Mam pytanie. Chciałbym się zapytać czy warto zacząc grać czy raczej sobie podarować ze względu na "weteranów" tej gry?
Czy opłaca się grać w wowa?
Jako ze wyszedl nowy dodatek wszyscy i tak zaczyanaj z tego samego poziomu ( trzeba sie gearowac od 0 nmie wazne czy poczatkujacy czy weteran ) . Wiec jak najbardziej sie oplaca.
Ok.Czyli mogę zacząć dzięki za odpowiedź:)
Z wowem jest tak iż nawet jeżeli teraz zaczniesz, to i tak możesz mieć szansę aby kiedyś tam dołączyć do pro raidujacych/pvp gildii. Tutaj wystarczy robić to co się lubi czy to pve czy pvp sumiennie. Nawet najlepsze gildie pve ogłaszają nabory do raid party o ile spełniasz ich wymagania. Często wymagają prócz ilvlu też odpowiedniej klasy bo mają taktyki optymalnie dopasowane pod taką klasę na rajdzie.
Nie chciałem zaśmiecać forum następnym tematem to zapytam się tutaj. Czy jest możliwość przetransferowania postaci na inny serwer? bo dopiero po 15 dniach zauważyłem że jestem na innym serwerze niż na tym którym chcę być... a nowej postaci nie chce mi się za bardzo robić, boję się że nie wyrobie się z lvl capem i nie kupię sobie abonamentu za golda.
@Sarathi niestety ale taka opcja dostępna jest tylko za euro, no chyba że wybrałeś jakiś umierający realm do blizzard od czasu do czasu daje free zmiane z takich realmów
@Madirius Wybrałem jakiś serwer dla nowych graczy (nie pamiętam nazwy). Jak już zauważyłem to już straciłem wszystkie chęci w granie...
I tak w mieisac nowy gracz ma bardzooo ale to bardzo male szanse na wyfarmienie golda na abnament ( no chyba ze grasz po 12h dziennie ).
Niekoniecznie, ja teraz zacząłem grę w wowa i w niecałe 2 tyg bez nolifienia nazbierałem na abonament i już prawie na drugi, a tylko zbieram ziółka jak obok jakichś przebiegam, a są dużo lepsze sposoby na golda.
To może zrobię tego death knighta i jakoś to przeboleje że utraciłem tamtą postać, ale jakoś nie widzę żebym wbił 100 lvl plus zdobył golda na abonament...
Mam pytanie. Chciałbym się zapytać czy warto zacząc grać czy raczej sobie podarować ze względu na "weteranów" tej gry?
Jak lubisz PvE to tak, tylko nie burning legion
dla nie znajacych angielskiego:
-> Defias Brothehood (A/H) * okolo 4 gildie polskie na strone.
dla znajacych
-> Defias Brotherhood (A/H)
-> Ravencrest (A)
-> Silvermoon (A)
-> Kazzak (H)
-> Twisting Nether (H)
Czemu niby granie na Burning Legionie, szczególnie patrząc na aspekt PvE jest złe?
Serio, prawie same polskie gildie. Duży wybór.
A, no tak, hurr durr trade chat jest zły, więc automatycznie wszystkie gildie są złe ( ͡º ͜ʖ͡º).
@Quaku Czemu niby granie na Burning Legionie, szczególnie patrząc na aspekt PvE jest złe? Serio, prawie same polskie gildie. Duży wybór. A, no tak, hurr durr trade chat jest zły, więc automatycznie wszystkie gildie są złe ( ͡º ͜ʖ͡º).
bo cebularnia?,
bo ally ded?,
bo ekonomia z d*py?,
bo brak pvp/?
Ja właśnie chciałem grać na defias brotherhood ale pech/głupota chciała żebym grał na innym serwerze ^^
Z tym zbieraniem na abonament przez nowych graczy to bardzo wątpię by komuś na roślinkach się udało. Jedna roślinka(z Legionu do którego nowemu zejdzie sporo czasu by wbić-wymagany 98+lvl) kosztuje 7g, abonament ~70k, powodzenia(już chyba lepiej na skałkach lub skórach zbierać-co i tak niewiele zmieni). Sam zacząłem niedawno grać i patrząc na siebie (i kilku znajomych) mogę śmiało powiedzieć iż nowy nie ma szans by w ciągu pierwszego miesiąca uzbierać tyle złota(chyba, że będzie siedział całymi dniami i zbierał co tylko się da-wątpię jednak by komuś się chciało/by ktoś miał tyle czasu/by dało się z tego czerpać przyjemność). To tak do informacji dla chcących zagrać. Polecam mimo wszystko nastawić się na dodatkowy zakup miesiąca abonamentu(zawsze można też zaprosić znajomego, expić razem-mamy 3x większy exp wtedy, złożyć się na jeden abonament-obie osoby dostaną po miesiącu jeśli zrekrutowany kupi te 30dni)
Pomijając jednak kwestię abonamentu i zbierania na niego to w wowa jak najbardziej warto zagrać, zwłaszcza jeśli wcześniej nie miało się kontaktu z tym tytułem. Sprawdziłem zdecydowaną większość znanych i wysoko ocenianych mmo jednak to wow(którego chciałem odrzucić na starcie, ale znajomi przekonali bym dał tej grze szansę), wciągnął mnie już na ponad miesiąc(co jest niezłym wynikiem patrząc na to, że ostatnio na niczym nie potrafiłem siedzieć dłużej jak 3-4dni). Co do weteranów to (jak już ktoś pisał) i tak muszą zdobywać sety na nowo, każdy ma więc szansę coś zdziałać.
