Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

I o to tutaj mamy przykład typowego gracza GW2: high content jest ble, rajdy sa ble bo sa wymagania by dostac sie do pugow, tylko open world bo mozna to robic bez zadnego wysilku. 

Widać, że pisze to osoba która z rajdami miała jedynie styczność jedynie z reddita. Nie, do rajdow nie trzeba ascendowego gearu, sa ludzie ktorzy to wyczyscili w masterworkach. Jednakże, ascendowy gear pomaga w rajdach, szczegolnie broń i trinkety bo to spory boost do statystyk, a to oznacza wiekszy dps/wiecej heal etc. Nikt nie każe Ci grac meta, ale jesli tego grupa wymaga to nie mozesz o tak do niej sie dolaczyc i powiedziec by reszta sie do ciebie przystosowala. Pisalem juz, ze meta jest nie bez powodu, ja nie widze zadnych wad w trzymaniu sie mety. 

Nie pompuj się tak ziomuś bo pękniesz. Póki co mam przerwę od GW2. Mam full asc gear i grałem z gildią a nie z randomami więc nie wiem o czym w ogóle powyższy post jest. Rajdy są spoko ale ze swoimi ludźmi bo za duży ból du*y jest z graczami, którzy się za pro uważają a ktoś nie jest "pro" w ich mniemaniu.

Da się grać z pugami, może ty masz z nimi problemy bo zwyczajnie nie spełniasz ich wymagań jakich by oni nie mieli? Większość grup ze sporym wymogiem LI to zabicie bossa w 2/3 podejściach jeśli nikt nie sfejkowal LI. Jaki jest problem w wytykaniu błędów innym członkom squadu, jeśli widać że robią nie do końca to co powinni i to przeszkadza w zabiciu bossa? Szczególnie teraz jak są dps metery czy buff uptime metery.

Ziomek, jak ktoś idzie pierwszy czy tam piąty raz na rajda i nawet ma ten gear ale nie wie co ma do końca robić a grupa go hejtuje bezpodstawnie to mu się odechciewa. Sam tak kiedyś miałem więc odpowiedziałem na twojego posta na temat społeczności w grze. Lepiej zaoszczędzić sobie nerwów i chodzić na endgame content ze swoją gildią.

Dla takich ludzi są specjalne grupy na LFG gdzie pisze wyraźnie "training". Tam nikt nie będzie cię hejtowal, bo się uczysz. Ale jak idziesz 1/2/3 raz, masz te 0 LI i aspirujesz w byciu niewiadomo kim w grupie która nie jest przeznaczona dla ciebie to krytyka powinna być spodziewana. I tak jest w kazdym innym mmo z rajdami. Community GW2 jest najbardziej casualowe z jakim miałem styczność, po części jesteś tego przykładem. No bo po co trenować na golemie, robić gear, być lepszy skoro można być wykerowany przez gildie i narzekać na innych którzy zwracają uwagę na błędy?

Dla takich ludzi są specjalne grupy na LFG gdzie pisze wyraźnie "training". Tam nikt nie będzie cię hejtowal, bo się uczysz. Ale jak idziesz 1/2/3 raz, masz te 0 LI i aspirujesz w byciu niewiadomo kim w grupie która nie jest przeznaczona dla ciebie to krytyka powinna być spodziewana. I tak jest w kazdym innym mmo z rajdami. Community GW2 jest najbardziej casualowe z jakim miałem styczność, po części jesteś tego przykładem. No bo po co trenować na golemie, robić gear, być lepszy skoro można być wykerowany przez gildie i narzekać na innych którzy zwracają uwagę na błędy?

ale ty koleś pierd**sz. Ja piszę o społeczności a ty co chwile jakieś sugestie do mnie. grałem w GW2 pewnie dłużej od Ciebie więc sam idź i potrenuj na golemie.

