Czy Riot powinien dać odszkodowanie EUNE/W?

UP:

W Docie także żeby mieć wszystkie skiny trzeba wydać kasę realną- lub też grać baaaaaardzo długo. Tego nie podważysz. A co do posiadania wszystkich czampionów na początek... Iloma z nich grałeś więcej niż 2 mecze?

Co do tematu. Problemy z serwerami to nie jest łatwa rzecz do naprawienia i ludzie którzy pracują nad Skinami oraz Czampionami nie mogą w tej sprawie zrobić więcej niż Ty. Od spraw technicznych jest inny zespół, który się zajmuje wszystkimi serwerami. A praca na włączonym serwerze nie jest rzeczą bardzo prostą i szybką- mogliby pozbyć się lagów od ręki, ale to kosztowałoby ich stratę dużej ilości graczy- wyłączenie serwerów na kilka godzin nawet daje się w znaki każdemu, a w przypadku błędu przy zapisie mogłoby spowodować wykasowanie informacji przypisanych do konta graczy. A chyba nikt nie chciałby zobaczyć że po kilku godzinach offline serwer jego konto jest niedostępne;]

Darmowe RP? Tylko i wyłącznie w formie giftu- np na święta, na 10 urodziny gry etc. Za problemy serwera nigdy- granie nie kosztuje ani grosza, więc oczekiwanie rekompensaty pieniężnej jest głupotą.

Nie wiem jak wielka musiałaby być ta ich petycja...by Riot w ogóle brał ją pod uwagę zważając na ilość aktywnych i ''nie narzekających'' graczy oraz przyrost tych całkowicie nowych...

20 tysiećy podposów i będzie

@Nvminer, toż to chwile wcześniej napisałem, że sobie spokojnie expie NOWE KONTO na Nordic & East NIE WYDAJĄC ANI GROSZA i gra mi się PRZYJEMNIE, ba nie czuję różnicy grając przeciw graczom na 30 lvl'u samemu mając około 20 lvl'u.

Dodatkowo jak masz 1 lvl, to mniej więcej losuje ci przeciwników z twoim poziomem, o ile postać nie jest twoim smurfem i nie masz win/lose ratio w granicach 2.5-3.0, to przed +20 poziomem praktycznie nie ma szans żebyś zagrał z kimś na 30 lvl'u, kogo z twoich wypowiedzi uważasz za hiper koksa z mega przewagą nad każdym bez run (bullshit parę razy zdarzyło mi się zapomnieć zmienić runy i masterki i grałem zestawami ad na postaciach ap i odwrotnie, wystarczy pomyśleć, a z każdym kolejnym przedmiotem różnica maleje). Na 20 lvl'u ma się już 2/3 run i masterek, więc różnica jest minimalna.

Oczywiście możesz uważać, że LoL jest grą P2W, ale mnie takie stwierdzenie bije po oczach, przez wiele lat grałem w gry P2P (WoW, sry nie mój klimat szybko bye bye) i F2P(tiaaa jasne... RoM ^^' i w pół roku zostawiona w IS równowartość prawie dwuletniej subskrycjii w WoW ) różnych wydawców, po tym czasie LoL jest dla mnie wzorem gry F2P razem z PoE :D

Są gusta i guściki, ale akurat to zdobywanie poziomów na summonerze w LoL'u, to element który mi się podoba, chyba pozostałość po umiłowaniu do gier mmorpg.

P2WIN - PŁAĆ BY WYGRAĆ

Nie płacę, a wygrywam, strange ?

20 tysiećy podposów i będzie

Nic nie będzie, 20 tysięcy płaczków to kropla w morzu. Nikt nawet nie zauważy jeśli tyle osób by odeszło, zwłaszcza że większość z nich pewnie groszem sypnąć nie potrafi.

Nie. Odszkodowanie się nie należy.

Dlaczego?

Odszkodowanie ? Odszkodowanie się wypłaca gdy coś tracimy uszkodzimy itp.

A ja nie odczuwam nic takiego.

PS. (Do osób podpisujących się do petycji) Ośmieszacie się tą petycją. Powiedzcie rodzicom prawdę że prosicie firmę która udostępnia wam grę za darmo a Wy próbujecie (Wg. mnie) wyłudzić RP. To może im się was szkoda zrobi i kupią wam te RP zamiast innym ludziom d.... zawracać

Nie czytałem wcześniejszych postów, więc przejdę do swojej opinii na ten temat.

