Czy warto kupić Diablo III?

Witam, parę dni temu do Empiku w moim mieście doszła dostawa Diablo III, i właśnie tu zaczyna się mój problem gdyż nie jestem pewien co do zakupu tej gry. Czytałem wiele na temat Diablo ale zdania były podzielone i ogólna ocena nie sprecyzowana. Osobiście lubie hack&slash'e ale czy NAPRAWDĘ warto wydać te 200 zł i żeby to nie była kasa wyrzucona w błoto?

ja ci polecę diabolo , gra ma ładną stylizację , dobry system siekanki i prostą ciekawą fabułe , może nie jest idealna ale cieszy

Osobiście uważam, że jeśi nie jesteś zapatrzonym fanbojem to nie kupuj. Z H'n'S polecam Path of Exile. Darmowy, a w sierpniu wychodzi Open beta.

Ja także Ci polecam tą grę. Mam Wizarda na 60 i nie żałuję tych pieniędzy. Prawie 260h i gra się nie nudzi. Serio :D

Ja ci polecam jeśli masz z kim grać :) gierka fajna ,ale najlepsza jest kiedy sieka się mobki ze znajomym oraz jeśli naprawdze lubisz h&s i jesteś fanem serii z diabłem

Jeśli nie masz co robić z kasą i lubisz h&s to kup. Moim zdaniem gra nie warta swojej ceny, prędzej wydałbym te ~200zł na GW2 i czekał do 28.08.

Hmmm.. osobiście nie byłem mega fanem Diablo 2 ale za to czerpie radość z h&s. Ale patrząc po wypowiedziach chyba wole narazie dać sobie spokój i poczekać na Patch of Exile. A co do Guild Wars 2 to oczywiste, że już zakupiłem i czekam na 28.08 :D. Dzięki wszystkim za rozwianie moich wątpliwości.

Warto zanim wszystko ogarniesz zapodadzą pvp; blizz dopieszcza swoje produkcję i będziesz miał gwarancję długotrwałej gry ... niby prosta sprawa, a cieszy niemiłosiernie :)

Byłem bardzo wielkim fanem Diabo 2 teraz grając w Diablo 3 i Path of Exile szczerze mówiąc przyjacielu nie kupuj D3 to tylko strata kasy zainwestuj 10$ na klucz do PoE i naprawdę nie pożałujesz decyzji Diablo 3 jest wielkim niewypałem tego roku. Może za dużo od niej oczekiwałem i za długo na nią czekałem ale jest beznadziejna 1 na 10 daję mocne 5 i nic po za tym.

#up

Czy to pierwsza twoja wypowiedź po tym jak pół forum zjechało Cie za fanboystwo wobec Rocka? :D (pytam z ciekawości)

#topic

Diablo 3 to bardzo dobra gra, świetnie można pograć z kolegami i nie zawiedzie Cie przez pierwsze kilka dni gdy będziesz przechodził ją na kolejnych poziomach trudności. Gra sama w sobie jest bardzo dobrym, godnym polecenia tytułem - nie mówię tu o samych jej zaletach ale o całokształcie gry jako zwykłego tytułu jak każdy inny. Niestety jak prawie wszystko co jest piękne - kiedyś się kończy. Nie inaczej jest tutaj a mówię dokładniej o end-gamie w którym absolutnie nic nie ma do roboty.

Podsumowując : Jeżeli te 200zł mają pójść na tytuł który już teraz chcesz aby był świetny i aby starczał na wiele tygodni / miesięcy rozrywki to polecam Ci starcrafta 2.

Jeżeli natomiast jesteś gotów poczekać na udoskonalenie tytułu który jest dobry, aczkolwiek starcza tylko na kilka dni / tygodni dobrej zabawy to diablo będzie dobrym wyborem. Blizzard nie poddał się - pracuje nad naprawieniem problemów jakie ta gra ma i wierze szczerze że zmienią to co jest w niej aktualnie złe.

Krótko mówiąc - Jak te 200zł to nie jest dla Ciebie ogromna strata a chcesz grę na mniej niż miesiąc to polecam Diablo3 (które w przyszłości ma szanse na rozwój) - jako fan hack'n'slashy nie zawiedziesz się.

@up chyba tak

co do tematu to powiem że za 200zł wcale sie nie oplaca, wcale.

Rzeczywiście 200zł za samą nazwę to stanowczo za dużo. Gdyby było tak za maksymalnie 150zł to można by się jeszcze zastanowić. Innych ta gra jara, innych odrzuca, i narzekają na wydaną kasę. Jeśli chcesz naprawdę wiedzieć czy kupisz, czy jednak nie, to polecam triala D3, spróbuj go jakoś zdobyć i pograć wszystkimi klasami. Będziesz pewny na 90% czy chcesz zakupuć pełną wersję.

Mi się D3 znudziło po pół godzinie grania w niego..., każdą bronią każdy mob leży po jednym ciosie..., nuda na maxa i łatwizna..., grafika cukierkowata tyle że kolory w niej mroczne a tak wogólę to wygląda cukierkowato... i strasznie casualowata... nie radzę kupować..., lepiej kup TERE Online

200zl za 40h wciagajacej gry a potem juz ciagle to samo to samo na ta chwile nie polecam sam zakupie ponownie gdy gra sie rozwinie bo narazie jest lekka monotonia...

Polecam ci kupić. Najlepiej by było żeby ktoś miał grać z tobą.Siekanka podczas gry całkiem przyjemna najlepsze jest to ze te gre mozna konczyc pierdyriald razy i tak czy tak prędko ci sie nie znudzi.

Fanboye - załują zakupu

Nowi gracze którzy nie znali d1 i d2 - zachwyceni po brzegi

Nie kupuj póki nie ma pvp. W niecały miesiąc przeszedłem na wszystkich poziomach i nie ma co robić. W D2 zawsze można było bić ten 99 a tu po przejsciu całej gry nie ma co do roboty. Cena nieadekwatna do zawartości. Od Blizzarda wymaga sie gry świetnej. D3 jest conajwyzej dobre a wiadomo ile oni sobie licza za swoje gry.

no troche racji ja zylem d2 i d3 to taki casual na kilka godzin dla fabuly, jak i gra dla kasy wydaj duzo jestes pro, juz pomijajac ze czarodziejka z 2h axem ma wiekszy dmg od wanda+ orb, gdzie normalnie by nikt nie zalozyl se 2h axa na czarke;o

komentarz Aero mnie rozbawił

warn_ico.png
OT. - Kubox

Osobiście ci nie polecam tej gry. Fakt jestem (byłem) fanboyem serii Diablo. Gra nudna, fabuła 5/10, Jak kolega już wcześniej wymienił, czarki z 2h axami, monki zamiast rekawic/pazurow nosza axy. Jedynie doszedlem hunterem do hellu, potem skonczylem grac. Nuda,Nuda,Nuda. Gra nie warta 100zl.