Wreszcie moderatorzy coś robią z piratami, nie ważne w jakiej postaci oby tak dalej
Nie zależało mi akurat na twoim zdaniu w tym temacie. Miałeś swoją szansę na PW i mnie olałeś sikiem prostym. Teraz pytam co o tym sądzą inni, a ty swoimi postami mocno sugerujesz im co mają sądzić. Odpisałeś szybko, żeby ukrócić ewentualne odpowiedzi innych użytkowników i moderatorów, którzy nie koniecznie by się z tobą zgadzali. Kto tu kogo kiwa ?
i namawia do piractwa.
Gdzie tutaj jest namówienie do piractwa ? Która część tego zdania każe mu ściągać pirackie oprogramowanie ?
Czy napisanie komuś, żeby jedynie coś sobie wpisał w google jest równoznaczne, z tym jakbym mu powiedział "wpisz tpb, wejdz, pobierz stamtąd torrenta i graj" ? Drugi wariant owszem coś mu sugeruje, ale pierwszy, niby co ? Poza tym wpisanie TPB w googlu daje ok. 10 500 000 wyników i nigdzie nie jest powiedziane o którą stronę mi chodziło. Ty zakładasz o którą, ale to tylko twoje przypuszczenie, ja nawet nie użyłem jej pełnej nazwy.
Tutaj natomiast, jest już konkretna porada, jak użyć pirackiego Windowsa.
Jest napisane, że w sieci są takie programy. Nie ma porady jak nic używać, ani skąd to wziąć.
To tak jakbym napisał, w sieci są pirackie piosenki, których można słuchać za darmo.
"Usuwane będą również tematy związane z problemami z działaniem pirackich wersji gier lub programów, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar."
On nie miał żadnego problemu z pirackim oprogramowaniem. Ba, nawet nie miał pirackiego oprogramowania. Nie napisał "kurde, windows mi mówi że jest nielegalny jak to usunąć", a ja mu na to nie odpowiedziałem. Widzę tutaj interpretację regulaminu w stylu freestyle, "Czyli co autor miał na myśli?".
Skoro nie jest to oczywiste wykroczenie względem regulaminu, bo nigdzie nic tam nie ma o tym, co wolno pisać innym żeby sobie wpisali w google, a co nie, to wydaje mi się, że zwykłe ostrzeżenie było by bardziej na miejscu. A w razie recydywy punkty. Co innego gdybym wprost mu podał jakieś linki, wtedy sprawy by nie było.
Teraz skoro mocno zasugerowałeś tok myślenia wszystkim tutaj myślę, że ten temat nie ma absolutnie żadnego sensu, bo przecież użytkownicy moderatorom się nie postawią, a inni moderatorzy bronią swojego, tak jak pijany policjant drugiego policjanta.
Co do propagowania piractwa ![:D]()
Do niedawna były tutaj pirackie serwery, a na głównej dziś pojawił się news pt. "
Screeny już były, więc czas na pierwszy (nielegalny) gameplay z World of Warships"
Hipokryzja pełną gębą ![:)]()
Pozdrawiam.
@editeditedit !11!!oneone!!!jeden!!!!11!1!1
I mamy pierwszy przykład tego o czym mówiłem ![:D]()
@Leman, pomyliłem się zatem. Masz rację.
@drugi edit, bo zapomniałem...
Wreszcie moderatorzy coś robią z piratami, nie ważne w jakiej postaci oby tak dalej
Tylko gdzie tu są jacyś piraci ? Takie bezpodstawne oskarżanie mnie, obraża mnie. Próbujesz mnie obrazić ? Bo za to chyba są jasno przewidziane punkty, nie ? ![:)]()
No tak, ale ktoś spyta się skąd ściagnąć jakąś grę a Ty mu napiszesz wpisz sobie w google abc(nazwa strony z torrentami) no to w sumie jest tak samo jakbyś mu dał linka do tej strony, lol.
Tak, tylko ani on mnie o żadną stronę nie zapytał, ani ja mu żadnej nie poleciłem. To jest właśnie ta subtelna różnica, o którą mi tutaj chodzi.
Aha i najważniejsze pytanie. Skoro to są tzw. "pirackie treści" to dlaczego ten temat dalej tam jest, a nie został usunięty ? To że każdy może tam wejść i przeczytać "Trzy litery, zapytaj wujka Google - tpb." to już nikomu nie przeszkadza ?
Cytat z regulaminu
"Wam pomoże w uniknięciu kar i nieporozumień, a nam "przyjemności" związanej z ich nakładaniem."
Mam wątpliwości co do czerpania przyjemności z rozdawania punktu u niektórych. Bo wychodzi na to, że chodził tutaj tylko o przyznanie mi tych punktów, bo na pewno nie o uchronienie kogoś przed "pirackimi treściami".
Dużo editów, przepraszam, ale zawsze po tym jak już wyślę posta, to coś sobie przypomne, albo coś wpadanie mi do głowy...