Nie powinni nic nie dostać, bo tak serio, każdy serwer czasami ma błędy. Jak znajdziecie mi stabilny serwer, który działa non-stop i nigdy nie ma problemów, to stawiam wam piwo i zwracam honor wszystkim płaczkom. ;)

Nic za darmo nie chcę w d mam jakieś zapomogi, petycje i prośbę o łaskę, wystarczy że dali mi wypasioną grę totalnie za darmo bez idiotycznych item shopów, lagi ? wywali z gry raz na 50 gier ? pffff pikuś raz czy 2 cofnęli mi rankeda bo coś tam się działo z serwerami, wielka mi rzecz z tysiąc rankedów rozegranych i wypadki które mogę na palcach mego ciała policzyć, a problemy ??? problemy są wszędzie i będą, a mało tego, żebrać nie będę o nic, a i jeszcze sobie skina zakupię żeby mój Malza i Seju wyglądali kozacko

Wiecie co jest piękne, temat jest o czym jest, a już u niektórych PRO fanów DOTY2 (swoja drogą też kapitalna giera) żyłka pękła i korzystają z każdej okazji żeby pojechać LOL

Jeszcze jedno jeśli ktoś uważa że lol jest P2W to jest niespełna rozumu, nie żebym kogoś chciał obrazić bo tak nie jest broń boże, zastanawiam się po prostu jakim człowiekiem trzeba być żeby takie bzdury wypisywać ?? głupi ?? czy prowokator ?? i kto do jasnej cholery ????? PYTAM SIĘ KTO ? zwraca uwagę na gry przed 30 lvl- em i przynajmniej 2 stronami run ??????

jeszcze raz, nie chce żadnych odszkodowań, ale gotowy jestem wydać real money na 1- 2 skiny (baz przesady panowie aż tak grami się nie rajcuje żeby po 10- 20 skinów kupować wolę zainwestować w hardware mojego PC)

takie o to moje podejście do LOL jest i tego tematu też, że wspomnę też o niektórych kwestiach odbiegających od głównego nurtu dyskusji .... Pokój bracia

Ps.

co do samej petycji Polacy lubią być na diecie DD .... Daj Daj

Wg. mnie nic się nam nie należy. Amerykańce nie dostali RP, czemu my powinniśmy?

Co do problemów, były informacje na bieżąco że są problemy etc etc. Nikt nie kazał grać rankedów, bo normale to pal licho.

Gram w lola 3 lata z górką zdaje się. Powiedzenie, że Riot nie dba o gracza i ma go gdzieś ( odniesienie do komentarzy Alphy ) to totalna ignorancja i głupota. Aż mi się przykro to czyta.

Ja tam uwazam, ze Riot troszeczke olewa EU West, ktory niejednokrotnie miewa problem z dzialaniem. Powinni w koncu raz, a porzadnie naprawic ta platforme:/

Ja chcę by dali odszkodowanie. Ale nie w postaci RP, nie w postaci skinów, ani nie w postaci IP boostów (a pewnie te ostatnie dostaniemy w ilości 5). Największą rekompensata - Niech Riot przestanie mieć WYPIERDOLONE PO CAŁOŚCI na servery EUW. Lagi i DC są z krótkimi przerwami już około 6 miesięcy. Przez ten czas wyłapałem 3 bany, i przegrałem 4 mecze kwalifikacyjne, przez źle zoptymalizowanego clienta gry i problemy z serverami. Rozumiem, że ta gra jest darmowa, ale jak tu się nie wk***iać? Do wszystkich którzy piszą, że przecież takie błędy się zdarzają - To prawda, ale Riotowy zdarzają się zdecydowanie za często. LOL posiada najbardziej niezoptymalizowanego i zbugowanego clienta gry ze wszystkich gier MMO, lagi DC'ki, to już wiadome, zółwie tępo reworków postaci, których balans jest wprost tragiczny. Najgorsze jest to, że społeczność wysuwa bardzo wiele ciekawych propozycji, ale wilcza większość jest kompletnie olewana przez Rioterów, a jak już coś się przyjmie, to jest to realizowane piekielnie długo (Na ARAM'y czekaliśmy ponad rok - jedna, k**wa, słownie jedna mapa, rok czekania.). JEDYNĄ pozytywną reputację buduje tej firmie wielka, esportowa społeczność, i tylko dzięki niej Riot jeszcze nie jest nazywany drugim EA. Niech się ogarną, bo brak konkurencji (uprzedzając śmieszne żarty o tym, że Dota 2 to jakaś konkurencja dla ligi - dolan, pls) nie wychodzi im na dobre. Tyle w temacie.

