Czy Riot ma zamiar robić coś z botami?

Gram od oficjalnego wyjscia i ani razu nie spotkałem jak to mówicie "bota". JEdyne boty o jakich słyszałem to te do nabijania 30lvla na customach(btw ma ktos namiar na takiego?).Ale ligi wooden 5 wiedzą lepiej.Do tego jesli myslisz ze ludzie z diamentu potrafia grac to mam dla ciebie jedno: "hahahahahhahahahahahhahahha" na diamencie trafiaja sie takie nooby jak wszedzie, bo duza czesc kont byla eloboostowana. Diament 5 to najgorsze gowno jakie mozesz spotkac.A no i "stawianie wardów w idealnie dobrej pozycji." - leże na podłodze przez ciebie, żartownisiuWidziałem na czym polega BoL na youtubie i powiem wam tak. To jest jak pomocnik dla poczatkujacych. Ale za zadnego bota bym tego nie uznal...Ludzie ktorzy potrafia w ta gre grac, znaja to wszystko na pamiec.

Ta, nie uznał. Zagraj sobie na bocie do katy/cassio/ryza. Przestałem grać rankedy ponieważ właśnie czekam na to, aby ktoś coś zrobił z tymi "Czitami".

Jeśli ktoś pickuje na moim elo Katarine/Cassiopeie/Ryze'a to jestem niemal w 90% pewny, że gra na BoL'u. Zaczyna mnie to strasznie boleć. Gdy przebijałem się do diamentu taki osobnik rzadko się trafiał teraz jest ich miliard.

@UP

No jasne, klikasz spacje na katarince a ona wsadza całe combo w przeciwnika w 0.7sekundy po czym gdy zabije(a pisze Ci nad przeciwnikiem czy jesteś w stanie go zabić na kombo) przeskakuje do następnego przeciwnego championa i robi to samo co wyżej. Testowałem na botach. Działa, nawet zbyt dobrze działa. Martwi mnie to :/

Nikt to uważa się za osobę normalną(gra dla frajdy) nie będzie używał takiego "bota". Dwa, takie combo, o którym mówicie, wyprowadzi każdy gracz, który nie jest opóźniony w rozwoju, wychodzi z domu, ćwiczy refleks i spostrzegawczość. Niektórzy nie wiedzą chyba co to smartcasty...

@Samuraj13

Zamykać wątek bo to co chciałem wiedzieć już się dowiedziałem. Pytałem czy Riot coś z tym robi? Czy da się coś z tym robić. Czy ktoś miał podobne sytuacje/podejrzenia? Zleciała się gromada ludzi, która nawet nie przeczytała o co chodzi (myślą, że chodzi o bota który jak AI gra cały czas za nas) lub nie dopuszcza informacji o istnieniu czegoś takiego do siebie (mimo, że ktoś nieopatrznie podał nawet nazwę). Jako przykład niech będzie Shmirel i Bekaz. Temat nie dotyczy tego w co kto wierzy (czy bot jest czy go nie ma). Ja zadałem konkretne pytania. Dostałem odpowiedzi. Dalsze prowadzenie dyskusji do niczego nie doprowadzi.

Ja nie mówię, że ty nie wierzysz w jego istnienie, ale inni to co innego: "Nie,nie. Riot nie potrafi zrobić trudniejszych botów(tych na customach), ale koleś myśli że ktoś zrobił doskonałego bota za darmo. No jasne geniuszu."

To nie jest super sztuczna inteligencja, to żadna inteligencja nawet nie jest. To są skrypty. Jest po prostu zapisane, że ma sprawdzać takie warunki i robić to. To daje przewagę, bo namierzy przeciwnika szybciej niż ty. Odpali umiejętności szybciej, zawsze odpowiednio odwróci się do slowa tryndy, ulti cassio czy jeśli grasz yasuo to "zrobi" ścianę. Oczywiście będąc bardzo dobrym da się z czymś takim walczyć. Jednak ja gram dla funu, nie będę "ćwiczył" 20h żeby móc rywalizować z botem.

Tak jak piszesz zrobienie szybko combo na LB jest możliwe, nawet bez smart castów jak nią gram to potrafię to zrobić dość szybko. Tutaj chodzi o co innego.

