Kogo polecacie dla kogos powracajacego do gry? Pamietam ze mialem problemy ostatnio robia story questy przed HoT i chcialbym jakas latwa klase zeby pograc na luzie
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Dawno w grze nie byłem, powiedzcie mi koledzy jak to teraz z thiefem na pvp i pve ;3
Dawno w grze nie byłem, powiedzcie mi koledzy jak to teraz z thiefem na pvp i pve ;3
W pvp zalezy - tak jak na wczorajszych mistrzostwach bylo widac thief, guardian i warek na tym najwyzszym poziomie sa meh (thiefow bylo 2, guardian 1 i warka nie bylo chyba wgl.) Z tym ze tak jak mowie, to jest liga swiatowa, thief jesli ogarniesz to jest tak ogromnym kolcem w dupsku dla enemy brzydko mowiac (troche jak yasuo z lola - wiekszosc graczy to kupy ale jak znajdzesz jakiegos ktory ogarnia... uomatkoboska), takze smialo mozna grac jesli jestes dobrym thiefem, jak nie jestes to lepiej zrobic swojej druzynie przysluge i zrerollowac Z guardem i warkiem jest podobnie, na mistrzostwach sie nie popisali ale na zwyklym ranked q jest ich pelno i sobie radza.
Pve inna bajka - thief jak mnie pamiec nie myli ma albo top 1 albo top 2 dps w grze, w kazdym razie cyferki robi ogromne.
Ogolnie to aktualnie balans jest nawet dobry, pvp nie jest rakowe (kochana meta z s1 na bycie czolgiem, raczej beda chcieli tego drugi raz uniknac) i wszystkim da sie grac, w pve kazda klasa daje rade i cos wnosi do party.
O dziękuje za jasne przedstawienie sytuacji, widzę że thief wraca do łask bardzo mnie to cieszy, sprawdziłem nową mete i gra się nawet fajnie tylko muszę dużo poćwiczyć ;3
O dziękuje za jasne przedstawienie sytuacji, widzę że thief wraca do łask bardzo mnie to cieszy, sprawdziłem nową mete i gra się nawet fajnie tylko muszę dużo poćwiczyć ;3
Fakt. Ogarnięty Thief potrafi bardzo ogromne szkody wyrządzić na sPVP. Ostatnio ganiając po arenkach nie mogę się nadziwić, że niektórzy potrafią takie cudownie wysokie cyferki w DMG wycisnąć
a ktorych klas postaci jest najmniej?nie cierpie grac tym czym polowa serwera
a ktorych klas postaci jest najmniej?nie cierpie grac tym czym polowa serwera
Sporo jest wojownikow, cala reszta jest juz raczej po rowno... Chociaz nie znam zbyt wielu osob mainujacych revenanta/engiego a gdy dobieram z kolegami ludzi na rajd zawsze jest problem ze znalezieniem mesmera... elki, warki i necro znajdujemy w pare sekund przy czym to wszystko dotyczy pve, w pvp np. elek albo warek to dosc rzadkie okazy w porownaniu do np. engi albo guarda Graj czym chcesz jak dla mnie, nie jest to metin2 gdzie 70% serwera to wojownicy, klas masz 9 i kazda jest dobra, kazda jest grana i zadna nie dominuje innych.
pograłem chwile i mam kilka pytań:)
1.skile sa przypisane do broni plus skile klasowe?
2.zbierac cos na poczatku czy wszystko npc?
Ja mam takie pytania związane ze zmianami jakie nadeszły wraz z dodatkiem, bo szczerze nie interesowałam się Gw2 od czasów jego wyjścia więc może coś się pozmieniało w kilku aspektach
1. Ascended nadal można pozyskać tylko z craftingu czy doszły jakieś nowe sposoby jego pozysku? Podobne pytanie wobec legendarek. Jakoś crafting w GW2 mnie nie przekonuje i wolałabym uniknąć go.
2. Z raidów co właściwie dropi, jakiś lepszy set czy znowu tylko kosmetyczne bajery? I czy żeby raidować wymagane jest posiadanie full ascended czy też nie?
3. Te Mastery co doszły w dodatku to coś ciekawego czy kolejny bajer "byle było co robić na endgame"?
1. Drop chance z World i Raid Boss'ów, z zebrania niektórych kolekcji, do kupienia za toksy z rajdu. Full set za T1 legendary armor.
2. Kosmetyczne bajery + toksy na legendarny pancerz. Dobrze jest posiadać full asc, zwłaszcza, jeżeli grasz bez gildii, ale z definicji akcesoria + bronie wystarczą.
