Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Kurde jedynka była epicka, a i tak twierdze iz nightwal to najlepszy dodatek :P najladniejszy, najprzyjemniejszy :) potem gwen i potem reszta. Przeszedlem wszystkie i tesknie bo przyznam ze z checia rzucił bym te gw2 na rzecz nowego dodatku do jedynki :D hah. Ale co tam ;) trzeba grac w to co jest.

Mam nadzieje ze wojownika podkręcą troche bo jak narazie z deka lami ;P ale i tak nim gram teraz

Wojownik lami? W którym miejscu? Najmocniejsza postać jaka istnieje, zwłaszcza w PvE (na YT jest filmik jak [sOLO] rozwala lupiego w 21s teamem 5 warków).

Jedynie gdzie dość lami to pvp, jeżeli uważasz, że lami na wvwvw czy pve to wiedz, że coś robisz źle O_o. Dla mnie warek aż za mocny na pve, powinni go znerfić, np dmg o -20%. Wkurza mnie niemiłosiernie te speedruny cofa p1: Lfg zerk warriors and 1 mesmer, no noob thief , gear check 8k ap. Nie raz takie opisy widziałem.... Naszczęście (lub nieszczęście) nie będzie już farmy cofa jak wprowadzą te daily nagrody z dungów. Chociaż i tak takie ustawiane party zostaną. A ludzie nadal będą robić warki jako druga klasa żeby jakieś dungi bez męki pokończyć.

@Down, ah, możliwe, że coś dokładnie nie doczytałem. To lipa.

Będzie. Nagroda za ukończenie wciąż będzie, tylko za 1st run będzie dodatkowy goldzik, jak na meta group event. Na szczęście są jeszcze normalni gracze, którzy wiedzą, że Glass Cannon działa tylko na 3 dungach i mają gdzieś, kto jak jest ubrany, byleby ogarniał.

lami lami w pvp jak nie wiem ;) ja wvw nim nie gralem jak narazie, ale zaczne wiec ocenie po tym jak zagram, a tez przyznam ze grajac innymi postaciami jakiegos koksa wojownika to nie spotkalem chyba jeszcze

Uważam że warto kupić gw2 , sam gram niego od 6 miesięcy i jest spoko , szczególnie jak ma się jakąś ekipę lub gra się w gildii , ale i samemu jest ciekawie , poza tym gra bez przerwy się rozwija więc jest co robić chociaż podobnie jak w innych grach , z czasem zaczyna być monotonnie

Bo wvwvw to nie bicie się 1v1 :P. Warki są super w zergu. Są jedną z ważniejszych klas potrzebnych w zorganizowanych gildiach wvwvw, oprócz guardów i paru ele ^^. Duża wytrzymałość z gearem pvt, pare warków daje perm swiftness dla całej takowej grupy, stackowanie z combofieldów, CC dzięki hammerowi podczas walki no i ress dzięki warbannerowi :P.

jbc to ja sobie zrobiłem warka z wykałaczką :P ( czyt. asura ) o nicku kurdupello Bo słyszałem, że war + 2x axe = maszyna do mielenia mięsa ale szczerze powiem, że na razie bardziej mi pod pasował mi sword + axe

I nie ma co czekać ^^ jak dla mnie Gw2 to gra warta swej ceny :)

Pamiętam jak dziś ten ciepły letni ( jeszcze ) wrzesień gdzie dostałem swoją pierwsza wypłatę ze przepracowany ledwo ponad tydzień ( jakieś 260zł ) To tylko nastał 10 i po pracy zaraz do saturna ( tam był taniej :) ) i po powrocie testowanie kim grać ^^ Pierwszy ranger norn ale jakiś taki średni mi się wydawał a po tym zrobiłem asure thiefa ! bardzo przyjemnie mi się nim grało ale teraz chce czegoś innego innego typu rozgrywki więc cisne wara :)

PS pisać do mnie Lubię pogadać przy expieniu i robieniu eventa :P

Ja mam pytanie czy 30 fps to będzie dobry wynik, bo tyle wyszło na moim kompie. Da się normalnie grać?

jak najbardziej :) bo i przy 15/20 pograsz, a na 30 to i wvw zasmakujesz

To spoko. czyli guru też gw2 pójdzie, bo mamy chyba identyczne parametry komputerów :D

http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/473/view/news/read/28202/Guild-Wars-2-Queens-Jubilee-to-Commence-August-6th.html

W końcu jakiś event, który nie odbywa się w LA.

Ta, ponoć na miejscu Great Collapse (Canthan District) ma powstać Royal Terrace, czy jakoś tak. Czekam do popołudnia na więcej info:)

Stary opłaca sie jak sam za niedługo se kupie

Ja dziś kupuję i myślę, że się nie zawiodę :)

Ja ostatnio znów wróciłem do GW i za to w sumie tą grę kocham. Mogę nie grać 3 miesiące, wracam i tak łatwo mi się wbić z powrotem w rytm rozgrywki i tych living story, że to poezja. Także kolejne dni miną mi na expieniu mojej Guardianki <3

Living story to jest coś.

Polecam wszystkim wbić się do większej gildii i porobić guild missions :D Świetna zabawa :D

Witam was jako (nie)szczęśliwy były posiadacz trzydniowego pre-ordera w GW2. Kupiłem, pograłem, zakochałem się, ale ze względu na problemy z płynnością gry (większe walki niż mniej więcej 15 graczy naraz dość mocno obciążały mojego biednego lapka - i na WvW, i na pierwszym bossie jakiego widziałem) zrezygnowałem z zakupu. Minęło dość dużo czasu, słyszałem że optymalizacja się poprawiła, wobec tego mam jedno proste pytanie: czy istnieje jakiś sposób, żeby sprawdzić ile mniej więcej FPSów będę mieć w trakcie gry przy jakimś większym młynie? Z doświadczenia pamiętam że przy zergu liczba FPSów spadała do dość niskiego poziomu, by na start człowieka zniechęcić. A że niestety jestem tylko biednym studentem, to muszę liczyć się z kasą i nie stać mnie na zakup gry w którą nie będę mógł pograć komfortowo (nie licząc grania z max 10 osobami w pobliżu).

Nie licz na cud: jak ci się cięło, to będzie nadal... Przykro mi :(

3W i walki z bossami są zabójstwem dla wielu komputerów niestety. Sam mam nie najgorszy sprzęt na którym większość gier idzie na max detalach, a GW mimo to na 3W, walkach z bossami i czasem w Lion's zdarza się ciąć jak emo w deszczowy dzień, także nic się na to nie poradzi.