Po pierwsze, nie zwalajcie winy drewnianych kompów, czy dostawców neta z epoki kamienia łupanego na "błędną" optymalizację gry. W ciągu choćby całego tego miesiąca miałem ping większy niż powinienem przez jakieś 3-4 dni. Tak to nie pamiętam nawet ostatniego takiego zdarzenia. Pan wyżej ma jakieś wyobrażenia co do lagów i dc od 6 miesięcy - co Pan pier...? Winisz wyłapanie banów na lagi? Źle zoptymalizowanego klienta? Że co? ARAMY? Masz na myśli te wymyślony przez graczy durny tryb, który nie ma najmniejszego sensu w tej grze, ale Riot jednak zgodził się na ich płakanie, że chcieliby taki?

Nie, nie jestem fanboy'em, według mnie Riot i jego LoL upadną przez społeczność tej gry, ale to co niektórzy tutaj prawią jest po prostu co najmniej śmieszne.

Nie jesteś fanboyem? Niech ci będzie. Aram, durny tryb, na który miało hype 90% społeczności LoL'a (reddit, oficjalne forum). Na swoim kompie ciągnę na high detalach w wysokiej rozdzielczości BF'a trójkę, a w LoL'u ping potrafi mi nagle spaść do 10 w teamfighcie. Nawet dzisiaj, rozegrałem 3 gry, i w dwóch kogoś DC'owało bez powodu. Beznadziejny klient jest, i tutaj nie ma co dyskutować - to jest fakt. Wystarczy poczytać, jakie ludzie mają problemy. Problemy z westem już są od paru miesięcy. Bardzo dużo przesiaduje na kilku różnych forach o LoL'u oraz się na nich udzielam, i wiem co widzę. To właśnie ta społeczność utrzymuje LOL'a na powierzchni, i upadnie on jedynie przez to, że Riot przez brak konkurencji kompletnie nie przykłada się do optymalizacji gry.

ARAMy zawsze byly na Customach a RIOT tylko pomogl ze swoim systemem automatycznego do bierania <3 Co do RP.. W swieta mozna przeciez troche otrzymac z dobrej woli Riot'u za 30lvl Servery mula? No tak na Tibii wcale nie ma nalotow na DDOS a w Metinie ludzie kradnacy wam farme i wysylajacy na priv reklamy to gracze a nie boty (ah te nicki "dnsaiodnsa") Riot ogarnia wszystko jak trzeba.. nawet macie na bierzaco info w kliencie gry o mainterance i blokadach rankedow wiec bitch plz... tym bardziej nie zamykaja wam calego serva by nie ucierpieli Ci ktorzy nie maja tych problemow co inni... Lol nie upadnie tak szybko jak CS (podobna mechanika jak dobrze paczac) i zrobili z tego niezly casualowy e-sport wiec warto poczekac nawet kolejny rok na nowa mape a watpie ze stworzenie stabilnosci w takiej grze jest latwe (nawet staraja sie wprowadzac poprawki i re-worki u champow) Petycja jest smieszna i zaluje ze posiadamy w "swoich szeregach" ludzi ktorzy cierpia na chorobe "Sepa" w grze zupelnie f2p... Wszystko dla nowego wygladu bohatera... wystarczy programem zmienic Custom Skin'a i po krzyku... A jak jara was przeczytanie na czacie "nice skin" od gracza ktory o was zapomni juz nawet w polowie gry a srednia wieku wynosi 13 (ale mimo to chcecie pokazac jak bardzo jestescie fajni i udawac ze pieniadze rosna wam z drzew) to poczekajcie do tych swiat...

