Czy Riot powinien dać odszkodowanie EUNE/W?

Co o tym sądzicie? Czy Riot powinien wyznaczyć jakieś odszkodowanie dla użytkowników serwerów Europejskich? Czy waszym zdaniem to bezsens?

Moim skromnym zdaniem, uważam, że każdy serwer powinien być traktowany równo. Widziałem petycję i uważam, że kłamstwem daleko nie zajdziemy, drodzy przyjaciele. Nie wiecie o co mi chodzi? Kłamstwem jest to, co popieracie. NA Nigdy nie dostało 2000 RP! zdajecie sobie z tego sprawę? Dostaliśmy tyle samo co oni, czyli kiedyś 450 RP, kilka IP Boost'ów. Moim zdaniem, petycję podpisują między innymi użytkownicy, którzy grają w League of Legends może hmm.. Miesiąc? Fakt, nie mam na myśli wszystkich, absolutnie nie, tylko naprawdę, zanim coś podpisujecie, przeczytajcie całość oraz troszkę doinformujcie się w kwestii przedstawionych tam argumentów, czy rzeczywiście zgadzają się z prawdą, czy jednak nie bardzo.

Teraz wasza kolej, co o tym wszystkim sądzicie? Może jednak w swojej odpowiedzi napisałem coś nie tak? Piszcie śmiało, ale naprawdę przemyślcie to co piszecie.

Nawet jeśli tamci dostali, to moim zdaniem dzieciaczki grające w lola na EU nie powinny nic dostać, no może bana, banów w lolu nigdy za mało :D

Dlaczego? Bo 90% grających to osoby zachowujące się jakby były niepełnosprawne umysłowo(z całym szacunkiem dla tych naprawdę niepełnosprawnych, nie mam na celu żadnego obrażania/wyśmiewania) i RIOT chciał dobrze, miesiąc, czy tam ile wakacji od grania im zafundował na własny koszt, a oni aferę robią, może komisję powołać trzeba, co?

NIE a czemu ? bo KAZDY mial problem wiec nie bylo kogos kto mial lepiej czy gorzej... po za tym to gra f2p wiec nie rozumiem problemu.... jedyny problem to masa pazernych dzieciaków na odszkodowanie

Odszkodowanie? Niby za co? Czy pracownik RIOTU zaliczył stłuczkę z osobami, które podpisują tę petycje ?

League of Legends jest grą DARMOWĄ, chociaż są osoby które pakują po kilkanaście/kilkadziesiąt złotych/euro w nią co kilka miesięcy, ale nikt ich do tego nie zmusza. To, że RIOT po większych kłopotach z serwerami daję jakieś boosty IP, czy od czasu do czasu RP, to jest kwestia ich dobrej woli (marketingu), spora część wydawców w takich sytuacjach napisało by tylko newsa na stronie gry z przeprosinami. Pamiętam jak wchodziła Grecka wersja gry, był płacz i lament na polskich forach, że grecy dostaną z tej okazji skin i i chyba samą Cassiopeie... , ale wcześniej Polacy mieli też możliwość dostania skina Xin'a husarza, trzeba było tylko wziąć udział w beta testach polskiej wersji. Nie wiem jak ludzie za granicą na to reagowali, na pewno też było paru narwańców, co pisało "We want too!!".

W skrócie, pomysł uważam za głupotę.

Edit:

Nie wiem czemu mnie nie dziwi, że przeglądając +- 100 podpisów pod petycją jakieś 75%, to osoby z Polski..., a 100% to EU NORDIC & EAST.

Wiele firm wyznaje zasadę, że "Nasz klient nasz pan" i coś w tym jest, bo to właśnie klienci utrzymują firmę. Z Riotem nie jest inaczej, ale on mógłby wygrać konkurs na najbardziej pazerną firmę wszech czasów. Ewentualnie w ramach przeprosin wypuszczą skórkę, za którą trzeba zapłacić. Nie obchodzi ich, że ktoś może miał ważną rozgrywkę turniejową i z ich winy nie mógł jej rozegrać. Ich nie boli to, że stracą iluś tam graczy przez swoje działania, bo wiedzą, że nadejdą nowi i hajs się będzie zgadzał. Dlatego nie oczekujcie, że kiedykolwiek cokolwiek od Riotu dostaniecie. Czasami mam wrażenie, że oni by nawet chcieli, ale za bardzo szkoda im pieniędzy, które jeszcze mogliby wydrzeć od dzieci.

