Czy możecie mnie namówić ? Proszę

Witam.

Miałem już dwa podejścia do Aiona . Niestety grałem max do 20 lvl'a . Trudno mi uzasadnić czemu . Gra niby mi się znudziła ale nadal ciekawi . Czy mógłby mnie ktoś namówić do tego tytułu ? Na rynku gier MMO ( na chwilę obecną ) nie ma nic dla mnie . A chciałbym właśnie spożytkować trochę wolnego czasu na jakąś gierkę tego typu . Tak po prostu nawet w kilku słowach zareklamujcie mi Aiona .

Ja proponuje znalezc kogos do grania. Czesto tak jest ze samemu jak grasz to sie nudzi. Moze to jest jakis sposob.

Właśnie z tym też nie ma problemu :) Problem czy Aion to dobry wybór . Chodzi mi głównie o to czy warto zaczynać ...czy da się coś jeszcze osiągnąć . W końcu gra nie jest pierwszej świeżości .

https://www.youtube.com/watch?v=_1lunknhA6s

Może dzięki temu zagrasz ;)

A tutaj z Siege:

https://www.youtube.com/watch?v=RtKW-RO5dqI

Niektóre serwery Aiona, jak np. polski Barus mają dopiero rok, więc jeszcze można coś osiągnać. Zresztą teraz miejsce w topce ma się za aktywność na siege. Poza tym niestety nie ma obecnie na rynku niczego ciekawszego i darmowego :/ Dynamiczne pvp, wymagające instancje, na których bez ogarniętych i dobrze ubranych ludzi spotka Cie tylko śmierć, to wszystko znajdziesz w Aionie na endgame.

Ponieważ medal ma zawsze dwie strony, to tak żeby zniechęcić to rzecz, która mnie najbardziej ostatnio wkurza w Aionie to cheaterzy :/ Pojawił się w necie pewien programik, z którego dużo osób korzysta i niestety gf nic z tym nie robi, a jak już kogoś banuje, to za używanie wtfasta -.- Pal diabli z botami, które są w każdej grze, ale wykrywanie z hide'a przez postacie które nie powinny tego umieć albo skille bez animacji, to jest coś wkurzającego :/

@up

Niestety popieram. Ostatnio cheatów pojawiło się sporo. Głównie denerwujący jest noanimation, gdzie potrafią Cię w moment ubić. Było to już wcześniej, ale ludzie bardziej się z tym kryli i nieliczni mieli do tego dostęp. Jeżeli chodzi o boty to na Barusie zawsze było ich mniej, a po stronie Asmo dużo mniej.

Mnie natomiast denerwuje sytuacja w której ludzie się "podkładają" na siegach. Chyba nawet któraś gildia po stronie Asmo dostała bana za to? Dokładnie nie wiem co tam było, o uszy mi się na TSie jedynie obiło :)

Witaj

Powiem tak jeśli wypowiadasz się tak "Miałem już dwa podejścia do Aiona . Niestety grałem max do 20 lvl'a . Trudno mi uzasadnić czemu . Gra niby mi się znudziła ale nadal ciekawi ." to śmiało mogę powiedzieć ze znowu dobijesz do któregoś z lvl i przestaniesz grać dlatego jeśli mam cie do czegoś namówić to do tego byś nie grał w Aiona lepiej znajdź sobie jakąś inną grę która cie zaciekawi niż byś borykał się ponownie z tytułem.

A druga sprawa ogólnie nie rozumiem twojego toku myślenia to nie powinno być tak ze ktoś cie powinien namówić bo każdy ma inny gust wiec jemu się może podobać a tobie nie. A widząc ze 2 razy próbowałeś to lepiej będzie jak postąpisz tak jak ci w/w

Polski Aion wystartował własnie jakoś nie dawno więc można powiedzieć że to świeża gra. wystarczy kogoś znaleść ale nie jedną osobe tylko grupke :D .

@up

Nie wiem czy tak niedawno :-D

Będzie juz niecały rok, bo z tego co pamietam to chyba otworzyli sierpień jakoś.

Ale patcha 4,5 mamy od niedawna, wiec może to na plus :-)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Crimsontear po prostu pomyślałem , że właśnie za mało pograłem w Aiona . Właśnie nie wiem jak to jest na wyższych lvlach . Może wtedy zaczyna się lepsza , ciekawsza rozgrywka ?