To chyba tyle z mojej strony.
Niekoniecznie, ja teraz zacząłem grę w wowa i w niecałe 2 tyg bez nolifienia nazbierałem na abonament i już prawie na drugi, a tylko zbieram ziółka jak obok jakichś przebiegam, a są dużo lepsze sposoby na golda.
Wybacz ale w taka bajke w zyciu nie uwierze ze bez nerdzenia jestes w stanie uzbierac na jeden aboanment ( w 2 tygodnie ) .Nie oszukumy sie 70k na zbieraniu kwaitwko podczas lvlowalnia chyab kpisz... Wraz z legionem gram sobie po 3-4h dziennie ze znajoma ktora ma mining + blacsmithing > zaminony niedawno na herbalism ( nie omija zadnej skalki ani kwiatka po drodze podczas levelowania ) i wyrobila 15k w 2 tygodnie (80 lvl )... Wiec bajki ze ty dorobiles 70k na samych kwiatakch i to w 14 dni "sredniego grania " to wiesz gdzie mozesz razem z ksiazeczka ze smokami wlozyc.
ps. a jak juz sie tak chwalisz to podaj armory zaraz mozezmy ozabczyc ile tam masz "herbalizmu"
No nie wiem, wbijając od 100 do 110 na samych questach i eksplorowaniu świata(skrzyneczki, elitki, poboczne questy itp) zarobiłem prawie 30k golda. Natomiast kumpel z miningiem oraz skinningiem opychając wszystko na ah niektóre matsy warte nawet 30g za sztukę zarobił lekko na token. Dodam jeszcze, że było to jakieś 2 tygodnie po premierze. Jeśli ktoś chce zacząć z myślą, żeby jak najszybciej zarobić na token to aktualnie jest to najlepszy moment czyli początek nowego dodatku. Ceny są spore jak np eliksirów z alchemii które potrafią sięgać kwoty powyżej 3,5k za sztukę. Da radę jeśli się kupi bchest + legion i skorzysta z boostu pobiega za roslinkami/skalkami ale sporo się przez to traci, zdecydowanie lepiej wbić lvl probić questy na pierwszej postaci i dokupić te 2 miesiąc niż się męczyć zbierając na token.
Za 30g nie wiem co musiałeś za materiały sprzedawać Co do eliksirów za 3.5k to fakt, są takie, od bodajże 700lvl Alchemii, odpada dla nowych. Racja co do skrzyneczek w Legionie z których troszkę golda potrafi polecieć, to jednak jednorazowa akcja i nie uzbierasz 70k tak. Zrobię inaczej, poniżej screen z miesiąca gry nowego gracza, oceńcie sami.
Grane od 1 do 103lvl. Prawie 20k złota uzbierane, ale sporo z tego trzeba było przeznaczyć na latanie. Fakt, od Dreanoru leci tego więcej, ale i tak ciężko dla nowych.
Myślę, że tyle wystarczy bo z tematu "czy warto" robi się "czy da się".
Wybacz ale w taka bajke w zyciu nie uwierze ze bez nerdzenia jestes w stanie uzbierac na jeden aboanment ( w 2 tygodnie ) .Nie oszukumy sie 70k na zbieraniu kwaitwko podczas lvlowalnia chyab kpisz... Wraz z legionem gram sobie po 3-4h dziennie ze znajoma ktora ma mining + blacsmithing > zaminony niedawno na herbalism ( nie omija zadnej skalki ani kwiatka po drodze podczas levelowania ) i wyrobila 15k w 2 tygodnie (80 lvl )... Wiec bajki ze ty dorobiles 70k na samych kwiatakch i to w 14 dni "sredniego grania " to wiesz gdzie mozesz razem z ksiazeczka ze smokami wlozyc. ps. a jak juz sie tak chwalisz to podaj armory zaraz mozezmy ozabczyc ile tam masz "herbalizmu"
Zdecydowałem się na grę, kupiłem legion + podstawkę, dostałem boosta na 100, pierwszą postać trochę lipnie od razu boostować, ale wbiłem tego boosta i zacząłem od setnego lvla. Zacząłem questy na Broken Isles za które wpada naprawdę sporo golda + później zioła, gdy konkretne zioła schodzą po 60g od sztuki, a najzwyklejsze potki schodziły po 80g kasa leci jak głupia. A swoje wywody i teorie sam możesz włożyć do tych książeczek.
Podaj nam nick lub jakieś screeny Pisać tak każdy może. Nie wiem czy 14g to dużo(tyle dostaje się średnio za questa w Broken Isles), zioła idą po 6-8g, najzwyklejsze potki po 24g (dane z weekendu gdzie zapotrzebowanie powinno wzrosnąć). Nie trzyma się kupy to co piszesz(zioła po 60g/szt? gdzie potki robione z 4ch sztuk tego za 80g?) brakuje też dowodów. Jeśli tak faktycznie sprzedajesz to pochwal się nie tylko słowami
Prawda jest też taka, że te ceny szybko spadną, więc osoby do których skierowany jest ten temat niestety bez zakupu abonamentu(za realne pieniądze) nie pograją.