Jeśli już o gitarze mowa to dobra niech tak zostanie. Przewidziałeś 2 możliwości: 1. newbie z gitarą 2. pro z gitarą. Jest 3. opcja. Programujemy robota, który dzięki usprawnieniom technicznym (lepsza szybkość, precyzja czy co tam sobie wymyślisz) i świetnemu oskryptowaniu gra od razu tak dobrze/lepiej niż ten profesjonalista. Albo zamiast robota gitarzystę zróbmy 4-rękiego robota perkusistę! itd. itd. Ile ćwiczyć by musiał muzyk żeby osiągnąć poziom takiego robota? BTW jest taki zespół, który składa się tylko z zaprogramowanych robotów. To tylko przy okazji wtrącenie.

@arteas

I program zostanie obsmarowany i zbojkotowany. Skoro działa już długi czas i jest aktualizowany to nic takiego się nie stało. Zyski w czystej gotówce 10 dolarów na miesiąc od użytkownika (lub więcej jak inny program) przy 50k użytkowników płacących przez 2 lata są lepsze niż 50k x 20k RP jednorazowo. Zresztą sądzisz, że Riot nie przewiduje takich sytuacji, że ktoś z kradzionej karty/konta paypal robi przelew? Zrobili by wtedy jak na steam, cofka zakupionych produktów, zwrot pieniędzy na konta paypal z których poszła kasa i blokada konta aż do wyjaśnienia sprawy. Takie rzeczy da się zgłosić, da się cofnąć.

@Shmirel

Nie gram rankedów, gram dla funu. Oczywiście nie spotkałeś to nie istnieje, ale podany tutaj przez kogoś program to zapewne zmaterializowany wytwór mojej wyobraźni.

Serio?

Full combo? Smart casty+ kwestia ogarnia postaci

Automatyczne stawianie wardów? toż to kpina chyba patrząc na samą mapę widać gdzie owe się przydadzą

Automatyczne smiteowanie? ogólnie ciężka sprawa ale da się ogarnąć

Pokazywanie toru lotu? chyba trzeba być ślepy żeby nie widzieć jak coś leci...

Automatyczne cs'y? Nauka last hitów to jest 30 lvl, ewentualnie parę rankedów

Ech, niektórzy to po prostu nie widzą co daje ten bot i pokazują swoją ignorancję mówiąc "co taki bot może zrobić jeżeli trenuje skilla kilka lat" otóż nawet. Jest kolosalna róznica między smartcastami a castami takiego bota, otóż bot robi to 3 razy szbciej i nie chybia. W challangerze było już wiele takich ludzi, wystaczy poczytać sobie reddita lub forum lola. Więc nie mówcie, że skill>bot.

@Maqes

No właśnie taki jest problem. Niektóre wypowiadające się osoby, nie wiedzące o czym się tutaj mówi. Uznające, że ktoś ma bul pupy i jest słaby. Mają taki pewien zakres myślowy poza który nie potrafią wyjść. Takie ograniczenie umysłowe. Zapewne ludzie tego samego typu stali za krucjatami (tak na Czechy jak i Ziemię Świętą itp.) czy palenie za nowe poglądy i teorie (względem astronomii czy innych).

@TOPIC

Prosiłem o zamknięcie tematu, więc postaram się już tu nie wypowiadać. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi to tak jak pisałem proszę na PW.

Gram w lola od samego poczatu z czasami przerwami i nigdy niezobaczylem zadnego bota, zeby ktos robil cos czego zrobic sie nie da.Wiec jak grac nie umiecie to nie grajcie i skonczcie gadac o botcie.Tak mysle ze takie cos jest kompletnie bez sensu gra ma sprawiac przyjemnosc a co jest fajnego w tym ze to samo gra za ciebie to juz lepiej poogladajcie se gre na yt.

To weź użyj sharingana i graj lepiej haha.

Tak naprawde poza auto-smitowaniem(jesli takie cos faktycznie dziala) nie ma nic wartego uwagi.

Nie chce mi sie wierzyc, ze nie spotkalem ani razu takiego "bota", mimo że grałem w w ligach od srebra do diamentu oraz na normalach.

