Czy Riot ma zamiar robić coś z botami?

Dziwne że nikt nie wspomniał o bocie na aramy dzięki któremu ludzie nabijają 30lvl a potem sprzedają go na ebay'u czy innych stronach. Już nawet sam kilka rady widziałem jak ktoś sprzedawał 30lvl z 30k ip, bez żadnych postaci kupionych, no może kilka na arama. Co do BoL'a to powód dzięki któremu przestałem grać. A kłotnia czy to bot czy nie bez sensu, jest pól auto. Mój kumpel sam testował za tam 3 dolary czy ileś funkcje i z tego co opowiadał to spokojnie można wbijać dywizje, a co jeżeli ktoś sobie takiego bota ustawi na turniej 1vs1 np. Zedem? Najgorsze jest to że może mieć to każdy a Riot może naskoczyć. I nie mówcie mi że pro gracz ma lepsze umiejętności, bo to nieprawda, bot reaguje w mniej niż sekundę więc jak ktoś Ci wyskoczy z krzaków lub zflashuje przez sciane to już jest trupem.

Tak czy inaczej trzeba zacząć masowo zgłaszać że takie gówno istnieje do riotu porobić parę tematów u nich na forum i tyle prędzej czy później zostanie to usunięte a lol zabezpieczony przed podobnym szajsem.

Już dawno ludzie zgłaszali do supportu ale Riot w tej sprawie milczy, i wątpie żeby mogli to zablokować bo BoL działa na pliakch z gry i nie wysyła żadnych pakietów na serwery lola.
Podsumowując- LoL to coraz większe gówno.

Heh. Ta gra schodzi na psy, najgorsze jest to, że RIOT ma to gdzieś.

Dla niedowiarków filmik

http://www.youtube.com/watch?v=aACKwflcmas

Powiedzcie teraz, że ogarnięty gracz wyminąlby co do milimetra wszystkie skille. Przykładowo akcja z dobiciem Lee-Sina i Cho'Gatha. Takie plejsy to w diamencie. Pozdro

PS. Dota 2 ro***bie te pozostałości gry na kawałki w niedługim czasie.

@Woytas
A co za problem dodgować skille? Grałem od bety i wystarczy się skupić na grze...
Logicznym jest, że pierwsze co zrobi Lee jest rzucenie skill shota i to samo z chogathem, żeby uciszyć vayne, żeby przestała skakać.

Widzę straszny ból d*py ludzi, którzy dostali sie do bronze V i płaczą, bo "boty" grają lepiej od nich...

Wiesz jak działają zwykle takie "boty"? Logujesz się, pograsz troszkę na bocie, kupisz RP i już ktoś ma namiary na Twoje konto bankowe. Ew następnego dnia już się nie logujesz, ponieważ mam zmienione hasło i maila.

Nie potrzebnie podawaliście nazwę tego bota, teraz ilość ludzi go używających prawdopodobnie wzrośnie...

BoL to JEST bot (nawet sama nazwa nam to mówi) ponieważ wykonuje za gracza pewne akcje takie jak targetowanie przeciwnika, czy stawianie wardów w idealnie dobrej pozycji. I nie mówcie, że dobry gracz potrafi pokonać bota, bo to nie prawda.

Gram od oficjalnego wyjscia i ani razu nie spotkałem jak to mówicie "bota". JEdyne boty o jakich słyszałem to te do nabijania 30lvla na customach(btw ma ktos namiar na takiego?).

Ale ligi wooden 5 wiedzą lepiej.

Do tego jesli myslisz ze ludzie z diamentu potrafia grac to mam dla ciebie jedno: "hahahahahhahahahahahhahahha" na diamencie trafiaja sie takie nooby jak wszedzie, bo duza czesc kont byla eloboostowana. Diament 5 to najgorsze gowno jakie mozesz spotkac.

A no i "stawianie wardów w idealnie dobrej pozycji." - leże na podłodze przez ciebie, żartownisiu

Widziałem na czym polega BoL na youtubie i powiem wam tak. To jest jak pomocnik dla poczatkujacych. Ale za zadnego bota bym tego nie uznal...

Ludzie ktorzy potrafia w ta gre grac, znaja to wszystko na pamiec.

Hurr Durr pokonała mnie lb, BOT REPORT x9 PLS. Ilość beki w tym temacie przekracza dopuszczalne normy xDDD. Polecam obejrzeć filmiki topowych graczy chociażby ową Katariną (np. scarra). Też mają boty?
Oczywiście, kartony zawsze i wszędzie wywęszą spiski (w końcu jak ktoś może grać dobrze?! a nawet lepiej ode mnie?!?!?! NIEDOPUSZCZALNE)
Tak widzę ten temat. Płacz o to, że ktoś był lepszy i doszukiwanie się teorii spiskowych.

@woytas

takie playsy wow much op wow taki cziter
A nie, to po prostu vayne, zwlaszcza, że gość jest w tej chwili w goldzie, a pozostali nie umieją się zebrać + vayne 9/1. No jak ona to zrobiła...