Przecież ja też piszę o społeczności, ty jedynie służysz mi jako przykład typowego casuala (nawet jest zdanie o tym XD) co boi się pugów z niewiadomo jakich przyczyn (heh, potwierdza to tylko co napisalem co wpierw zacytowales) Tylko spokojnie, bo szczerze nie wiem co komu pękłolul

Moim zdaniem warto, chociażby dlatego, że jak chcesz sobie wygodnie pograć to potrzebujesz dostęp do chatu. Jak dla mnie sam fakt tego, że miałem ograniczone wiadomości, doprowadzał mnie do szaleństwa. Ogólnie nie podeszła mi ta gra, chętnie wymienię konto za jakiegoś WI na mercurym w CABALU.

Rok czasu od zakupu dodatku powróciłem na mojego 4 letniego maina do gw 2 i okazuje się nagle ze jest masa do roboty, asscened gear lvl mastery także warto bo jest dużo do roboty przede wszystkim jak nie pvp czy wvwvw i raidy to jest to co lubie najbardziej w grach czyli klepanie kontentu a duzo sie dzieje na mapkach b y wbijac mastery :D

Ale PvP w tym sezonie jest słabe, słabe nagrody i dużo mniej osób uczestniczy. Smuci mnie ten fakt bo combat jest okej w tej grze. Pomimo problemów z balansem.

Na pewno jakoś to naprawia jeszcze i tak w gw pvp zawsze było fajne nie rozumiem tylko tych nowych trybów Ala mobaae to z czasem

Poprzedni sezon byl bardzo dobry pod wzgledem nagrod balansu etc. a ten to jakas kpina po poprzednim sezonie. Nie trzeba bylo niczego naprawiac wystarczyłoby gdyby zostawili tak jak bylo

Ja bym był mega zadowolony jakby dodali duele w open worldzie

Z tego co widziałem 2 dni temu na strimie to duele są wprowadzone. Gość podczas robienia questa pojedynkował się z kumplem.

Duele masz na custom arenie lub na WvW jak sobie kogoś znajdziesz

O custom arenie wiem ale o open world

Mam podstawke kupioną i zastanawiam się czy warto wrócić do gw. Zasadniczo potrzebował bym dodatku,ale czy na pewno?? Ogólnie w gw moim największym sukcesem było wycrafcenie ascended staffa i wydałem całego golda na niego. Biegałem bezcelowo po dungach tzn po golda i czasem jakiś fractal po to, aby na końcu się zawieść, że nagroda była crapem. Sporo biegałem po wvsw ale ostatecznie uważam, że ten tryb jest bez sensu co 10 min zdobywanie tych samych zamków itp. Trochę pvp i to bicie 10 min jednego gościa bo co chwile się leczy. Gildie mam aktywną i pomocną i to jest jedna z rzeczy,która mnie przyciąga. Jak dodatek zmienia gameplay w stosunku do podstawki czy coś prócz monotoni robienia dungów dodaje? Dawniej pamiętam biegało się na world bossy nie wiem czy nadal są. Ogólnie sporo rzeczy nie wiem pomimo tego jakieś podstawy podstaw znam. Czego nie mogę przeboleć w gw to system skili. O ile w broniach to wygląda świetnie to skile kupione za skill pointsy oparte na jakiś bufach,debufach,kondycjach to dla mnie porażka.

Masz punkty mastery, Raidy, fajny kontent do odkrycia, nowe skile i bronie w sumie jest dużo do roboty zależy czego oczekujesz.

Warto bo nic więcej nie muszę dopisywać :D

Nie warto grać w GW2, ta gra cały czas stoi w miejscu a zmieniają się tylko skiny w sklepie, lepiej zagrać w TESO gdzie rozwiązania są bardzo podobne do tych z GW2 i content jest zdecydowanie częściej

I co chwile trzeba zakupić dodatek gdzie dadzą ci 1 lokacje czy coś a w GW 2 przy LS-sie za darmo dadzą taką :D