Ale lepiej wierzyć randomowi z forum, który płacze o jakies bzdety, zamiast zaczac uzywac mozgu.

auto-wardowanie, ale op, licznik barona, to juz w ogole haxy

Chyba większość nie rozumie o co wgl chodzi z botem, co on daje etc... Pomijając, że mają w d*pie posty i po prostu wchodzą, żeby powyzywać, albo napisać po raz kolejny, że ktoś płacze, bo spadł.

Wbrew temu co piszecie bol to nie tylko skrypty odpalające perfekcyjnie skille. To właśnie także stawianie wardów, czy nawet czas respawnu konkretnych miejsc... Ba, pozwalają nawet zdjąć limit i oddalać jeszcze bardziej widok, przez co zyskujemy większe pole widzenia. Nazywajcie to jak chcecie, wyzywajcie twórce tematu od płaczków, ale prawda jest taka, że to jest najzwyczajniejsze w świecie ułatwienie. Fakt, nie da się tego wyliczyć, ale np nie każdy ma w głowie zegarek, żeby znać spawn każdego potworka w jungli. Program potrafi nawet sam pisać na chacie jak Ci ktoś z linii zejdzie, żebyś przypadkiem nie został zwyzywany jak tego nie zrobisz. Może puszczać pingi na barona, smoka jak tylko się zespawnuje. Ułatwia, pomaga... Czy daje przewagę to już zależy od osoby, która z niego korzysta.

Przestańcie proszę pisać, że to tylko płacz, bo nie o to chodziło w tym temacie. Jeżeli chodzi o samego bota, to nie Riot nie ma po co z tym walczyć, bo i tak nic nie traci. Sucha ranga nie czyni gracza. Nikt też specjalnie z jego powodu nie rezygnuje z gry - wszystko jest cacy, liczba graczy się zgadza.

Gram w lola od samego poczatu z czasami przerwami i nigdy niezobaczylem zadnego bota, zeby ktos robil cos czego zrobic sie nie da.Wiec jak grac nie umiecie to nie grajcie i skonczcie gadac o botcie.Tak mysle ze takie cos jest kompletnie bez sensu gra ma sprawiac przyjemnosc a co jest fajnego w tym ze to samo gra za ciebie to juz lepiej poogladajcie se gre na yt.

I następny ignoranta, jest całkiem prawdopodobne że grałeś z jakimś botem, przecież taki bot nie powie odrazu "Hej ludzie mam haxy na auto casting więc GG". Aha i ludzie którzy piszą że ludzie mają ból d*py bo nie mogą wyjść z brązu, jestem ciekaw co Wy byście zrobili gdyby np. macie mecz o awans do następnej ligi do złota czy tam do diamentu i w przeciwnym teamie trafił się taki bot ^^ Serio, poczytajcie czasami reddita lola, lub forum, chociaż forum mniej bo mogą usuwać takie tematy. Aha i zapomniałem o jednym, ten bot ma dosyć ciekawą funkcję dzięki której możemy afkować przez cały mecz i nas nie wywali.

Ingoranci? chyba to ty jesteś tutaj jednym z nich... wypowiedź, że ktoś nie widział, nie znaczy że coś nie istnieje. Sam autor napisał, że widział go tylko 2 razy, tylko w ostatnim tygodniu 3-4 razy, więc dla osób które grały powiedzmy 1000 meczy daję to jednego bota na 200 meczy.

Jest sposób na unikanie graczy którzy grają na botach- Uninstall gry. Działa w 100% i człowiek nie martwi się już tym że ktoś go zabija w 0.7s. Proste?

Nikt nikogo nie zmusza do grania w LoLa- jeśli przeszkadzają boty w jakiejkolwiek grze, to można znaleźć mniej lub bardziej pokrewną grę gdzie "ich nie ma" (albo nikt jeszcze o tym nie pisał) - np w tym przypadku DoTA czy też Smite.

I żeby nie było, nie jestem zwolennikiem gry DoTA - zawsze wolałem LoLa

To weź użyj sharingana i graj lepiej haha.Tak naprawde poza auto-smitowaniem(jesli takie cos faktycznie dziala) nie ma nic wartego uwagi.

Mam rozumieć, że bot który potrafi wcisnąć combo w jakieś ćwierć sekundy i nie chybia podczas gdy ogarnięty gracz schodzi nieco poniżej sekundy i może spudłować jest niewart Twojej uwagi?