Ja na w8 też miałem spadki fps do 10-12, lagi nie z tej ziemi. Zmieniłem na w7 i mam stałe 60-70 fps.

Nawet dzisiaj, rozegrałem 3 gry, i w dwóch kogoś DC'owało bez powodu. Beznadziejny klient jest, i tutaj nie ma co dyskutować - to jest fakt. Wystarczy poczytać, jakie ludzie mają problemy. Problemy z westem już są od paru miesięcy. Bardzo dużo przesiaduje na kilku różnych forach o LoL'u oraz się na nich udzielam, i wiem co widzę. To właśnie ta społeczność utrzymuje LOL'a na powierzchni, i upadnie on jedynie przez to, że Riot przez brak konkurencji kompletnie nie przykłada się do optymalizacji gry.

Proponuję poaktualizować wszystkie duperele, które wymaga LoL, począwszy od Frameworków kończąc na DirectX'ie. W ciągu wielu gier wstecz nie miałem nikogo kto miał dc, lub tym podobne.

Nie ma się co oszukiwać, ludziom nie chce się/nie wiedzą jak poprawnie zainstalować sterowników i aplikacji potrzebnych w celu poprawnego działania komputera, więc potem mają takie problemy.

I wierz mi, wiem to z doświadczenia.

ARAMy zawsze byly na Customach a RIOT tylko pomogl ze swoim systemem automatycznego do bierania

ARAMy zawsze były rozgrywane na SR. Problem leży raczej w optymalizacji HA - ta mapa faktycznie powoduje spadki FPSów w porównaniu z SR czy nawet TT (i chyba CS, nie wiem bo nie grywam). Ta mapa jest zdecydowanie cięższa dla kompa niż inne.

No, ale szczerze mówiąc mamy 2013 rok, nikt nie powiedział że LoL powinien działać na ośmioletnich maszynach na medium+ detalach przy stałych 100 klatkach na sekundę. I jak zrozumiem ludzi z westa narzekających na stabilność swojego serwera, tak całej reszty już kompletnie nie.

Tez tego nie rozumiem jakim lamusem trzeba byc zeby wlasnego pc nie ogarniac. Grajac w lol na 50 gier moze ze 3 razy mialem jakis problem ktory i tak dalo sie ogarnac, stracilem maksymalnie minute, a w reszcie meczy bylo tip top. Siedze teraz na phenomie OC do tego 8 gb ram i GF 760, z fps problemu zadnego nie mialem, a ping spadnie czasami okolo 1 w nocy jak cos z serwerami kombinujai tyle. Wiec jak to jest ze ja nie mam zadnych problemow z gra, a czesc problemow ktore tu sa poruszane po prostu mi nie przeszkadzaja, wiec co robie zle ze wszystko u mnie jest OK ? Przy okazji lacze mam 5 mega.

szczerze mówiać, mam stacjonarkę i netbooka, w LoL gram zazwyczaj na netbooku i nie mam problemó z płynnością (36-60klatek z synchronizacją, zero ścinek w tf) przy czym są to bardzo płynne spadki, bez szarpania, więc są niezauważalne, a gram na czym? Msi u270dx, czyli e2-2000( 2x 1,75 ghz )4 gb ramu ddr3 i radek 7430m ~~384mb + dopisywane przez system.

Skoro ja bez problemu gram na netbooku średnich lotów, to jakie drewno muszą mieć ludzie, którzy nie są w stanie grać na stacjonarce? Zamiast narzekać na grę i optymalizacje lepiej ogarnijcie swoje drewniaki, jedyne co można zarzucić klientowi LoL, to zdarzające się czasem crashe i zblokowanie klienta, które uniemożliwia dołączenie, a pomaga jedynie zrelogowanie - przez kilka miesięcy zdarzyło mi się to tylko raz

Żadne odszkodowanie nikomu się nie należy, grasz za darmo, to bierz co dają, pazerne cebulaki tradycyjnie, zarobić nikomu nie dadzą, a sami jeszcze chcą żeby dostawać za to, że grają. PHA

Zreszta sa alternatywy, zamiast isc z morda na paczki zmienic gre i tyle, jest dota i smite gry na bdb poziomie, gdybym ja mial tak plakac na forum to juz bym wolal olac ta gre i zainstalowac cos innego.