Czy ten zestaw bedzie działać?

Ogólnie chce ulepszyć blaszaka którego mam na niżej wymienionej płycie z athlonem x4 i gt630, tylko nie mam zielonego pojecia czy ten procesor w ogole wejdzie, czy dorowna i5 w tej cenie no i karta graficzna czy podziała.

78lmt-s2 - płyta główna

AMD FX-8350 - procek

r9 270x - karta graficzna

fortron 460W - zasilacz

fortron 460W < - NIE

Fortrony to bardzo dobre zasilacze , ale kolega ostatnio podłączał zamówioną r9 270x w oczekiwaniu na inne części kompa do mojego z fortronem 500w z certyfikatem to , smigało pod obciążeniem 100 % z procesorem i5. Tylko nie wiem czy to duża różnica 460w a 500w

Bardzo dobre zasilacze xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Śmiechłem

i5 TDP 77 WAT

FX - 8350 150 W +

ok, propozycja innego zasilacza do 200 zl ? wkoncu te czesci beda dzialaly ? czy kupic nowa plyte z i5 ?

Fortrony to dobre zasilacze. Jak potrzebujesz zasilacza, który po prostu jest stabilny to kupujesz fortrona.

Debilne rozumowanie jak w przypadku pamięci RAM z i bez radiatorów. Od jakiegoś czasu przyjęło się, że te bez radiatorów to syf i ludzie przepłacają za pamięci z radiatorami, które do RAMu w ogóle nie są potrzebne o ile nie robisz mega OC.

Płyta obsługuje do 95 TDP czyli 8350 nie obsłuży musisz zmienić płytę (polecam tą jest dosyć dobra i tania) a zasilacz to ja bym zostawił.

@up, nie oplaca sie w tym przypadku kupic plyty w tej samej cenie i dokupić i5?

mój limit budżetowy to jakieś 1500 zl jak narazie w tym miesiacu, wiec czy do tej mojej plyty oplaca sie teraz kupić karte+zasilacz a pozniej i5+plyte?

Np froton 500 wat którego ostatnio sprawdzałem miał tych wat na serio 408 xD

to ja się boję ile będzie miała 460. budowanie na tym proca z 150 tdp nope a i5 jak najbardziej ^^

Każdy zasilacz z czasem traci Waty. To, że to co sprawdzałeś miało mało Wat nie oznacza, że wszystkie fortrony to syf. Kup sobie 50 zasilaczy OCZ albo nawet Chiefteca. Jestem pewien, że któryś z nich będzie miał jakieś uchybienia.

Komputery_Komputery__Podzespoly_Zasilacz

I tyle w temacie. 408 wat Kpina

O jeja, człowieku. Naucz się czytać te tabelki. Dokładnie, masz rację. Tyle w temacie, kpina. Poniżyłeś się w kolejnym temacie ^^ .

PS. Po drugie, następnym razem postaraj się, żeby w screenie, który wziąłeś z neta nie było loga. Żałosny jesteś, mówiąc, że sprawdzałeś coś czego nawet na żywo nie widziałeś.

Jeśli ten zasilacz nie był regenerowany to będzie ok.

I tyle w temacie. 408 wat Kpina

Ty se jaja robisz? czy na prawdę jesteś taki głupi? Ciebie nikt tu słuchać się nie powinien bo ty bladego pojęcia nie masz o czym piszesz.

Fortrony to bardzo dobre zasilacze.

Fortron to dobre zasilacze, a kolega co dal tabelke to nie wie o czym pisze. (pewnie zaraz podrzuci jakies skriny zasilaczy h. end z kosmiczna cena, zeby udowodnic swoja racje :D)

Jesli masz kupowac nowa plyta glowna to lepiej wziasc pod i5

Potwierdzam iż Fortrony to bardzo dobre zasilacze. I każdy zasilacz renomowanej firmy ma moc na lini 12v+ , lini 5v+ i 3.3V+ SUMA tych mocy to te właśnie 460W SUMA a nie tylko linia 12V ... Jeśli ktoś tego nie pojmuje nie powinien nikomu niczego doradzać. Pozdrawiam

Jestem skołowany, wiec ten zasilacz mi uciągnie bez problemowo 78lmt-s2 , r9 270x, athlona x4,4gb ram?

Jestem skołowany, wiec ten zasilacz mi uciągnie bez problemowo 78lmt-s2 , r9 270x, athlona x4,4gb ram?

Nie, do tego procka brał bym coś co więcej niż 450w, 530 albo 550, kalkulatory pokażą ci że starczy, ale te procki potrafią dać niezły wycisk dla zasilacza, polecam raczej coś w ten deseń: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Mam specjalnie kupować zasilacz i robić zdjęcie by udowodnić coś random gimbazie z internetu ? Plisss

90% mocy jaką pobiera komputer to właśnie linia 12v , reszta to dodatek np pod czytniki kart pamięci.

Fortrony może i się nie umierają jak chińskie podróbki , jeśli jednak producent obiecuje na opakowaniu 500W to tyle mniej więcej powinno być a nie 400.

Skończ już, bo wystarczająco się poniżyłeś. Jeżeli nie potrafisz dostrzec błędu i dalej będziesz się wypowiadał w działach technicznych to tylko będzie mnie i innych, którzy widzieli twoje posty w tym temacie, utwierdzało w przekonaniu, że to ty jesteś niedojrzałym bachorem, który udziela się w sprawach, o których pojęcia nie ma; i który bezpodstawnie psuje opinie porządnej firmie.

Przez takich pajaców jak ty, ludzie którzy się uczą i szukają wiadomości wyciągają niepoprawne wnioski. Mam nadzieję, że kiedyś szukając wiedzy trafisz na równego sobie "znawcę".

Sugeruję wszystkim, żeby ignorowali użytkownika DivumHerold, który nie tylko udziela się i doradza w dziedzinie która jest mu kompletnie obca, ale też nie ma podstawowych umiejętności czytania ze zrozumieniem, znajomości języka obcego, umiejętności wyciągania wniosków. Pojęcie gimbazy pasuje do CIebie idealnie.