@upNie wiem czy tak niedawno :-DBędzie juz niecały rok, bo z tego co pamietam to chyba otworzyli sierpień jakoś.Ale patcha 4,5 mamy od niedawna, wiec może to na plus :-)Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

W sierpniu 2013 wszedł patch 4.0, polski serwer już działał wtedy parę miesięcy :)

W sierpniu 2013 wszedł patch 4.0, polski serwer już działał wtedy parę miesięcy

Guzik prawda, serwer wystartował ostatniego dnia lipca, albo 01.08, nie pamiętam dokładnie, a 4.0 zostało wprowadzone na serwery 29.08.2013.

Oczywiscie , ze mozesz osiagnac...ale wbij 65 lvl:) serevr tylko Barus bo jest najmlodszy i jest pelno polakow , ktorzy ci wytlumacza - polecam strone asmo gra tam ozonek , ja i sporo odoswiadczonych graczy :) Gold pack tez jest taszny niz u ELY. Wkrotce wychodzi nowy update , ktory mocno odswiezy Aiona :) Jesli dotrwasz do 45-50 lvla uwierz zostaniesz w grze :) Nie sluchaj tych wyzej bo maja z AIonem tyle wspolnego co ty albo troche wiecej wiedzac o grze tyle co nic. Wbijaj smialo na Barusa do Asmo. Tylko nie graj na poczatek ASSASINEM/TEMPKIEM - bo sie zrazisz do gry :)

Aion jest tak zrobiony bys po pewnym czasie i ty dogonil topowych graczy (grajac aktywnie) :)-+ trzeba nastawiac sie na to , ze w Aionie nie osiagniesz endgamoewych itemow po 1-2 miesiacach :)

Miałem dokładnie tak samo . Grając samemu gra jest strasznie monotonna, te wszystkie nudne questy i.t.p. ... po prostu nudy . Ale gdy kilku moich kolegów wystartowało w tą grę , razem ze mną , od razu zachciało mi się grać :) Gadamy sobie na skype i razem wykonujemu questy , a nawet gdy akurat ich nie ma , mam motywacje do expienia : wyprzedzić kumpli :D Gra sprawia znacznie więcej frajdy gdy gra się ze znajomymi .

Właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem . Dzięki :) . Mam motywację . Mogę zaczynać. Templar i assasyn nie . To jaka klasa na początek? Tak przy okazji zapytam bo po co mam zakładać nowy temat

Właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem . Dzięki . Mam motywację . Mogę zaczynać. Templar i assasyn nie . To jaka klasa na początek? Tak przy okazji zapytam bo po co mam zakładać nowy temat

sorc/sm/ranger(do 45 albo 35 nie pamietam jest srednio pozniej to maszynka do expa)/gunner/bard/ CLER(o ile lubisz helowac chociaz dps ma porownywalny jak sorc ( jesli zmieni sie stigmy) Wazna zasada znajdz legion by wytlumaczyli ci jakie stigmy zkadac bez nich gra sie ciezko:)

Przydałby mi się właśnie jakiś przewodnik po Aionie. Nie chce marnować czasu . Czy warto męczyć crafting ? Czy warto robić wszystkie questy ? Czy byle więcej expa byle zrobić max lv?

Odnośnie questów, wystarczy poszukać.

W pierwszej kolejności robisz żółte (kampania) na równi z ciemno niebieskimi. Jeżeli te już zrobisz to zabierasz się za resztę, czyli zwykłe niebieskie na Twój lvl.

Craft sobie ogarniesz jak już będziesz troszkę obeznany w Aionie, nie musisz się w to bawić od samego początku. Chyba, że lubisz. To poszukaj sobie jakichś guide na necie.

Przydałby mi się właśnie jakiś przewodnik po Aionie. Nie chce marnować czasu . Czy warto męczyć crafting ? Czy warto robić wszystkie questy ? Czy byle więcej expa byle zrobić max lv?

i tak nie bedzie cie stac przed 65 na zrobienie mastera czy experta wiec mija sie to z celem.

Pytanie bonusowe. Jak długo pobiera wam się gra ?