Witam, przymierzam się do rozpoczęcia przygody z ArcheAge, tylko jest jeden mały problem, jest nim mianowicie ograniczenie czasowe. Na grę mógłbym przeznaczyć średnio z 2-3 godziny dziennie i nasuwa się pytanie, będę czerpał w pełni przyjemność z rozgrywki? Nie skupiam się na pvp, więc tego elementu nie biorę pod uwagę(nie mówię że w ogóle nie będę brał w nim udział, tylko to, że nie czuję potrzeby wygrywania za każdym razem), skupiłbym się raczej na pve, bossach, housingu jak i innych tego typu elementach, ogólnie rzecz mówiąc, czy wszystko inne oprócz pvp będzie mocno ograniczone przy poświęceniu tych 2-3 godzin na grę bez wkładu pieniędzy?
Czy jest możliwa przyjemna rozgrywka?
Jak będziesz płacił realną gotówką za premium to czemu nie, jeśli jednak nie, to nie będzie stać cię na apexa, a bez tego zapomnij o housingu, już nie piszę o podatkach XD.
Powiem tak mozna casualowo sie pobawisz nawet czasami trafi ci sie jakiś wiekszy rajd czy cos ^^
W pvp ? pobawic sie pobawisz wiekszym mniejszym napewno nie castle siege
Wiem bo sam tyle gralem wczesniej i bylo spoko co prawda utrzymasz sie na srednim poziomie i w niektorych wypadkach a takich bedzie troche bedziesz zwyczajnie bity jak pies;p
Np na aurori szukajac pniaczków ;p
Czyli nie dostane całego kontentu gry jeżeli nie wyłożę kasy albo nie będę grał po 5+h dziennie?
Musisz wybrać, bo ta gra na to pozwala, albo płacisz i się bawisz, albo poświęcasz masę czasu i nie płacisz.
Bez patrona housing masz zablokowany, kraft chyba też ograniczony, a niestety, żeby zarobić na 2x apex potrzeba poświęcić na samym początku sporo czasu, oczywiście o ile robi się to z głową bo tak to się zamęczysz i stracisz przyjemność z gry.
ps jak będziesz się ociągał to w końcu ci jeszcze miejsca na działkę zabraknie xD
Więc odpuszczę sobie tą grę,a szkoda, polecacie coś podobnego do AA? Myślałem nad revelation online, ale zdaje się że ma mały kontent.
Mały, ale będzie z pewnością rozwijany, sam mam mało czasu na grę i w większości skupiam się na grach typu h&s, moba i mmofps... aktualnie czekam tylko na mu legends, bless-a i revelation.
W AA sobie darowałem bo grałem podczas premiery przez 2 miechy i wiem ile czasu musiałem poświęcać.
Oczywiście uważam AA za świętna grę, a jeśli tu nie zepsują ekonomi to dla ludzi z masą wolnego czasu nie ma lepszej pozycji, jest tu od groma do roboty.
W bless'a grałem na OBT RU, jak dla mnie zbyt sztywna gra, praktycznie brak dynamiki, może poprawią to ale jak na razie odpada.
O revelation zapytaj @Kosiauke bo on się tu najbardziej podnieca tym tytułem - dla mnie to przeciętniak, ale z braku laku :), nie iwiem kiedy premiera bo pewnie sobie jeszcze poczekasz.
Jak masz te pare złociszy to może kup Elder Scrolls online, raz płacisz i grasz ile wlezie
To ja tak przy okazji zadam tez pytanie - Ile kosztuje w Archeage miesiac premium?
14,99$ przy zakupie 1 miecha i chyba 10,99$ jak płacisz za 12 miesięcy
Ja uważam że w każdą grę można się świetnie bawić nie posiadając czasu, oczywiście jeżeli posiada ciekawy content pve. Skoro Ci nie zależy na byciu najlepszym, na nowym patchu dużo mechanik się zmieniło także gra jest przyjemniejsza dla bardziej casualowych graczy.
