Poproszę screen z HD Tune z zakładki Health.
Wykonaj testy programem OCCT i wrzuć screeny powstałę po jego zakończeniu, testy CPU, GPU i APU po godzinie każdy. Zainstaluj nowy sterownik graficzny, po uwczesnym odinstalowaniu starego. Wrzuć pliki z minidump. Furmarka możesz nie robić, bo OCCT potrafi obciążać grafikę, aczkolwiek możesz dla pewności włączyć na godzinę i zobaczyć czy się zawiesi komp i jakie będą wtedy temperatury.
Temperatury mierz programem HW_Monitor, a nie SpeedFanem i nie Everestem.
Tu już o tym wszystkim pisałem http://mmorpg.org.pl/forum/topic/70327-czyzby-grafika-mi-umierala/
Jeśli zasilacz umiera, to żeby się o tym przekonac, należy dokonac pomiarów napięcia, ale o tym później jak już wykonasz to co powinieneś wykonać.
Jeśli masz możliwość przełożenia karty graficznej do innego komputera, albo do swojego kompa włożenie innej karty, to jest to najlepszy sposób, aby sprawdzić czy jest wadliwa. To samo tyczy się innych podzespołów, np. zasilacza.
Po złożeniu kompa sprawdź (ręką/oczami) czy wszystkie wiatraki się kręcą. W zasilaczu też jest wentylator i też należy go czyścić z kurzu.
Ogólnie to jeszcze mi tak na myśl przyszło, że gdyby komp miał się dymić to powinien zacząć piszczeć. Przecież w BIOS są zabezpieczenia przeciw wysokiej temperaturze domyślnie uruchomione.
Niektóre nie piszczą. Niektóre tylko dymią i wydzielają charakterystyczny zapach na znak, że coś jest nie tak ![:D]()