Ile jeszcze będzie tematów tego typu? Żadnych rekompensat czy tym podobnych, gracie za darmo więc powinniście RIOT za to po rękach i nogach całować

@Edit: UP Jak RIOT byłby "pazerną" firmą to zrobiłby grę P2P. Ta gra jest w 100% F2P za kasę nie masz ŻADNYCH przywileji tylko i wyłącznie skiny. Kto Ci każe coś od nich kupywać? To, że ludzie kupują to nie ich wina. Robią to z własnej woli

Nawet jeśli tamci dostali, to moim zdaniem dzieciaczki grające w lola na EU nie powinny nic dostać, no może bana, banów w lolu nigdy za mało Dlaczego? Bo 90% grających to osoby zachowujące się jakby były niepełnosprawne umysłowo(z całym szacunkiem dla tych naprawdę niepełnosprawnych, nie mam na celu żadnego obrażania/wyśmiewania) i RIOT chciał dobrze, miesiąc, czy tam ile wakacji od grania im zafundował na własny koszt, a oni aferę robią, może komisję powołać trzeba, co?

rozumiem że wraz z tobą takim postem pokazałeś że jesteś GIMBUSEM i tyle :) a dwa osoby niepełnosprawne są lepiej sprawni niż "zdrowi" przezyłem zobaczyłem przykłady tego nie raz :)

O tak, całujmy za to Riot po rączkach i stĂłpkach, dajmy się robić w konia, dajmy sobie odczuć, że jesteśmy tylko nic nie znaczącymi pionkami napełniającymi kieszenie szanownych twĂłrcĂłw i takie tam. Ja rozumiem, że znaczna część ludzi jest gotowa bić pokłony przez każdym, kto da im coś za darmo (choćby to był ostatni bubel), ale bez przesady. League of Legends nie jest grą pay to win (a przynajmniej nie w całości), a grą pay to enjoy, ponieważ rzeczy za kasę nie da się zdobyć w inny sposĂłb. Żeby więc mĂłc w pełni korzystać z contentu gry, trzeba zapłacić i to niemało. Riot natomiast nieraz pokazał, że ma swoich graczy gdzieś - pod każdym względem. I mĂłwię to jako osoba, ktĂłra sama pogrywa w LoLa. Każda szanująca się firma po takiej akcji dałaby jakąś, chociaż symboliczną rekompensatę, ale nie Riot.

warn_ico.png
Warn za wprowadzanie ludzi w błąd. Wypowiadaj się w kwestiach w których jesteś obeznana. - Avitus

mod_ico.png
Niektóre polskie znaki w twojej wypowiedzi są nieczytelne bo moja telefonowa przeglądarka ich nie odczytuje przy edytowaniu.

alpha dostajesz odemnie raport za wprowadzanie w blad... a teraz podaj mi ilosć contentu i jaki to content mamy za "nie mała" kase bo chetnie uslysze glos znawcy LoLa

BTW droga alpho firmy maja gdzies graczy a za to riot z tego co gralem i pamietam zawsze co jakis czas prezentowal nam cos ciekawego czy to darmowy skin na YT/Twitter czy to paczka IP boostów

hejtuje lola bo jest dla mnie juz nudny (ponad 1500h w grze) ale Riot to dobra firma aktualne utrudnienia to naplyw ludzi na pre sezon i z tym nie da sie nic zrobic bo nikt nie powiekszy capa serwera o 500k miejsca tylko po to zeby lolowcy mogli wpasc do drewnianej ligi i zakonczyc tym sezon... za tydzien wszystko sie ustabilizuje

MagarPL, ja gram w LoLa już od dłuższego czasu i pamiętam, że Riot tylko RAZ dał paczkę najtańszych ip boostów za jakieś problemy z serwerem, a od tego czasu problemów z serwerami było mnóstwo. Jeżeli Riot chce być firmą, która pragnie profesjonalnie zajmować się e-sportem, nie może pozwolić sobie na niestabilne serwery. A Riot sobie pozwala, bardzo dużo sobie pozwala.

