Nie nie warto
Czy warto kupić Diablo III?
Warto warto. Sam przegralem ze 150godzin bez nudy. Po tych 150 godzinach fakt, jest juz troche nudna, ale lepiej wydac 200zl za tyle godzin zabawy niz 200 zl za gowniane single, ktore przechodzi sie w 2-5 godzin i odklada na polke. Wiec warto.
Najlepiej pooglądaj jakieś letsplaye, np te od Tivolta na youtube. Mi po 11 odcinkach gra zbrzydła i z bycia totalnie napalonym na nią zmieniłem się w sceptycznie nastawionego. Ponadto dalej demka nie ma, które miało się ukazać 31 dni po premierze.
NIE NIE KUPUJ DIABLO
Nie jest warta tej ceny
+ Grafika
+ Dynamika
- Fabuła Kończy się na Drugim - trzecim akcie
- fabuła jest liniowa ,... Od razu wiadomo Co Sie Stanie
- Itemy Rare Silniejsze Od Legendary
- Zdominowana przez gold farmerów
Przeglądając wszystkie wypowiedzi znalazłem naprawdę dużo minusów a tak naprawdę znikomą ilość plusów Diablo III co już daje mi do myślenia że narazie Blizzardowski tytuł jest nie warty swojej ceny. Chyba pójdę za waszymi radami i poczekam na Patch of Exile lub Torchlight 2. Dzięki wszystkim za rozwianie wątpliwości.
Mi się D3 znudziło po pół godzinie grania w niego..., każdą bronią każdy mob leży po jednym ciosie..., nuda na maxa i łatwizna..., grafika cukierkowata tyle że kolory w niej mroczne a tak wogólę to wygląda cukierkowato... i strasznie casualowata... nie radzę kupować..., lepiej kup TERE Online
Jeśli jesteś 12-letnim ćwierćmózgiem, jak pan "Aero" to nie radzę kupować gry (:
Najwyższy poziom trudności (Inferno) może pożreć trochę czasu, poza tym osobiście gram na HC (Hardcore) - śmierć jest równa końcowi postaci, HC ma osobny AH i o niebo lepsze community niż SC, gdzie właśnie połowa "graczy" ma jednocyfrowy wiek (podobnie jak pan, którego cytuję).
Na SC jest ogromna inflacja przez boty i przeciętny gracz NIE MA możliwości kupna endgame'owych itemów, natomiast na HC rynek jest w o wiele lepszej sytuacji, ponieważ nie występują tam boty. (:
Jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji, śmiało pytać w temacie / na PM.
Diablo 2 > Diablo 3,
Lepiej poczekac na Path of Exile, lepszy i darmowy w dodatku MMO :]
Obecnie Diablo 3 to gra na jakieś 150-200 godzin. Nawet przez pryzmat ceny możemy stwierdzić, że za godzinę gry płacimy złotówkę. Jest to niezły przelicznik w stosunku do single games. Gdzie za jakieś 20 godzin bulimy 120zł. Do tego mamy jeszcze zapewnienie ciągłych aktualizacji i rozbudowy samej gry. No i oczywiście dodatek w produkcji, ktora oczywiście potrwa jeszcze długo.
Druga opcja to Torchligh 2. Mogę powiedzieć, że jest to gra, która idealnie wypełnia przerwę pomiędzy D2 i D3. Ludzie kochający D2 dostaną coś ciekawego, w ładnej grafice i za niezłą cenę. No i ustrzegą się przed wszystkim czego nie chcą widzieć na oczy w D3.
Obecnie wydałem 180 zł na D3 (premiera w Empiku) i 80 zł na Torchlighta 2. Obie gry są super i nie można mówić, że choć jedna z nich jest failem. Po prostu nadal wymagają rozwoju, ale za ten rozwój nie musimy już dopłacać. Z Diablo 3 trochę poczekamy, ale udoskonalony produkt dostaniemy za free, a nie w formie płatnego DLC.
Jednym słowem. Kup Diablo 3, bo warto i przeorasz je do momentu zakupienia Torchlighta 2. Później ofc kupujesz Torchlighta i tak samo go orasz i czekasz na wydanie PvP i dodatków do Diablo 3. Teraz czekasz na dodatki do Torchlighta 2 i kółko się z zamyka. Neverendig H`n`S
D3 to nie spełnione obietnice doprawione długim oczekiwaniem. To jak z Duke Nukem Forever - na gre czekaliśmy niekiedy połowę swojego życia, żyliśmy szczątkowymi informacjami, "wykradzionymi" artami i screenshotami. I przez to w naszym odczuciu gra wypada słabiej niż na prawdę jest. Mój znajomy, który ma podobny gust w grach co ja (choć D2 ominął) był D3 zachwycony (dzięki niemu miałem okazje spróbować nie triala, ale pełnej gry). Ja po kilkudziesięciu godzinach odpaliłem sobie dwójkę - może to sentyment, może wspomniane zawiedzione nadzieje, ale całość sprawiła, że D3 dla mnie nie jest grą wybitną. Jest dobry, ale czy płacić za nią 200zł? Ja na pewno tych pieniędzy nie wydam by kupić sobie egzemplarz. W D2 nawet z max lvlem ma się fun plądrując w poszukiwaniu run, gemów, złotych legendarnych przedmiotów najwyższej klasy czy setówek. Na chwilę obecną D3 oferuje kilkadziesiąt (bo te 200 godzin grania to lekka przesada, chyba że się tłucze dziesiątki mobów z 1 aktu bojąc się pójść dalej "bo pewnie będę za słaby") godzin zabawy, potem się tylko kurzy.
Jak wcześniej pisałem - polecam HC, chociaż myślę, że większość "pseudo-znawców" gier i tak do niego nie dojrzała (:
Narzekacie, że gra jest za łatwa i później nie ma co robić - spróbujcie HC gdzie Inferno to duże wyzwanie.
Pewnie większość z Was "koneserów" pada tryliard razy na paczce elitek, ostatecznie i tak ją zabijając i twierdzi, że "gra jest łatwa".
Softcore dla dwunastoletnich pseudoznawców.
Hardcore dla gamer'ów.
Tyle.
Jeżeli chcecie zagrać w dobra grę z marką "diablo" polecam część pierwszą. Najlepszy klimat ze wszystkich części.
Diablo 3 po prostu jak na te lata pozostawia nam bardzo małe pole rozruchu i po osiągnięciu 60lvl nie ma co robić.
Pozdrawiam
Nie rozumiem Ciebie NoSuporto. Jest normalna dyskusja na temat tego czy kupić grę czy nie, a ty nie umiesz napisać wypowiedzi bez obrażania...
Poczekaj 3-4 miesiące a wyjdą Privy Cracki keye itp i sobie przetestujesz ; )
Diablo 3-Gra bez end gamu,sam bliizard to przyzzznal i przeprosil graczy za to ;o
ma ktos more Triala Diablo 3 ? :l
ma ktos more Triala Diablo 3 ? :l
Za 4 zł kupisz na allegro i bedziesz go miał w 5 minut.
Wracajac do tematu, gra jest niemożliwie nudna. Mam prawie 50 lvl i juz sie zaczynam zastanawiac kiedy sprzedac tą gre.
Witam, parę dni temu do Empiku w moim mieście doszła dostawa Diablo III, i właśnie tu zaczyna się mój problem gdyż nie jestem pewien co do zakupu tej gry. Czytałem wiele na temat Diablo ale zdania były podzielone i ogólna ocena nie sprecyzowana. Osobiście lubie hack&slash'e ale czy NAPRAWDĘ warto wydać te 200 zł i żeby to nie była kasa wyrzucona w błoto?