AA na prawdę wygląda ciekawie ale widzę, że dla casualowych średni tytuł. Więc zapytam tak. Grając średnio 3h dziennie ile trzeba by płacić miesięcznie aby nie być w tyle, bawić się tytułem i po prostu grać na jako takim poziomie? (i na co się te pieniądze wydaje)?
tyle ze na premke zarabiasz w 1-2 dni...wiec ukryty nie pisz , ze trzeba wydawac kase na premke bo poprostu nie trzeba..do tego na samym poczatku premke to 50g...ktore zrobisz na samych questach do max lvla bez wiekszego problemu czy tez z dropu nie wspominajac o paczkach , ktore przewiedziesz 2-3 razy i masz na apexa. Pamietam jak apex w pierwsze dni stal po 25g ...pozniej 50 - 100 i nagle skoczyl do 800 co bylo chorom cena.
Witam, przymierzam się do rozpoczęcia przygody z ArcheAge, tylko jest jeden mały problem, jest nim mianowicie ograniczenie czasowe. Na grę mógłbym przeznaczyć średnio z 2-3 godziny dziennie i nasuwa się pytanie, będę czerpał w pełni przyjemność z rozgrywki? Nie skupiam się na pvp, więc tego elementu nie biorę pod uwagę(nie mówię że w ogóle nie będę brał w nim udział, tylko to, że nie czuję potrzeby wygrywania za każdym razem), skupiłbym się raczej na pve, bossach, housingu jak i innych tego typu elementach, ogólnie rzecz mówiąc, czy wszystko inne oprócz pvp będzie mocno ograniczone przy poświęceniu tych 2-3 godzin na grę bez wkładu pieniędzy?
Pytanie : czy casual ma szanse zaisnieć w aa/
odpowiedź : NIE
Luqe302 Nie rozumiem co oznacza jako taki poziom .
Sporo się zmieniło na nowym servie najważniejsze że nie ma tyle labor potów jak za czasów kiedy AA starował i grałem . Wtedy bez konta z 4 postaciami pod labor nie było sensu zaczynać . Obecnie się to troszkę zmieniło ale należy pamiętać że rng na gear dalej został więc przypuszczam że gracze z topki spokojnie ze 2klocki włożą na start . Jeśli przetrwasz pierwsze miesiące i nie odrzuci cię to że wpadnie w ciebie i 10 twoich znajomych casuali jeden typ po czym zabije wszystkich na hita , to z czasem wyrównacie poziom gearu na tyle że będzie można się fajnie w tej produkcji bawić . Problem się ponownie pojawi , a na pewno to się stanie przypuszczam że w ciągu 4-6 miesięcy gdy otworzą pełnego cashopa .
Dla osób co nie wiedzą jak AA w pvp wygląda polecam filmiki na tubie KoonKoona jak dla mnie do tej pory jeden z najlepszych graczy w tą produkcje .
Stary filmik , troche pajacuje , ale obrazuje mniej więcej jak wygląda w AA p2w . Przez długi okres czasu był w top 5 kor servera ale tyle co on wydał na tą grę nikt z tu obecnych nie zapłaci :). Filmik od ok 1.20
Jak będziesz płacił realną gotówką za premium to czemu nie, jeśli jednak nie, to nie będzie stać cię na apexa, a bez tego zapomnij o housingu, już nie piszę o podatkach XD.
Gówno prawda.
Luqe302 Nie rozumiem co oznacza jako taki poziom . Sporo się zmieniło na nowym servie najważniejsze że nie ma tyle labor potów jak za czasów kiedy AA starował i grałem . Wtedy bez konta z 4 postaciami pod labor nie było sensu zaczynać . Obecnie się to troszkę zmieniło ale należy pamiętać że rng na gear dalej został więc przypuszczam że gracze z topki spokojnie ze 2klocki włożą na start . Jeśli przetrwasz pierwsze miesiące i nie odrzuci cię to że wpadnie w ciebie i 10 twoich znajomych casuali jeden typ po czym zabije wszystkich na hita , to z czasem wyrównacie poziom gearu na tyle że będzie można się fajnie w tej produkcji bawić . Problem się ponownie pojawi , a na pewno to się stanie przypuszczam że w ciągu 4-6 miesięcy gdy otworzą pełnego cashopa . Dla osób co nie wiedzą jak AA w pvp wygląda polecam filmiki na tubie KoonKoona jak dla mnie do tej pory jeden z najlepszych graczy w tą produkcje . Stary filmik , troche pajacuje , ale obrazuje mniej więcej jak wygląda w AA p2w . Przez długi okres czasu był w top 5 kor servera ale tyle co on wydał na tą grę nikt z tu obecnych nie zapłaci :). Filmik od ok 1.20
Zapomniałeś dodać, że najlepszy bo płaci.