A co do contentu, to chodzi właśnie o skiny/wardy/boosty. Owszem, możesz wygrać je w konkursie, ale to nie zmienia faktu, że nie są dostępne dla wszystkich. Tak więc żeby naprawdę cieszyć się grą, musisz otworzyć portfel, nie ma innej rady. Inne firmy zarządzające grami dawno już zrezygnowały z podobnego modelu płatności, ale Riotowi szkoda kasy i dalej idzie w zaparte.

ale skiny wardy i boosty to nie content stad moj raport na ciebie... content to rodzaje rozgrywek ktore mamy WSZYTSKIE za FREE bo nie pamietam zeby za 5v5 rank bylo trzeba placic...

gralem w lola jak wspomnialem pare lat i mialem 950 rp za free 2x skin za free i chyba 3-4x EXP/IP boost (rp bylo dawane z 3x lacznie prawie 750 reszte dostalem za prace ;p obrazek :D :D)|

wiec licze na samokrytyke i przylepeinie warna za wprowadzanie w blad... bo jak mowie content to nie efekty wizualne a rzeczy ktore wplywaja na gameplay i jeszcze raz powiem nie pamietamzeby skin czy ward wplywal na cokolwiek wiec to nie jest CONTENT!!! zapraszam do gammerskeigo slownika...

Najwidoczniej wyraziłam się niewystarczająco zrozumiale, bo dla mnie content gry to jej zawartość ;). Która tak czy siak w pełni dostępna jest jedynie dla osób płacających naprawdę grubą kasę.

Sama sobie niestety nie mogę dać warna, musisz poczekać na innego admina czy moderatora ;)

A co do contentu, to chodzi właśnie o skiny/wardy/boosty. Owszem, możesz wygrać je w konkursie, ale to nie zmienia faktu, że nie są dostępne dla wszystkich. Tak więc żeby naprawdę cieszyć się grą, musisz otworzyć portfel, nie ma innej rady. Inne firmy zarządzające grami dawno już zrezygnowały z podobnego modelu płatności, ale Riotowi szkoda kasy i dalej idzie w zaparte.

Kup mi Lamborghini Gallardo, bo jestem na tyle biedny, że mnie nie stać. Owszem, mógłbym wygrać ten samochód w konkursie, ale nie zmienia to faktu, że te samochody nie są dostępne dla wszystkich. Może powinienem chamom z Lamborghini wysłać list, że robią samochody tylko dla pieniędzy ?

Elitar, tylko, że Lamborghini nie prowadzi firmy na zasadzie "Każdy może jeździć naszymi samochodami, wszystko jest za darmo, bierzcie!" z dodaną małym druczkiem informacją: "Poprzez nasz samochód rozumiemy tekturową hulajnogę". :)

@Topic Idiotyczna petycja ludzi co myslą że znajdą luke w systemie by dostać coś za nic .....

@Alpha magar ma racje drogi "przyjacielu" skiny i bossty do Expa to nie content lecz dodatek wizualny, i to że jest on za realną kase jest jak najbardziej na miejscu bo przynajmniej jak ktoś ma skórkę to się różni od innych a to że ma skórkę nie znaczy od razu że wydał kasę mój drogi bo jest dużo sposobów na to by je zdobyć, a to że firma daje RP czy inne bonusy za to że miała problemy z serwerami to nie znaczy że jest nastawiona na KASE a wręcz przeciwnie !!! oraz mylisz się też w tym że team ma ludzi w d*pie bo jak byś napisał ticketa [ nie report gracza tylko ticketa ] to dostał byś odpowiedz bardzo szybko i to bardzo wyczerpującą !!! oraz same reporty w grze oni nad tym też ślęczą i banują złych ludzi. Powiedz mi jaka inna gra ma suport gdzie na okrągło sprawdza reporty i banuje te słuszne ????

Alpha chyba jednak krótko grasz w lola. sam gram od sezonu pierwszego i IP boosty były rozdawane dosyć często. Za każdym razem, gdy były problemy z serwerem poważniejsze dostawało się IP Boost na 10 wygranych/3 dni lub 900RP. Płaczesz bo przegrałeś grę rankingową? Przecież punkty i tak zostaną zwrócone po naprawieniu problemu, z tego już powinniście się cieszyć. Nikt wam nie każe kupywać skórek czy innych badziewi. Gra jest 100% F2P, pod każdym aspektem.

Ehh, Alpha.

Szkoda mi słów.

Mówisz, że grasz/grałaś w Lol'a? Miesiąc?

