Zasilacz jest sprawny z tego ci mi piszą, gdyby zasilacz był odpowiedzialny za artefakty to podczas grania po pierwsze resetowałby mi się pc ewentualnie wyłączał ( jakieś skoki napięć ) , nie no karta pada co już mogę teraz zauważyć... grając rundkę w lola to już tam pokazywały mi się artefakty, więc co będzie dalej.. porażka i tyle wysyłam ją.
Karte mogą ci nie koniecznie dać nową. Oni kombinują nie bój nic:D Mają swoje sposoby na naprawy, czasowe albo trwałe.
Z 1 strony te karty już nie są produkowane z tego co czytałem ale bez przesady aby sprzedawać je uszkodzone, niech tylko spróbują mi odesłać "niby nówkę" i znowu po kolejnych 3 miesiącach miałyby mi wyskakiwać to będę żądał zwrotu kasy. Ale jak mi przyślą to testuję funmarkiem i zobaczymy bo to będzie chyba najłatwiejszy sposób i najszybszy
EDIT 1 Bardzo dziwna sprawa... jakiś chłopak z innego forum zaradził mi, abym zainstalował sterowniki z numerkiem 11.11 bo od 11.2 skończyło się wsparcie dla kart 4xxx itd ... usunąłem tamte ściągnąłem te które mi poradził i grając w wiedźmina 2 ( w wieśku 2 po jakiś 10-15 min zazwyczaj pojawiały się te migające kreski ) Grałem około godziny i nic się nie pokazało o.O żadnych kresek nic kompletnie. Czyżby sterowniki były za to odpowiedzialne ( to aż tak sterowniki mogą zaradzić takim problemom ) ... zastanawiam się czy odpalić funmarka na 10 min z ustawieniami low chyba zaraz odpale zobaczymy.
Po przekroczeniu ilu stopni mam wyłaczyć funmarka ? Niby jest ustawione na 100, ale ostatnim razem po 88 stopniach już karte wywaliło ..
EDIT 2 Zrobiłem 10 min test funmarkiem na rozdziałce 1024x76x bez msa i na full screen .
Temp max wyszło ok 87 stopni ( po 10 min więc nie wiem czy to dobrze czy źle ) ale żadne artefakty nie wyskakiwały ! Wcześniej jak robiłem przed zmianą sterów to migały te kreski o różnych kolorach itp. a teraz zupełnie nic !
Powiedzcie mi gdzie zapisują się te Screeny z Funmarka bo nigdzie nie moge ich znaleźć ( a jak zrobilem dla pewnosci screena systemowego to widac tylko czarny ekran ;/ )
Coś jeszcze z funmarkiem mam zrobić aby się upewnić do końca ? Jeżeli tak to proszę o jakieś propozycje bo za bardzo nie wiem jak mam te opcje graficzne tam ustawić aby nic nie zepsuć i ogole. I czy można robić 1 test za 2 funmarkiem czy karta musi trochę odpocząć ?