A tak ogólnie to dobre pytanie. "Czy casualowy gracz ma szansę zaistnienia w ArcheAge?"
Odpowiedź: Nie, a już na pewno nie na PvP.
To nie tak...
Nie chodzi o to ile dostaniesz i czy grajac 10h dziennie bedziesz kimś
Chodzi o to ze czesc contentu to content PvP jak np castle siege gdzie gildie nie klepia ile chca a musza rejestrować swoich graczy
I nie majac gearu ciezko byc w 1szym skladzie
Ale nie powiem... po za CS i najtrudniejszymi rajdami mozesz doslownie wszystko
Ja grajac 2-3h dziennie czasami 2dni przerwy bo praca dziewczyna itp moglem sobie pozwolic na posiadanie osiedla ;p chodzenie na krakeny czy posiadanie wlasnych statków itp
Serio znajdziesz fajna gildie to nawet nie bedziesz widzial ze czegos ci brakuje
Ja mialem z czerwonymi ally i pamietam jak fajnie bylo w lesie dostawać baty od typa ktory mial 2k GSu wiecej ;p
A tu nagle wpada red i zaczyna go bic albo ziomek pirat mieszkajacy obok mojego osiedla
PONYFACE lofciam go ^^
PS za $$ nie kupiłem w tej grze nic po 1szym miesiacu mialem apexa z craftingu i paczek a potem juz szlo z farmy sunpointów i biblioteki
tyle ze na premke zarabiasz w 1-2 dni...wiec ukryty nie pisz , ze trzeba wydawac kase na premke bo poprostu nie trzeba..do tego na samym poczatku premke to 50g...ktore zrobisz na samych questach do max lvla bez wiekszego problemu czy tez z dropu nie wspominajac o paczkach , ktore przewiedziesz 2-3 razy i masz na apexa. Pamietam jak apex w pierwsze dni stal po 25g ...pozniej 50 - 100 i nagle skoczyl do 800 co bylo chorom cena.
@Bladek @cesarztwoj jak nie jak tak, on pisał o 2-3h gry sry ale zanim on w ten sposób zarobi na 2x apex to mu się zejdzie a jak wiadomo cena i tak będzie rosła, więc tak jeśli zamierza grać 2-3h i chce bawić się w housing powinien kupić patrona, napisze z dużej żebyś załapał ON GRA BARDZO MAŁO 2-3H, pokaż mi że w 6h zarobi na apexa i to jeszcze na starcie, no chyba, że piszesz takie brednie bo tylko przeczytałeś, że nie da się zarobić na apexa, a reszte sobie darowałeś
Up jak ty się wyrabiałeś ja obrabiałem farmy 2 razy dziennie na co traciłem sporo czasu do tego paczki, wojny, rajdy, farmienie tokenów + jeszcze sporo więcej i zawsze musiałem z czegoś zrezygnować bo te 2 -3h to stanowczo za mało, a grałem codziennie bo szkoda było marnowania labor pointsów, aha i jeszcze kopanie skalek na amerykancu 2x dziennie
Ja raczej nie równał bym dobrej zabawy ze zbieraniem na patrona, znam różnicę bo 1 kupiłem za $ i tak wtedy się bawiłem, na 2 i 3 ciułałem i nie miało to nic wspólnego z zabawą
Nie należy też zapominać o zobowiązaniach wobec gildii na które też zużywa się trochę czasu i golda, dodatkowo jak gra tak mało to zgranie się z mianiakami którzy porobią już daily, lub dungi może być trudne, a wiadomo jak wygląda granie samemu.
ps. moi znajomi pływali łowić to na samo łowienie schodziło im sie ponad 2h
EDIT:
Pobieram zrobię test specjalnie przez tydzień będę w toto grał 3h i zobaczymy jak daleko będe w drodze po patrona