Gram od 2009 i tak jak Magar napisał. Chyba dwa lata temu, jak było dzielenie serwerów na West, East itd. dostaliśmy łącznie z jakieś 750 rp, kupe ip boostów i oficjalne przeprosiny od Riotu. Były akcje z darmowymi championami i skórkami do nich. Nie raz z okazji Dreamhack'a czy innych większych turniejów można było dostać ZA DARMO dość drogie skórki (Panda Teemo i Rageborne Mundo). Kiedyś był do zganięcia także skin wraz z bohaterem do Jax'a, Rammusa, Kennen, Master Yi i wile innych. Tak więc nie uważam, że RIOT to firm pazerna. Żeybb grać i być najlepszym nie musisz wydawać ani złotówki. Przez tyle lat RIOT nie zrobił ani jednego kroku w stronę P2W i za to im dziękuję. Za to system trybunału i ogólne karanie trolli/afków/leaverów poprawili.

Co do twoich wypocin odnośnie "ważnych rozgrywek". Sam taką miałem, wywaliło serwer, gra nie została zaliczona w żaden sposób, ani negatywny, ani pozytywny.

BTW. Czy ty contentem nazywasz skiny?

Twój post także zraportowałem. Zauważyłem, że od czasu odkąd dostałaś moderatora chcesz być strasznie ważna. Udzielasz się w tematach w których nie masz nic do powiedzenia, ale jak to w naszym społeczeństwie bywa "nie znam się, ale się wypowiem, bo muszę dorzucić swoje 5 groszy, przcież jestem moderatorem". Szkoda słów.

@TOPIC:

Nie powinniśmy nic otrzymać, jest to tylko dobra wola Riotu. Tak jak pisałem, kiedyś dawali, ale te problemy trwały praktycznie pół miesiąca. Teraz trwają może 2-3 dni a wszyscy krzyczą "DAWAĆ 99999999 RP BO MI JEDNĄ GRĘ RANKEDOWĄ ROZŁĄCZYŁO!"

Pozdrawiam, a panią moderator w szczególności...

Swoją pomyłkę odnośnie contentu wyjaśniłam. Nie zamierzam nikogo wprowadzać w błąd i nie zamierzam również dalej rozstrząsać tej sprawy, bo nie tego dotyczy ten temat.

I tak, jak wspomniałam - ja również pamiętam chwalebne akcje Riotu, które rekompensowały problemy z serwerami czy inne niedogodności. I to jest ok. Tylko, że potem jeszcze takich problemów było mnóstwo. Tak, jak wspomniałam - jeśli Riot chce uchodzić za firmę wspierającą e-sport, nie może pozwolić sobie na to, by graczy wyrzucało z rozgrywek turniejowych, bo to jest zwyczajnie nieprofesjonalne. Jeszcze gdyby w ramach przeprosin wystosował pismo do graczy, ale ta firma działa na zasadzie "Udajemy, że nic się nie stało, może nikt nie zauważy".

Co do supportu, to raz musiałam skorzystać z jego "pomocy". Nigdy więcej.

Najwidoczniej wyraziłam się niewystarczająco zrozumiale, bo dla mnie content gry to jej zawartość . Która tak czy siak w pełni dostępna jest jedynie dla osób płacających naprawdę grubą kasę.Sama sobie niestety nie mogę dać warna, musisz poczekać na innego admina czy moderatora

Not sure if trolling or stupid.

Rozumiem, jakby niektóre champy były do kupienia za RP, ale grając za darmo można spokojnie kupić je wszystkie, więc chyba nikt tu na kasę nie jest pazerny.

Alpha jak już hejtujesz to rób to z głową ok? Za każdym razem jak mieli problemy z serwerami to była o tym informacja, więc nikt nie chciał niczego ukryć.

Riot i tak nie da tych punktów, niby z jakiego powodu? Bo sobie gracze wymyślili, że ktos tyle dostał? Zapomnieli chyba, że nie mają do czynienia z gimbazą z normali.

Ja powiem tak niesprawiedliwe iż jeden dostaje a reszta nie. Albo wszyscy albo w cale, no bo po co dzielić graczy na lepszych i gorszych. A to nie prawda iż Riot jest takie biedne jeśli policzyć wszystkie napływy od graczy są na pewno na plusie. Jak by nie dali darmowych rp nie było by problemu. Po za narzekaniem iż serwery są niestabilne. A tak jest tylko bałagan.

Chociaż przydałoby się takie 2000 RP ;p. Można pomarzyć ;p.

A z drugiej strony przecież wczoraj mieliście info w kwadraciku niebieskim z białymi napisami. Iż mogą wystąpić problemy

z grą więc kto wam kazał w ogóle grać (z połączeniem też była informacja). I nie możecie wytrzymać jeden dzień bez lola. Przecież inne mmo też mają konserwację serwerów nie ?.