3. Ani to ani to. Ma to za zadanie nadanie sensu bezsensownemu grindowi. Zasadniczo potrzebujesz 3 masterek (Gliding, Updraft, Bounce Mushroom) do eksploracji nowych rejonów z dodatku, dodatkowych dwóch do eksploracji tych z Living Story i opcjonalnie 3 do rajdowania.
Nie jesteś na tyle niegodny, aby móc nazywać się moim Nemesis.
1. Drop z World Bossów + szansa ze zwykłego boxa z championa. Masz full set za kolekcje z legendary armora. Kupisz części ascendowe za magnatide shardy oraz za matrixy i fractal relici (ale wychodzi drozej niz craft). No i przerozne kolekcje gdzie dostaniesz po jednej czesci. A, no i raidy.
2. Skiny, mini i w zasadzie tyle z ciekawszych rzeczy. Oczywiscie jest szansa na ascendowy drop. Najlepiej miec full ascended jak jestes pugiem, ale nawet z tym ciezo zaczac nie majac doswiadczenia badz LI (to jeszcze mozna obejsc). Takie minimum to full ascended trinkety i bron.
3. Na pierwszy rzut oka to jedyne co masterki robia to wydluzaja czas ukonczenia story dodatku. Minimum potrzebujesz miec to co wyzej ci napisano, jednakze na nowych mapach gliding na full by sie przydal. A, bez posiadania wszystkich masterek z HoTa i craftu nie zrobisz nowych legend. W teorii niby ma byc to przydatne, w praktyce niewiele ma zastosowania (cala linijka exalted sie nie przydaje procz jednej mapy i robieniu kolekcji na bronie specjalizacji)
1. Kazda klasa ma przypisane skille do broni + skille klasowe + skille rasowe. Skille rasowe w wiekszosci przypadkow nie maja zastosowania.
2. ???
pograłem chwile i mam kilka pytań:) 1.skile sa przypisane do broni plus skile klasowe? 2.zbierac cos na poczatku czy wszystko npc?
1. Tak każda broń ma swoje umiejętności Ale te umiejetnosci zmieniają się w zależności od klasy. Dla przykładu: inne skille posiada Necromanta (Reaper) z dwuręcznym mieczem a inne Warrior
Ponad to Umiejętności klasowe są takie same dla wszystkich klas. Zestaw umiejętnosci wygląda następująco.
Dwie bronie które możesz zmieniać w trakcie walki (jedynie elementalist nie zmienia broni a żywioły) - 5 umiejętności na broń, jeden skill leczący, trzy skille klasowe spośród kilkudziesięciu oraz jedna umiejętność elitarna. Istnieją też skille rasowe ale je się praktycznie nie używa - są one bardziej dla bajeru na PVE niż do trwałego użytkowania.
2. Zbieraj wszystko co napotkasz NPC nic Tobie nie dadzą to nie jest rodzaj gry, że od NPC dostaniesz wszystko
Materiały możesz sprzedawać na aukcji lub krafcić
Ciekawe jak w tym roku będzie wyglądać event, ale pewnie znowu to samo...
No, to samo, a nawet mniej. Farmienie labiryntu opłacalne jak zmieniasz postać co 90 minut. Śmieszne nagrody za JP. Kilka nowych skinów i tyle. W dodatku zniszczony balans na pve. Najgorszy patch od odejścia Colina
Ehh.. czyli jednak...
Przynajmniej labirynt naprawili...
Nie pamiętam kiedy się logowałem do GW 2 wypaliłem się już muszą coś zrobić z nią bo moi znajomi też pouciekali
Nie pamiętam kiedy się logowałem do GW 2 wypaliłem się już muszą coś zrobić z nią bo moi znajomi też pouciekali
Ja ostatnio strasznie sie w gw2 nudzilem, znerfili mi revenanta co popchnelo mnie do zrobienia nowej postaci i omajgasz, strasznie fajnie mi sie teraz gra a i mam mase rzeczy do zrobienia na nowym thiefe (pierwszy raz od 4 lat mam ochote scraftowac legende). Generalnie to w gw2 trzeba sobie samemu jakis cel postawic, ja chce teraz odkryc mape, nauczyc sie wszystkich skipow na dungach/fractalach na thiefie i co najwazniejsze nauczyc sie grac zlodziejem na pvp na takim samym poziomie jak gralem revkiem No i jesli nie robiles nowego living story to polecam, jest bardzo ciekawe jesli lubisz lore gry
Gram moim thiefem już 4 lata osiągnąłem to co chciałem, teraz nadrabiam zaległości w wow