Czy Riot powinien dać odszkodowanie EUNE/W?

Powiedziałbym cz ta firma powinna dać wam "odszkodowanie"(xaxaxaxa jak mawiają grecy), ale za wypowiedź i ocene biedaszybów pewnie bym dostał bana. Więc nie, nie należy wam sie odszkodowanie

Nie dostaniemy odszkodowania bo te problemy były związane z korekcją zmian w Lolu jak już pisałem tu na forum :

Wczoraj rozpoczęliśmy przygotowania do wprowadzenia patcha 3.14. Niestety modyfikacja bazy danych doprowadziła do sytuacji zakleszczenia transakcji (transakcja została rozpoczęta i nie została zakończona). Modyfikacja miała być prosta i bezproblemowa, jednak w efekcie zablokowała wszystkie pozostałe.

Zablokowanie bazy doprowadziło do restrykcji w działalności czatu i wyczerpało nasze otwarte połączenia do bazy. Efektem ubocznym sytuacji było wycofanie match makingu oraz problemy z logowaniem (które trwało nawet ponad 70 minut).

Zabiliśmy proces, który powodował utrzymywanie się blokady. Musieliśmy wprowadzić modyfikację w czacie, aby pozwolić systemowi powrót do właściwego stanu (w kolejce oczekiwało kilka tysięcy wiadomości).

Kiedy wyłączyliśmy restrykcje czatu okazało się, że wyłączyło to także proces liczenia LP. Dążyliśmy więc do przywrócenia restrykcji czatu i włączyliśmy ponownie liczenie LP (i rozpoczęliśmy monitoring stabilności systemu).

LP zdobyte lub stracone podczas incydentu (19:28 do 21:07) nie zostanie wzięte pod uwagę. Nie może zostać też dodane lub odjęte. MMR było poprawnie liczone i zapisywane. Jest nam niesamowicie przykro z powodu LP, które straciliście. Rozumiemy trud, jaki wkładacie w zdobywanie LP i postaramy się unikać podobnych problemów w najbliższej przyszłości

Rp dostaniecie tylko i wyłącznie wtedy gdy je kupicie, święta idą to dzieci będą pisać petycje z nadzieja na darmowe rp żeby kupować gifty.

Według mnie żadnej rekompensaty nie muszą dawać, nie ich wina, rzeczy się psuja i tyle.

Co o tym sądzicie? Czy Riot powinien wyznaczyć jakieś odszkodowanie dla użytkowników serwerów Europejskich? Czy waszym zdaniem to bezsens?

Moim skromnym zdaniem, uważam, że każdy serwer powinien być traktowany równo. Widziałem petycję i uważam, że kłamstwem daleko nie zajdziemy, drodzy przyjaciele. Nie wiecie o co mi chodzi? Kłamstwem jest to, co popieracie. NA Nigdy nie dostało 2000 RP! zdajecie sobie z tego sprawę? Dostaliśmy tyle samo co oni, czyli kiedyś 450 RP, kilka IP Boost'ów. Moim zdaniem, petycję podpisują między innymi użytkownicy, którzy grają w League of Legends może hmm.. Miesiąc? Fakt, nie mam na myśli wszystkich, absolutnie nie, tylko naprawdę, zanim coś podpisujecie, przeczytajcie całość oraz troszkę doinformujcie się w kwestii przedstawionych tam argumentów, czy rzeczywiście zgadzają się z prawdą, czy jednak nie bardzo.

Teraz wasza kolej, co o tym wszystkim sądzicie? Może jednak w swojej odpowiedzi napisałem coś nie tak? Piszcie śmiało, ale naprawdę przemyślcie to co piszecie.