Boszzz, o czym mowa w ogóle? 90 stopni na tą kartę to O WIELE za dużo.
A więc tak. Idź do jakiegoś sklepu komputerowego, kup pastę termoprzewodzącą. Wyciągnij kartę z obudowy i odkręć radiator razem z wiatrakiem. Twoim oczom ukaże sie chpset karty. Teraz musisz nanieść na prostokącik CIENIUTKĄ warstwę pasty. Mam na myśli taką aby pokryła powierzchnię chpsetu, nie może to być gruba warstwa bo wtedy będzie bieda (nie pomoże, a nawet pogroszy sprawę, i będziesz musiał robić to od nowa). Oczywiście uprzednio oczyść chpset z poprzedniej, zapewne wyschniętej pasty. Zrób to patyczkiem do uszu wymaczanym w lekkim alkoholu, może być spiritus salicylowy, albo zmywacz do paznokci. Gdy już nałożysz skręć to wszystko i włącz kompa. Dobrze by było jakbyś wyczyścił go z kurzu, a już w ogóle super jakbyś zmienił pastę termoprzewodzącą na procku. Procedura ta sama co z kartą. Przyśpieszenie wentylatora też się przyda, ale spowoduje głośniejsze "chodzenie" kompa.
/
Nie zauważyłem że karta na gwarancji, skoro tak jest to zawieź ją do naprawy.
To chyba tyle.
Drugą przyczyną takich bajerów może być uszkodzona kość pamięci na karcie.Ale wtedy to już tylko serwis pomoże. Nie wiem jak z ramami, ale też polecałbym memtesta pierdyknąć aby sprawdzić czy z nimi wszystko OK.