Cześć, post może być dość chaotyczny, bo pisany na szybko przed spaniem.
Sprawa dotyczy botów, co to bot? W skrócie programik, który "gra za nas", np. odpala całe combo LeBlanc (czy innego bohatera) za nas i zwykle bezbłędnie (zależy od skryptów). Można je bardzo łatwo konfigurować (aby były niesamowicie skuteczne albo tak aby było mniej podejrzanie). Po więcej info odsyłam do google.
Otóż miałem to gdzieś, wiedziałem że takie programy istnieją, ale jakoś nie widziałem by ktoś ich zbyt często używał (ot raz czy dwa ktoś go używał jako Nid). W tym tygodniu jednak na takie osoby trafiłem już jakieś 3-4 razy! 2 razy była to LeBlanc, która definitywnie musiała grać na bocie. Skąd to wiadomo? To po prostu widać i można się domyślić. Oprócz tego Jax i prawdopodobnie Volibear. Czy spotkaliście się też z czymś takim? Mnie się grać się odechciewa jak się coś takiego widzę. Pytanie brzmi czy da się to jakoś zablokować? Czy Riot pracuje nad czymś takim? Nie ma nawet opcji raportowania tego, czyli Riot albo sprawę bagatelizuje albo ukrywa. Do pozbycia się większości tych programików wystarczyłby najprostszy antycheat, który sprawdzałby co jest odpalone i tym podobne.