Czekam na hejt ze strony znawców

Jak ktoś jest odemnie po prostu lepszy, to nie mam problemu, ale potrafię odróżnić człowieka od bota. Nie jest normalne, żeby gracz na 5 meczy w każdym miał pente lub 4 penty w jednym meczu.

Pierdoly piszesz. Rozumiem ze twoj wyimaginowany BOT nie ma animacji skilli ? Skoro wszystkie skille uzywa w 1 sec. SMART BAD ASS z Ciebie , pogratulowac. LUX na smartcast'cie - moze o to ci chodzi ?

BOTY sa zalosne i latwe do przewidzenia.

Nie,nie. Riot nie potrafi zrobić trudniejszych botów(tych na customach), ale koleś myśli że ktoś zrobił doskonałego bota za darmo. No jasne geniuszu.

Wez wbij challengera (albo przynajmniej MMR na poziomie diamond 1-2)to pogadamy nubie, a jak narazie skoncz plakac. A jak tak ci przeszkadza to , to sam zacznij ich uzywac i skoncz te jęczenie. Choc pewnie ich znajdziesz, bo nie istnieją, popłaczesz jeszcze troche i mam wielką nadzieję że zrobisz panel sterowania-> uninstall league of legends

Lysy dobrze prawi. Jakim idiota trzeba byc zeby takie glupoty pisac, ze BOTy sa OP , sa lepsze od gracza xD. Smiech na sali

Gram zdecydowanie za dużo w lola i jestem pewien, że taki bot gra dużo gorzej od człowieka.(chociaż zawsze się zastanawiałem jak Ci ludzie robią LB takie combo :P). Co do filmiku z Vayne "she's fat like a pig", bardziej przeciwnik popełnia więcej błędów niż ona używa swojego skilla, no i raczej jakiś farcik, bo po jednej 20 sec. akcji nie można ocenić czy to skill.

Nigdy się jakoś w sumie z botem nie spotkałem, wg mnie ten twój "bot" to pewnie jakiś ziomuś co ogarnia. I tyle a nawet jeśli to boty na pewno będą o wiele słabsze niż ludzie.

kupiłem VIP tego bota, zainstaluje na 2 kompie na chacie i przetestuje na jakimś koncie z 18 lvl które gdzieś tam się wala, w sobotę dam znać jak to działa, bo nie chce mi się wierzyć w te wszystkie rewelacje

Jak tak czytam to ci co uwazaja ze ten bot to taki boski niepokonany program potrafi poprostu przewidziec wszystkie ruchy co jest praktycznie niemozliwe bo bot to cos takiego co tworzysz zapis i on sie inaczej nie zachowa,bo zaden bot nie jest wstanie myslec jak czlowiek.

Ehh, ten bot bardzo wspomaga grę.

- Automatyczne używanie umiejętności (trzymasz spację i leci full kombo )

- Automatyczne stawianie wardów (przydatne dla newbie)

- Automatyczne smite'owanie Barona, Drake'a

- Pokazuje tor lutu niektórych pocisków (np dzida nidale)

- Automatycznie dobija creepy

Dla mnie to aż nazbyt ingeruje w rozgrywkę, aby było legalne

@Iean

Auto wall Yasuo, auto odwracanie przodem to Tryndy jak te używa spowolnienia lub auto odwracanie tyłem do Cassio jak ta ultuje.

Co do problemów z niezabiciem to wynika zapewne z niezaktualizowanej bazy info o przedmiotach i skillach.

Wszystko też zależy od tego jak bardzo dopracowany jest skrypt. Te darmowe na 100% nie mają startu do tych, które dostają płacący użytkownicy.

@Samuraj13

Z mojej strony nie ma żadnego bólu tyłka. Nie gram rankedów, bo gram dla funu. Dostałem nie raz w tyłek na linii i ostro przegrałem. W grze da się rozpoznać czy ktoś gra na bocie czy po prostu jest dobry. Pewności 100% nie masz, ale można zwykle takie coś rozróżnić.

@arteas

Płatny program miałby oszukiwać graczy? Nawet nie mówię tu o BoLu, ale są inne też płatne. Oni więcej zarobią na vip abonamencie do takich programów czy ich sprzedaży niż na kradzieży kont.

@Gothur

Dlatego ja nie chciałem nic podawać tylko pisałem ogólnikami. Niestety, ale nawet najlepsi gracze nie potrafią w 0,1s namierzyć gościa i odpalić umiejętności.

@LysyZBrazzers

Te do wbijania lvl są płatne raczej.

Zobaczyłeś kilka darmowych funkcji BoLa i już twierdzisz, że to nic nie warte? Nawet do darmowego są skrypty działające na 3 zasadach:

- automatycznie (np. auto odwracanie się przodem do tryndy gdy ten wali slowa)

- przytrzymaj aby działał (trzymasz np. spacje i gdy program obczai, że dane warunki są spełnione to robi to co ma zrobić)

- włącz/wyłącz (np. auto ks)

Do tego są funkcje płatne (dla VIP userów) no i masa innych botów.

