wyglądu - od tego co nam pokazywano na filmikach, do tego AH za kasę jest niczym innym jak chwytem po to by blizzard trzymał łapę na dużej dużej kasie. Ja tam nie mam do nich już żadnego respektu, byłem fanem SC+BW i nim pozostanę, to co zrobili teraz prosi o pomstę do nieba.
D3 do dnia premiery sprzedał 3.5mln egzemplarzy na całym świecie..
GW2 jest wydawany w NA EU jak na razie, biorąc pod uwagę w jakim czasie rozeszły się pierwsze kopie gry - marzec tego roku - i że po 10 min od startu przed-sprzedaży trzeba było czekać na nowe kody - kody nie pudła. Do tego, że na naszym gram.pl GW2 już wyparło D3 z listy najlepiej się sprzedających gier, wcale się nie zdziwię jeśli gra takie liczby osiągnie. GW2 to trochę bardziej MMO niż singleplayer z opcją okrojonego multi, otwarty świat vs instancjowalny, pvp vs brak pvp, klimat... D3 go dla mnie nie ma, poprzednie części były the best.
trochę się robi wielki offtop kompletnie nie mający nic wspólnego z topem, także chyba czas najwyższy zamknąć ten temat.