Szczerze mówiąc, dwie sprawy. Pierwsza - od dawna obawiałem się że w pewnym momencie boty i cheaty się pojawią. I mam nadzieję że Riot zacznie coś z tym robić i zdusi to jak najszybciej, bez dodatkowego rozgłosu.'

Druga sprawa... osoby które na głos piszą tutaj jak nazywa się bot to kompletni idioci. Brawo, teraz daliście gromadzie gapiów i no-skilli z forum narzędzie do wybicia się wyżej. Jak dla mnie to prawie że propagowanie cheatowania i wcale nie obraziłbym się, gdyby administracja zrobiła z tym porządek.

Jak dla mnie EOT i mam nadzieję że temat zostanie zamknięty i schowany przed postronnymi...

Pozwoliłem sobie wklepać Twój nick w lolkinga /kubas246/, jeżeli to nie jest Twoje konto, cofam to wszystko, co tu napiszę odnośnie Twojej gry. Oceniam na podstawie tego konta i tego, że wpisałeś ten nick na forum jako Nick w MMO.

/

@kahirus

Jak już pisałem: "Dostałem nie raz w tyłek na linii i ostro przegrałem." Jednak oczywiście fanbojstwo LoLa (cudowna gra, jak mogą być do niej cheaty) wychodzi z ciebie dość ostro. Czy ja mówię, że każdy dobrze grający gracz ma bota? NIE. Czy ja twierdzę, że jak przegrywam to ktoś ma bota? NIE. Ja twierdzę, że to w grze jest i jest to używane. Ktoś nawet podał nazwę, sprawdzić możesz sam. No ale lepiej wyprzeć się prawdy, odwrócić kota ogonem i twierdzić, że to bronzy płaczą. Bo tak jest prościej, tak? Bo nie trzeba przyznać, że w ukochanej grze da się oszukiwać a Riot ma to gdzieś?

/

A gdzie ja Ci (zwrotny grzecznościowe, polecam się z tym zapoznać) tu napisałem, że ich nie ma? Od zawsze były w każdej grze. Oczywiście, moje zdanie wynika z fanbojostwa i zamknięcia oczu na wszystko <3, podczas gdy ja jedynie cisnę bekę z pomysłu, że robienie kombo przez leblanc/katarinę/wstaw kogokolwiek/ wynika z używania bota. Pograsz rankedów, wbijesz się wyżej, zobaczysz. Skoro jeszcze nie masz nawet dywizji, może Ci się po prostu wydawać, że "skąd się takie combo bierze" i przekładasz to na korzystanie z bota. To jest moje zdanie o tym temacie. Jedni są lepsi, inni gorsi. I jak nie nazwać tego płaczem. Może po prostu nigdy nie spotkałem bota albo spotykając owego zaciskałem zęby widząc, że po prostu gra ode mnie lepiej. Nie potrafię sobie wyobrazić

Co do samych botów

Owy bot nie zagra lepiej od najlepszych graczy. Sam chętnie pograłbym z takimi ludźmi, doskonały trening skilli (jeśli myśli się o poważnej grze, w przeciwnym wypadku faktycznie mogą po prostu niszczyć grę). Wątpie, by cokolwiek zostało zrobione (jeśli takowy bot faktycznie działa), w końcu niemożliwym jest ocenienie, czy ktoś ma bota, czy po prostu dobrze gra.

@Maqes

jak przegram rankeda/awans to gram dalej i tyle.

Powiem tak nie jestem w żadnym bronze ani nie spadłem, wręcz przeciwnie pnę się mozolnie w góre, ale jak widzę niektóre posty tutaj to mam ochotę strzelać do ludzi. Po pierwsze ten bot istnieje, po drugie potrafi pomóc w rozgrywce chociażby jak już wcześniej wspomniana ściana Yasuo (a także tarcza sivir ulti kayle i masa podobnych umiejętności), po trzecie jest różnica między macro ze smartcastami, a botem który nie dość że ztargetuje przeciwnika puści w niego full combo a następnie jeszcze zgarnie całą farmę, po czwarte niektóre osoby powinny skończyć czcić tego lola jakby miał nie wiadomo jakie zabezpieczenia, po piąte większość osób obejrzała pierwszy filmik gdzie gracz moim zdaniem był po prostu bardzo dobry jako vayne, ale za to nie obejrzało drugiego filmiku gdzie masz ewidentnie dowód na istnienie bota z resztą na końcu masz jego reklamę. I na koniec chciałbym powiedzieć tylko że każdy kto obejrzał ten filmik i wie o istnieniu tych botów powinien od razu zgłaszać to do Riotu bo może riot nic do tej pory nie robił, ale może to być spowodowane tym że jeśli jedna, dwie osoby zgłaszają coś takiego to nie jest to jeszcze w pełni wiarygodna informacja i dodatkowo może zostać uznana jako zwykłe marudzenie malkontentów, za to w momencie jak Riot widzi setki bądź tysiące takich ticketów do supportu, wie że coś jest nie tak i że trzeba coś zrobić bo inaczej gracze zaczną sp***rzać.