"Nie,nie. Riot nie potrafi zrobić trudniejszych botów(tych na customach), ale koleś myśli że ktoś zrobił doskonałego bota za darmo. No jasne geniuszu."

Też tematu nie czytałeś i nie wiesz o co chodzi. Za darmo? Kto tu o czymś takim mówi? Te programy są płatne, tylko najprostsze funkcje i słabsze skrypty są za darmo... BTW jak nie istnieją skoro nawet w tym temacie ktoś podał nazwę jednego z łatwiejszych do znalezienia!?

@kahirus

Jak już pisałem: "Dostałem nie raz w tyłek na linii i ostro przegrałem." Jednak oczywiście fanbojstwo LoLa (cudowna gra, jak mogą być do niej cheaty) wychodzi z ciebie dość ostro. Czy ja mówię, że każdy dobrze grający gracz ma bota? NIE. Czy ja twierdzę, że jak przegrywam to ktoś ma bota? NIE. Ja twierdzę, że to w grze jest i jest to używane. Ktoś nawet podał nazwę, sprawdzić możesz sam. No ale lepiej wyprzeć się prawdy, odwrócić kota ogonem i twierdzić, że to bronzy płaczą. Bo tak jest prościej, tak? Bo nie trzeba przyznać, że w ukochanej grze da się oszukiwać a Riot ma to gdzieś?

@Pain

Kolejny który nie czytał tematu i myśli, że chodzi o bota do wbijania lvl (albo takiego jak jest zaimplementowany w LoLu dla trybu walki przeciw AI)

@MA1L0

Tu nie chodzi o zastąpienie człowieka przez AI. Tu chodzi o to, że bot wykonuje pewne czynności za nas, z automatu.

@77Swistak

Kolejny co nie czytał o co chodzi...

@FlashGordon

Zależy od skryptu i samego bota. BoL najdoskonalszym nie jest, ale jest najłatwiejszy do znalezienia. Oczywiście nawet skończony debil z botem nie zrobi penty, ale bot odwala bardzo wiele rzeczy za niego (auto odwracanie się, auto ks, auto farmienie, auto harras, auto targetowanie i combo, itd. itd. To są tylko darmowe funkcje, jak wyglądają więc płatne?)

@Hyberius

Kolejny raczej nie czytał o co chodzi.

@TOPIC

Proszę administrację o zamknięcie wątku. Wypowiada się tu za dużo osób, które: 1. Nie czytały tematu, nie wiedzą o co chodzi. 2. Kochają LoLa tak bardzo, że mimo podanej nazwy bota (!) nie wierzą w jego istnienie. 3. Mierzą innych swoją miarą i twierdzą, że to jakiś noob co płacze bo przegrał.

Względzie połączenie którejś z tych "kategorii". To co chciałem to się dowiedziałem, temat można zamknąć, bo po co prowadzić zbędną dyskusję. Ci co nie wierzyli i tak nie uwierzą. Jeśli ktoś ma mi coś w sprawie tematu jeszcze do powiedzenia (jakim to jestem noobem, bo myślę że są boty a nie, że ktoś ma pro skill itp.) to zapraszam na PW.

@kubas
Czemu zamykać wątek? Bo ktoś się z twoim zdaniem nie zgadza?
Btw. przeczytałem cały wątek i nie twierdzę, że bot nie istnieje, ale piszecie o nim co najmniej jakby komuś udało się stworzyć sztuczną inteligencję.

@TOPIC
Słuchajcie, bardzo prosta sprawa.
Niech jakis newbie złapie się za gitarę i niech spróbuję coś zagrać.
Następnie dajcie tą samą gitarę jakiemuś profesjonalnemu grajkowi, zagra wam wszystko i to ze zwinności Altaira.

Wszystko, powtarzam, WSZYTKO da się wyćwiczyć, czy to gra na gitarze, czy pieczenie ciasta czy granie w LoL'a.
Filmiki wrzucone wyżej udowadniają tylko prawdziwą tezę, że jak ktoś jest słabszy, to swojego oprawcę od razu wyzywa od BOT'ów.

Jeżeli dla was wycastowanie combo LB na smartcastach jest nie możliwe do wykonania w krótkim przedziale czasu, to ja was pozdrawiam i serdecznie współczuję.

Żeby nikt mi nie zarzucił, że jestem stronniczy.
W LoL'a jedynie pogrywam, a głownie gram w Dote 2.

Pozdrawiam.

@kubas

Będą mieli załóżmy 50k użytkowników którzy zainstalują bota i wtedy puff- każdemu zrobią przelew na 20k RP- przy czy kasa pójdzie na ich konto.

Beka xd chłop pewnie spadł z dywizji bo lb umiała robić dobre combo i od razu wszelkiej maści konspiracje, gram w lola od dawna, i osobiście w życiu czegoś takiego nie widziałem.

Ale cóż zapomniałem, że stało się to nieodłączną częścią comunity gier sieciowych, ktoś jest lepszy? gra na odpałach.