i tak oto powstało zjebane community lol'a - większość z tych, która udzieliła się w tym temacie.

inb4 hate i warn

warn_ico.png
Spam ~ NS
Powiem tak nie jestem w żadnym bronze ani nie spadłem, wręcz przeciwnie pnę się mozolnie w góre, ale jak widzę niektóre posty tutaj to mam ochotę strzelać do ludzi. Po pierwsze ten bot istnieje, po drugie potrafi pomóc w rozgrywce chociażby jak już wcześniej wspomniana ściana Yasuo (a także tarcza sivir ulti kayle i masa podobnych umiejętności), po trzecie jest różnica między macro ze smartcastami, a botem który nie dość że ztargetuje przeciwnika puści w niego full combo a następnie jeszcze zgarnie całą farmę, po czwarte niektóre osoby powinny skończyć czcić tego lola jakby miał nie wiadomo jakie zabezpieczenia, po piąte większość osób obejrzała pierwszy filmik gdzie gracz moim zdaniem był po prostu bardzo dobry jako vayne, ale za to nie obejrzało drugiego filmiku gdzie masz ewidentnie dowód na istnienie bota z resztą na końcu masz jego reklamę. I na koniec chciałbym powiedzieć tylko że każdy kto obejrzał ten filmik i wie o istnieniu tych botów powinien od razu zgłaszać to do Riotu bo może riot nic do tej pory nie robił, ale może to być spowodowane tym że jeśli jedna, dwie osoby zgłaszają coś takiego to nie jest to jeszcze w pełni wiarygodna informacja i dodatkowo może zostać uznana jako zwykłe marudzenie malkontentów, za to w momencie jak Riot widzi setki bądź tysiące takich ticketów do supportu, wie że coś jest nie tak i że trzeba coś zrobić bo inaczej gracze zaczną sp***rzać.

Tyle prawdy w jednym poście, dobrze podsumowane. Jak dla mnie temat do zamknięcia bo z dyskusji zamienił się w "ja mam rację bo tak", poza tym sam autor o to prosił.

W takim razie zamykam.

Cześć, post może być dość chaotyczny, bo pisany na szybko przed spaniem.

Sprawa dotyczy botów, co to bot? W skrócie programik, który "gra za nas", np. odpala całe combo LeBlanc (czy innego bohatera) za nas i zwykle bezbłędnie (zależy od skryptów). Można je bardzo łatwo konfigurować (aby były niesamowicie skuteczne albo tak aby było mniej podejrzanie). Po więcej info odsyłam do google.

Otóż miałem to gdzieś, wiedziałem że takie programy istnieją, ale jakoś nie widziałem by ktoś ich zbyt często używał (ot raz czy dwa ktoś go używał jako Nid). W tym tygodniu jednak na takie osoby trafiłem już jakieś 3-4 razy! 2 razy była to LeBlanc, która definitywnie musiała grać na bocie. Skąd to wiadomo? To po prostu widać i można się domyślić. Oprócz tego Jax i prawdopodobnie Volibear. Czy spotkaliście się też z czymś takim? Mnie się grać się odechciewa jak się coś takiego widzę. Pytanie brzmi czy da się to jakoś zablokować? Czy Riot pracuje nad czymś takim? Nie ma nawet opcji raportowania tego, czyli Riot albo sprawę bagatelizuje albo ukrywa. Do pozbycia się większości tych programików wystarczyłby najprostszy antycheat, który sprawdzałby co jest odpalone i tym podobne.